Spin na spin liga - odjeci i reagovanja

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Spin na spin liga - odjeci i reagovanja

Postod Francuz » 28.01.2013, 15:20

ivan je napisao:Ako ne mozes da razumes zasto covek koji servira iz ruke( i time, slazes se, tehnicki krsi pravila sporta i fer pleja ?), ne moze da bude clan komisije koja odlucuje o krsenju pravila sportskog ponasanja i ferpleja, onda ebiga.

To sto neko ne servira kako treba, to bi bilo problem da je u pitanju objektivnost sudjenja tokom meca. Kako sam ja shvatio, ova komisija ne intervenise uopste tokom meceva nego na kraju vceri znaci posle dva kola lige. To sto neko ne servira kako treba, ne znaci da nije sposoban da se izjasni oko nesportskog ponasanja.

ivan je napisao:Dalje, 'Kako to da organizator predlaze kazne a da i sam on je clan komisije koje o tome odlucuje ? ' Nije lepo lagati :nono: , taman si zasluzio respect onim izvinjenjem, ali sad disrespect.

U pravu si, sorry lose sam procitao, ti nisi clan te komisije.
Mene prosto interesuje kako se donose odluke, na kojoj osnovi. Ti predlozis kaznu i oni glasaju ? A sta ako se glasa protiv ? Kako se donosi novi predlog? Ako je Rajko bio protiv i predlozio novacnu kaznu, znaci da ona dva druga clana su glasali za. Jednog sam vec upecao i to protiv mene je sazluzivao isto kaznu ali ajde, nije sad mesto za to.

ivan je napisao:I jos nesto rodjaci, mnogo demokratije oce da skodi, nemam nameru da se raspravljam sa svakim pojedincem koji ima svoj subjektivni dozivljaj svega, kapiteni i predstavnici ekipa su bili na sastanku pre lige pa su bili upoznati sa kaznama. Ja pricam s kapitenima, nindza kapiten se obratio, rekao sam da ce komisija zasedati, odgovor ce biti dat u roku od 4 dana.

Ok znaci, potvrdjujem sto sam rekao. Opomena je bila usmena i nije imala nikakav formalan karakter, ja nisam bio upucen da sam uopste bio opomenut i na kraju popijem kaznu.

Samo tri veceri smo igrali i ovo su bili prvi tkz. incidenti (kad pogledam kazne cini mi se da smo se pobili), sta ce jos biti do kraja ne znam i nadam da nece vise biti uopste takvih sranja.
Kad bi hteli da bude malo pravednije !

Prvo: Intervenisalo bi se tokom meca kad se neko ovako sranje desi. Npr. Ja sutnem ring, ti kazes "pazi francuz imas opomenu, sledeci put sledi kazna", ja onda se smirim i nastavimo svi. Ovako cuti se, prodje celo vece odes na vikend i onda procitas da pola ekipe nece igrati jer clanovi komisije su se sastali kasno nocu i na njih je pala teska odluka da mora da se kazne dva igraca zato sto su sutnuli ring.

Drugo: Ta komisija bi trebalo da se sastaje posle SVAKOG kola, u ovom slucaju incidenti se desili u 5. kolu... a mi dobijamo kazne za 7. i 8. kolo ...

Trece: Kazne trebalo bi da budu u skladu sa sta se praktikuje inace u ligama. Idu Zuti opomena, pa crveni poen .... itd ... Ovde nema uopste progresije ! Odnosno vi posle veceri, onako izmedju dva meceva opomenete kapitena i on treba da prenese to za iduci mec koji je za mesec dana. Da se na vreme postupa po principu "bolje spreciti nego leciti" ne bi se doslo do ovakvih debata.

Tako da Ivane, nije rec o previse demokratije nego je rec da koliko ti zelis da budes neutralan kao i clanovi komisije, a svi imate negde interes jer svi ucestvojete u tu ligu, odluke bi trebalo da budu donesene ispred svih, na licu mesta sa najvecu mogucu trensparentnost. Ako treba da ostane kako i jeste za sad, popicemo kaznu i precuticemo jer necemo da se pickamo 100 godina. Samo ne ocekuj ni manje ni vise nego da nista vise se ne gleda kroz prste za SVE ostale i svaki najmanji incident (Buka, kasnjenje, sta god bilo neregularno) morace da bude strogo kaznjen.

U prvoj ligi, za sutiranje stola ili ringa dobijes ZUTI KARTON, koji ponekad nije cak ni zapisan imam konkretne primere jer sam igrao protiv vrhunskog igraca koji je vec imao zuti i sutnuo gadno u sto protiv mene, sudija mu je dao zuti i taj zuti nigde nije upisan posle. Na kraju ispada da je ova liga strozija nego nase najace lige.

Mislim da je potrebno da komisija ozbiljno razmisli o promeni kazna i da izrice novacne kazne ili barem da moze ekipa da bira jer ovako ... imamo duplu kaznu: moramo da platimo iduce kolo a ne mozemo da ga igramo kako treba. Ja sam licno shvatio gresku, i jos jednom se izvinjavam, meni ne lici da ovako nesportski postupam pa koliko da ga je sralo tokom meca. Mislim da je i Buca shvatio, a sad na vas je da donesete odluku.
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod Vladojica » 28.01.2013, 16:49

Najbolje novcane kazne, a ova neigranja cuvati za neke teze slucajeve krsenja pravila. I liga ce biti bogatija, veci nagradni fond = vise zainteresovanih dobrih igraca, to bi bilo nesto kao porez na cigarete ili ostale oblike poroka, kao recimo ljubav prema psovanju, sutiranju ringova i tako dalje :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 28.01.2013, 19:12

Na telefonskoj sednici takmicarske komisije u punom sastavu, odrzanoj danas, jednoglasnom odlukom molba kapitena ekipe Nindze, Petrovic Aleksandra, je uvazena, kazna je preinacena u:

-Stevic Ivica, jedan timski mec neigranja ili kazna od 600 dinara
-Gacic Marko, dva timska meca neigranja ili kazna od 1200 dinara (kazna nije deljiva po mecevima)

Kazne stupaju na snagu odmah. Ove kazne su konacne, nema prava zalbe na njih. Ekipa ima pravo da odluci koju kaznu bira za kog igraca, u slucaju novcane kazne, istu uplatiti organizatoru pre pocetka sledeceg dvokola.
Novac ide u nagradni fond za jedan ili dva turnira koji ce biti organizovani nakon zavrsetka lige. U slucaju ponavljanja istog prekrsaja kazne ce se izricati bez prethodnih opomena, a trajanje/iznos moze biti i vece, o cemu ce komisija odlucivati ako do prekrsaja dodje.
Komisija uvek zaseda izmedju dvokola, jer nema tehnickih i organizacionih mogucnosti da se to radi za vreme takmicenja (jer clanovi komisije takodje igraju meceve).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod ivan » 06.02.2013, 10:39

Sledece kolo lige je u petak 8.2. Par DVANDIS - SSJN neka dodje u 20:15, i ceka prvi slobodan sto.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod bindra » 09.02.2013, 00:28

Igrao sam sa Stevicem 2:3 i sa Ilicem 2:3(imao je neogranicen broj svinja) ali sam pobedio Acu spinera sa 3:1
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Vladojica » 09.02.2013, 08:10

Juce sam se taman bio smorio, ekipa mi se raspada - Zorog OPET nije dosao :P :D, pa smo igrali samo Zdenko i ja, upao nezagrejan u salu odigrao prvi mec ko sa tudjom rukom, i bas sam planirao da vise ne dolazim, al onda me Rajko pustio da pobedim i sad opet moram da dodjem... :banghead:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 09.02.2013, 09:39

Alal vera i Bindri i Vladojici!
ivan

Postod Vladojica » 09.02.2013, 10:09

ivan je napisao:Alal vera i Bindri i Vladojici!

Hvala. :D
Hvala i Reketasu koji je odradio jedan muca,n ali izgleda polodonosan, trening samnom pre 7 dana :D.
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod reketas » 09.02.2013, 10:39

Vlado, care , dobro si igrao juce , postajes sve nezgodniji i nezgodniji. Vidimo se na na terenima banjickim...
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod scvlada » 09.02.2013, 11:24

I ja se pridružujem čestitkama borbenom Vladojici.Vidi se potpuno novi pristup,nova energíja pobednička kao dete kad uzme lažno drveno jaje i uleti hrabro medju stariju decu i udara bez imalo straha.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja