Kako igrati protiv trave/antispina?

Kako popraviti igru?

Re: Kako igrati protiv trave/antispina?

Postod scvlada » 20.05.2011, 21:38

scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ceda » 29.05.2011, 23:04

Kako se zoves reketasu, po opisu igre bih rekao da si mi nesto poznat... :)
ceda

Pridružio se: 29.05.2011, 22:46
Reket: primorac off-
tenergy 05 fh
tenergy 05 bh

Postod djordjestanic » 14.06.2011, 00:26

Ivane, molim te nemoj da pišeš o nečemu što poznaješ krajnje površno.

Kao prvo trava i antispin imaju totalno drugačije karakteristike a ti si sve toliko uprostio da sve izgleda kristalno čisto i jasno a veruj mi, nije tako.

Kao prvo, pravi igrači materijal koriste na mnogo načina, a pimpl sa materijalom je samo jedan od njih. Objasni mi kako ces da tačkiraš (koliko sam shvatio to je tvoje resenje) nekome ko igra sa antispinom i uopšte ne pimpla. Kako ćeš da znaš unapred koja rotacija ti dolazi kad ni ne znaš sa kojom će stranom reketa protivnik da odigra...

A samo da znaš ima antispinova koji mogu da JAKO zarežu loptu pri pimplu, ima igrača koji tako serviraju sa travom da proizvode rotacije koje ne znaš na koju stranu vuku i još puno sličnih stvari.

Ispravno je da kažeš da si igrao sa igračima koji imaju antispin ili travu (napišeš njihova imena i rang igre) i onda nam objasniš TVOJU taktiku PROTIV NJIH.

Nemoj da se uvrediš, nije mi to cilj ali stoni tenis je verovatno tehnički najzahtevniji sport koji postoji a ti donosiš zaključke na osnovu jako malo i verovatno lošeg uzorka.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 14.06.2011, 09:17

Ja sam vec rekao da igram amaterski i protiv ljudi koji igraju neke od nizih liga. I moji saveti su naravno za ljude na mom nivou. Na pocetku sam rekao da dobar igrac s materijalom svakako nece davati ni kratke lopte ni pimplati materijalom nego davati protivniku dugu loptu na koju mora da se vuce spin. Ali na nizim nivoima nece biti tako i to sam isto rekao. Takodje sam rekao da je tackiranje samo jedan od planova, drugi je spin pa pimpl, a svakako ima jos.

Ti slobodno daj savet za igru na tvom nivou.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod izra » 07.07.2011, 03:54

da se malo ubacim kao sto se ubacujem na ivanove postove na stranim forumima, na engleskom doduse... :) protiv dobrog travara koji koristi travu sa spuzvom (vi kazete sundjerom ako se ne varam) postaje kompliciranije, jer moze dodati i nesto svoje rotacije, pa u puno situacija spin postane neophodan. npr. moj ekipni kolega moze servirati s travom blagu donju rotaciju, pa cak i na moj pimpl vratiti nazad blago rezanu loptu. na njegove spore a niskoletece pimplove najcesce se ne moze napasti nikako drukcije osim spinom, isto vrijedi za njegove serve travom.
izra

Pridružio se: 07.07.2011, 03:16

Postod izra » 07.07.2011, 04:18

eh, tako mi i treba kad citam samo prvu stranicu... :D tek sad vidim da je vec netko kritizirao ivana pa mi moj post djeluje suvisno. :P
izra

Pridružio se: 07.07.2011, 03:16

Postod ivan » 07.07.2011, 11:57

Pozdrav druze, dobrodosao!
Sve je to tacno, ja sam i pisao ono da ljudima ubijem strah od materijala, da razviju neki plan igra a ne da pimplaju besomucno. Normalno da dobar materijalista uvek daje nezgodnije lopte od svog neiskusnijeg kolege, pa mora spin. Evo priznajem, sa mojom strategijom verovatno Joo Se Hyuk-u ne bih uzeo ni poen.
A mozda ni vi ostali sa vasom... :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod filip » 07.07.2011, 12:15

U tom slucaju, jedino bi svinja pomogla...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod First » 07.07.2011, 14:28

Kole je tu majstor za svinje, on bi dobio Joo-a :-D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Pedja » 26.07.2011, 09:10

Čujem da spinnaspin muči antispin :( :o :)
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

PrethodniSledeća

Povratak na Trening