Pomoc oko "mrtvih" guma

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Pomoc oko "mrtvih" guma

Postod Milan berkut » 01.07.2013, 10:56

"Если хотите контрольную и в меру быструю доску под Китай - лучше обратите внимание на Ниттаку Виолин или Ниттаку Акустик, Бат Вискарию, Спирит или ту же Ксиом Фугу. Если чуть активнее и быстрее - можно Стигу Роузвуд 5 или Эбенхольц 5й, Ниттаку Рутис. ну и массу досок ещё можно, но и эти отлично с китаем играют."
To je zakljucak jednog od priznatih strucnjaka za drva I gume u Rusiji.
U prevodu:
Ako hocete drvo sa kontrolom I dovoljno brzo za "Kineske", bolje obratite paznju na Nittaku Violin ili Akustic, Btf Viscariu, Spirit ili Xiom Fugu. Ako hocete malo vise brzine I dinamike - moze Stiga Rozvud 5 ili Ebenholc 5, Nittaku Rutis, no I masu drva jos moze, ali I ova odlicno s "Kinezima" igraju.

. . . od sebe bih dodao da su Yasaka Ma Lin Carbon I Yasaka Extra Offensiv drva pravljena bas za "Kineze" a jeftinija su. Moji Skylan 2 I 3 Neo su zaista "oziveli" na Ma Lin Carbonu. (a imas ih ovde kod nas u prodaji) :cool:
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod kjanko » 05.07.2013, 01:33

Mi-Lane, DHS PG7, Hurricane Hao/King/Long, Yasaka Extra/Extra Offensive/Carbon/Soft Carbon i Stiga Intensity NCT priznajem, sve ostalo je sranje - posebno XIOM drva. Do BTY Viscaria je tesko doci u Evropu a drvo je masterpiece. Nittaku drva su isto katastrofa, zato ih niko ne koristi
Xiom Diva // Xiom Sigma II Pro // Xiom Sigma II Medium
Yasaka Ma Lin Extra Offensive Pen // Butterfly Tenergy 05 // Butterfly Tenergy 05-FX
Yasaka Ma Lin Carbon // DHS Skyline 2 Provincial NEO // Stiga Calibra Tour S
kjanko

Pridružio se: 27.04.2013, 21:13
Reket: Yasaka Ma Lin Carbon
FH: DHS Skyline 2 Provincial NEO
RPB: Stiga Calibra Tour S

Postod Milan berkut » 05.07.2013, 06:46

He he he Ma-lin bi se sto posto slozio sa tobom . . . a Mi-Lan moze samo da kaze - ma nemoj mi Xiom-a dirat-i!! :D . . .
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod Laki » 05.07.2013, 08:28

He he he Ma-lin bi se sto posto slozio sa tobom . . . a Mi-Lan moze samo da kaze - ma nemoj mi Xiom-a dirat-i!! . . .

+1

Meni uskoro stize Xiom Offensive S, tako da kjanko ne ubijaj mi volju :nono:
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Postod Majstor Bob » 05.07.2013, 08:49

Probao xiom zetro quad i xiom v1. Vrhunska drva, vrhunska obrada zetro brzi i zato je prodat, a V1 vrhunsko off drvo i moze da se meri sa bilo kojim bty drvetom, zato je ostao. Treba drvo probsti sa gumama kojima regularno igras i to 2-3 treninga pa onda kritikovati. Sa ALC igram prilicno dugo i zadovoljan sam, ali da bi pokrenuli kinesku gumu za nijansu brze drvo i igrati 2 nedelje. Tek tada guma omeksa i dibija svoja prava svojstva. Kineske gume nisu mrtve, cak daleko od toga, probati tg2, moon pro, topenergy i videcete da su to vrhunske gume. Nazalost meni leze samo za bh, na fh dobri moj XIOM.
Majstor Bob

Pridružio se: 18.01.2012, 08:05
Reket: BTY Liu Shiwen
Fh-Xiom Omega IV Pro max
Bh-DHS skyline Tg3

BTY Liu Shiwen
Fh- Xiom Omega IV pro
Bh- DHS skyline Tg2 Neo

Postod kjanko » 05.07.2013, 11:41

Laki je napisao:
He he he Ma-lin bi se sto posto slozio sa tobom . . . a Mi-Lan moze samo da kaze - ma nemoj mi Xiom-a dirat-i!! . . .

+1

Meni uskoro stize Xiom Offensive S, tako da kjanko ne ubijaj mi volju :nono:

Ma tih full-wood im su ok, imam Xiom Diva ovdje i drvo je sasvim ok. Ali Ignito, Stratos, i ostali gde mesaju Hinoki sa karbon - uzas.
Yasaka Ma Lin Extra Offensive Pen // Butterfly Tenergy 05 // Butterfly Tenergy 05-FX
kjanko

Postod Milan berkut » 05.07.2013, 14:22

:nono: ama @kjanko nemoj mi dirat-i Ignita!!! Nego ti lepo kupi jednog pa na njega nalepi te Sigmice sto su ti u podpisu . . . pa igraj ko co`ek!! :D
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod kjanko » 05.07.2013, 15:35

Sigme su na Xiom Diva sada i ne bi to nikad dirao, prebrzo sa premalo spina :D Za moj stari su ok.. Problem je sto je Hinoki vrlo meko drvo, Carbon tvrdi bez nikakav osjecaj pa mi je rezultat bio vrlo cudan kad sam udarao sa to drvo. Uopce mi se nije svidelo.. Cekam sada yml carbon :)
kjanko

Postod Ray » 06.07.2013, 01:02

kjanko je napisao:Mi-Lane, DHS PG7, Hurricane Hao/King/Long, Yasaka Extra/Extra Offensive/Carbon/Soft Carbon i Stiga Intensity NCT priznajem, sve ostalo je sranje - posebno XIOM drva. Do BTY Viscaria je tesko doci u Evropu a drvo je masterpiece. Nittaku drva su isto katastrofa, zato ih niko ne koristi

Prvo, generalizujes. Drugo, pausalno ocenjujes. Da li ti neko drvo priznajes ili ne potpuno je irelevantno. Nesto sto tebi ne odgovara, za nekog drugog je idealno. "Sve ostalo je sranje" su TBS, TB Alc, Clipper... sa kojima igra vise od pola igraca iz top 100. Dalje, po cemu je Viscaria masterpiece? Zbog ZJK koji igra sa njim pa ga je popularizovao, zbog naduvane Butterfly cene (pa jos ako je ST bez serijskog broja i sa starim crnim metalnim leptirom...) ili zbog kombinacije balse i ALC-a? Sa kojim si sve Nittaku i Xiom (pored Diva) drvima igrao? Da niko ne koristi Nittaku, kao sto tvrdis, ta firma bi odavno bila zatvorena. Evo, ZoranV, bindra i ja npr. imamo razlicita Nittaku drva, sigurno ga ima jos neki clan. Verovatno znas da je Intensity NCT duplo skuplja kopija Yasaka Ma Lin Extra Off premazan Stiginim NCT lakom. Xu Xin je navodno sa pomenute Yasake presao na Intensity, bar kad je drska u pitanju. Ali, to Intensity NCT ne cini boljim drvetom nego sto jeste.
Korisnikov avatar
Ray

Pridružio se: 07.01.2012, 17:43

Postod kjanko » 06.07.2013, 02:24

Pricalo se oko koriscenje na kineske tacky gume. Da, puno koriste TBS, ALC, ZLF, (clipper sam zaboravio napomenuti da je top drvo) ali koliko od njih ima Tenergy 05 na FH a koliko Hurricane/Skyline/Globe/Blue Whale? Za viscariu, moras prvo da je probas za da osetis osjecaj. Ja je ne koristim samo zbog razloga sto nema penhold verzija od nje. Nittaku: Accoustic koristi limba slojeve i neznam koje u srcu, ali zasto da platim 150$ za njega kad imam 3 put bolje varijante? To drvo koje je u srcevinu unistava meki feeling koji daje limba. Za Xiome sam vec napomenuo, Diva i Ignito. Diva je ok, ali kombiniranje Hinoki i Carbon ne ide. I da, Intensity NTC je kopija od YMLEO zato sam je i napomenuo.
kjanko

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema