Savet prilikom izbora Butterfly opreme

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Savet prilikom izbora Butterfly opreme

Postod Vladojica » 27.06.2011, 18:58

ivan je napisao:Kao sto sam vec rekao par puta, ko ne zna sve udarce, nek uzme bilo sta, samo ne brzo, dok ih ne nauci, a posle ce vec i sam znati sta mu treba...
Vladojica je recimo posle prvog turnira 'shvatio', odma je uzeo bryce i poceo da ga prelepljuje starim lepkom :D I stvarno bude dobro kad treba da zakucas loptu, al malo ga zeza Saletova serva... :D

Moram da se branim ovde :D
To da me zeza Saletova serva nisam shvatio posle turnira (u sredu) nego vec u ponedeljak cim sam odigrao partiju sa njim :D, a tada sam igrao sa Primorcem i Sriverima L, lepljenim sa Free chackom, potpuno mrtav osecaj i pored toga mi se loptica odbijala od reketa na sve strane :lol: . Bryce FX sam zalepio sa starim lepkom sedam dana ranije, cim sam kupio TSP drvo od Filipa, a to sam uradio jer sam poslusao tvoj savet da Bryce treba lepiti sa starim :P. A i pored toga je nekako sav tvrd i mrtav, dobar za kucanje i blok, malo tezi za spin, bar meni.
Dobro, priznajem da sam posle ponedeljka odlepio srivere sa primorca i stavio po jedan debeo sloj madjarskog lepka od koga su se gume nadule i porasle i kad sam ih zalepio morao sam ponovo makazama da odsecem visak gume koji se pojavio na krajevima :D, ali to me nije mnogo zabrinulo jer je taj deo gume i onako bio sav izgrizen pa kad sam ga otklonio sriveri su opet izgledali skoro kao novi. Posle prelepljivanja Sriver jeste postao nesto brzi, ali cini mi se i da je omeksao tako da je odnos brzina/osecaj/spin ostao priblizno isti. Uostalom, prosao sam grupu, sa "novim" reketom :D (P.S. Nisam u Bg i ne mogu danas da dodjem :cry: :x ). U svakom slucaju, sledeci put kad budem kupovao Sriver uzecu FX verziju, jer je meksa. Ali definitivno mislim da je Sriver L bez starog lepka previse tvrd i mrtav da bi mogao da se povuce spin, u skladu sa mojim sposobnostima. Mislim da nije fora samo usporavati opremu u skladu sa svojim "nesposobnostima", nego naci izbalansiranu opremu sa kojom je podjednako tesko/lako odigrati bilo koji udarac u stonom tenisu, i ofanzivan i defanzivan, i onda jednostavno ne usporavati dalje opremu nego vezbati tehniku. :) Inace Sriver+ stari lepak na Primorcu, su ispali brzi i zivlji od TSP Standard + Bryce FX + Sriver FX tako da imam i sporiju verziju ako mi zatreba :).
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod djordjestanic » 28.06.2011, 00:13

@ Spiral

Prijatelju, evo ti pošten savet.

Niko ovde ti ne može pomoći.

Prvo ne znam šta znaš i kako igraš mada po tvom objašnjenju vidim da znaš malo. Nisi ni rekao sa čime igraš sada da bi mogli da vršimo upoređivanje....

Ja igram sa ALC-om pa bi ti preporučio Spirit ali to možda uopšte nije rešenje za tebe, ali opet ti si tražio neko drvo između: Timo Boll Spirit i npr. Kong Linghui i Primorec.

A ta tri drveta su babe i žabe.

A ako nisi pre igrao sa sriverom pa sa čime si igrao do sada. Ne postoje standardnije gume od Sriver-a.

Lepo ti dodji na neki turnir, vidi kako ko igra, šta bi mogao da imitiraš, šta misliš da bi bilo najsličnije tebi....

Onda pitaš tog nekoga sa čime igra, šta je dobro, šta ne valja u toj kombinaciji... Jel možeš da probaš....

Šta ne valja u tvojoj tehnici, kako to da ispraviš.

E, onda će odgovori na tvoja pitanja biti smisleni. Ovako ti niko ne može reći dobar savet.

A
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod djordjestanic » 28.06.2011, 00:28

@ Vladojica

Stari lepak je zabranjen.

Bryce je strašno brza guma. Niko na ovom forumu ne može da koristi Bryce na dobar način. Zašto?

Zato što je njegova putanja niska i da bi lopta bila uopte prebačena a da bude imalo opasna za protivnika treba povući spin. U prevodu to znači, SPIN NA SVAKU LOPTU a ya to treba imati brze noge i dovoljno u plućima pa skakati stalno i dovoljno snage u rukama da se cima stalno. Ko ne trenira 15 sati nedeljno TO NE MOŽE DA IMA. Nadam se da vam je ovo bilo dovoljno da svi zajedno odustanete od Bryce gume.

Inače, Ivan je ovde skoro pa u pravu. Jeftino, dobro, sporije drvo (recimo Primorac off) i sporije gume (1,7mm-1,9mm) i vežbanje elemenata je u svakom slučaju bolje nego Timo Boll Tricarbon sa Tenergy 64 - 2,1mm (uzgred rečeno ja sa ovim nisam mogao da prebacim loptu preko mrežice).
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod First » 28.06.2011, 00:31

Bravo djordje, odlican odgovor, onako profesionalni ;)
Defiitivno je u danasnje vreme jako tesko naci "onu" pravu kombiaciju, jer ti se svaka cini kao dobra. Potpuno se slazem sa tobom, da je za njega Spirit prebrz i da bi trebalo da zaigra sa nesto sporijim drvetom, pa ako vidi da mu to ne odgovara, lako moze da ga zameni. Ne mora da dodje na turnir, ima ovde dosta klipova, pa neka malo baci pogled, ko kako igra, koji mu stil najvise odgovara i "lezi", pa neka onda tog "peca" za savet :)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod First » 28.06.2011, 00:40

E sad malo da pobegnem sa teme, djordje me na to navukao :) Jeste li ikada igrali sa kombinacijom, Timo Boll Tricarbon i Tenergy 05 2.1mm na obe strane? :-D
Pod igrali, mislim nesto duze od samo probati :) Jao majko mila koje je to cudoviste. Pa to je nemoguce kontrolisati. Drvo je uzasno brzo, ma sta brzo, prebrzo, kruto i tvrdo. Pravo je umace povuci spin sa njim. Kad na sve to dodate i Tenergy u max debljini, jedini nacin za igru je da spojite dva stola, inace sve leti preko, ili u mrezu;) Elem, sad ortak kaze da je Tricarbon mala beba u odnosu na Schlager Carbon. To drvo se ne moze kontrolisati. Cak ga je i sam Schlager zamenio za Primorac Carbon, samo je zadrzao drsku :-D
Voleo bih da nabavimo jednog schlagera i jedan tricarbon sa tenergy 05 max gumama i da opikamo svi, e tu da vidimo ko ce da pobedi, bilo bi smeha do suza :-D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 28.06.2011, 00:52

djordjestanic je napisao:@ Vladojica

Stari lepak je zabranjen.

Bryce je strašno brza guma. Niko na ovom forumu ne može da koristi Bryce na dobar način. Zašto?

Zato što je njegova putanja niska i da bi lopta bila uopte prebačena a da bude imalo opasna za protivnika treba povući spin. U prevodu to znači, SPIN NA SVAKU LOPTU a ya to treba imati brze noge i dovoljno u plućima pa skakati stalno i dovoljno snage u rukama da se cima stalno. Ko ne trenira 15 sati nedeljno TO NE MOŽE DA IMA. Nadam se da vam je ovo bilo dovoljno da svi zajedno odustanete od Bryce gume.

Ono sto sam ja zapazio kod Bryce FX je da je mnogo tvrdji od Srivera, tako da i taj spin sto treba da se povuce je mnogo teze povuci jer loptica nece da potone u sundjer samo se odbije od reketa. Mora da se ima bas usavrsen udarac da bi se povukao top spin.

A sto se starog lepka tice - zar se neko ovde pridrzava ittf pravila? :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod djordjestanic » 28.06.2011, 00:58

E, sada sam ispao glup. Nikad mi nije palo na pamet da probam moj soft na Tricarbonu. To je brzo i tvrdo :) Mislim da bi to bilo odlično, samo šta da izmislim za forhend...

Koliko znam još nisu izmislili nešto što samo vuče spin a tu bi mi takva guma baš dobro došla.

A da Schlager Carbon je toliko brzo drvo da samo Schlager (ili ni on) može da igra sa njim.

A ko hoce da proba kako izgleda igrati sa takvim reketima a nema to drvo u blizini, dovoljno je da nadje neku keramičku pločicu (nije potrebno da se lepe gume) i nek proba da igra sa tom keramičkom pločom. Ako mu dobro ide tako nega uzme Tricarbon :)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod djordjestanic » 28.06.2011, 01:01

Vladojica je napisao:

Ono sto sam ja zapazio kod Bryce FX je da je mnogo tvrdji od Srivera, tako da i taj spin sto treba da se povuce je mnogo teze povuci jer loptica nece da potone u sundjer samo se odbije od reketa. Mora da se ima bas usavrsen udarac da bi se povukao top spin.

A sto se starog lepka tice - zar se neko ovde pridrzava ittf pravila? :D
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ne, Bryce FX je mekši od Srivera ali je njegova putanja niska, mada je moguće da nisi dobro zalepio gumu pa ti je bila mrtva.

Dok je lepljenje bilo u modi, igrači koji su trenirali trošili su više od pola sata pred svaki trening da pripreme gumu i da je dobro zalepe. Mislim da si i tu omanuo.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod Vladojica » 28.06.2011, 07:04

djordjestanic je napisao:
Ne, Bryce FX je mekši od Srivera ali je njegova putanja niska, mada je moguće da nisi dobro zalepio gumu pa ti je bila mrtva.

Dok je lepljenje bilo u modi, igrači koji su trenirali trošili su više od pola sata pred svaki trening da pripreme gumu i da je dobro zalepe. Mislim da si i tu omanuo.

Verovatno nisam stavio dovoljno lepka...
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod Pedja » 28.06.2011, 09:26

Donic Quatro formula 1.8 na Tricarbonu (znači, baš meka guma) daje odličan spin koji se može kontrolisati...Medjutim,nisam mogao nijedan blok da odigram i mnogo toga ostalog je išlo preko stola...Napomena/dao mi drugar da probam/Igrao sam 1 sat tim drvetom-kombinacijom...I mislim da treba preći na novi lepak,mnogo je lakši za upotrebu (Donic first)...(a i zalepiš pa si miran 3 meseca,ili dok ti pundravci ne prorade...A dosta više i Sriver...ne ide uz novi lepak :shock: :D ps. posle onog Tibhar de luxe smrdljevka sve je bolje :evil:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema