Donacija iskorišćenih i neupotrebljivih guma

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Donacija iskorišćenih i neupotrebljivih guma

Postod milantra » 24.01.2013, 12:23

ivan je napisao:A kako isecas gume? Ako pravis kvadrate, onda je gubitak priblizno 27% .
Moze li se boljim isecanjem postici vece iskoriscenje povrsine gume?

Isecanjem guma dobijam pravougaonik dimenzije 10x12. To je maksimum. Za obe polovine tabli trebaće mi ukupno 2x24 gume. Šta da radim kad nemam novca za 20 novih. Skupio sam ih 40-ak i iskreno se nadam da ću uskoro skupiti dovoljno. Tebi puno hvala na razumevanju i donaciji guma. Pozdrav. :wave: :hello:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod ivan » 24.01.2013, 14:21

A ako bi isecao sestougaonike umesto pravougaonika? Redjas ih kao sace. Bio bi manji gubitak povrsine gume.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod milantra » 24.01.2013, 15:02

ivan je napisao:A ako bi isecao sestougaonike umesto pravougaonika? Redjas ih kao sace. Bio bi manji gubitak povrsine gume.

Što se ne seti ranije da mi to predložiš.Odličan predlog.Ja se toga nisam setio na vreme. :banghead: :banghead: :banghead: Kasno je sada pošto sam većinu isekao u navedenoj površini kao pravougaonik. Pozdrav.
Korisnikov avatar
milantra

Postod ivan » 24.01.2013, 18:07

Triput meri jednom seci, kaze nas narod ;)
Moras ozbiljno da pristupis svakom projektu, vidis kako ja sa logom za majice :D

Nego seti se one jos jedne stvari sto sam ti predlozio, s tim ti nece trebati ni robot ni trening partner.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod milantra » 24.01.2013, 21:57

ivan je napisao:Triput meri jednom seci, kaze nas narod ;)
Moras ozbiljno da pristupis svakom projektu, vidis kako ja sa logom za majice :D

Nego seti se one jos jedne stvari sto sam ti predlozio, s tim ti nece trebati ni robot ni trening partner.

Ne mogu da se setim . Napao me Nemac (Alchajmer). :scratch: Podseti me.
Korisnikov avatar
milantra

Postod milantra » 24.01.2013, 22:08

zorog je napisao:Izvini za trolovanje,bilo mi je dosadno... Znam da to nije bilo ok,izvinjavam se,al dobro,nije se desilo nista strasno,samo je tema vise zazivela :) nadam se da ces uspeti u svojoj nameri, i dacu svoj doprinos tome time sto cu ti poslati jednu ili dve gume,nisam siguran da li imam dve,s tim sto su,pored toga sto su izlizane,i skracene naa donjoj strani tj do drske jer su to gume koje su mi bile na fh a igram penhold pa sve gume kratim jer mi je udobnije prstima. Mozda ces ih baciti al nema veze! Sve u svemu,ne zameri na zjbanciji ;) posalji mi podatke na pp
Pozdrav

A gde su gume? Pečat nije potreban. :rotfl:
Korisnikov avatar
milantra

Postod milantra » 25.01.2013, 14:02

ivan je napisao:Triput meri jednom seci, kaze nas narod ;)

Ivane, sinoć sam od papira napravio simulaciju guma i sklopio ih u dimenziju table. Moram da ti kažem a da ne poveruje čovek da je broj guma isti (24). :shock: :o Kopkalo me što si mi predložio i morao sam da probam. Tako da ostajem pri početnoj varijanti od pravougaonika. U svakom slučaju svaki dobronamerni predlog i sugestiju prihvatam kao što sam i tvoj predlog hteo da sprovedem u delo sa gumama koje su mi preostale. Pozdrav i čujemo se. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Postod Vladojica » 25.01.2013, 14:31

A sto ne kupis parce bilo kakve gume ili nekog gumiranog materijala koji se lepi yza drvo to sigurno ima negde da se kupi i opet ce ti se loptica lepo odbijati a bice ti ravna ploca i bice mnogo upotrebljivije.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 25.01.2013, 14:43

Pa to zavisi od dimenzija table i sestougaonika/pravougaonika, tj dal ceo broj komada pokriva visinu i sirinu recimo. Najbolje bi bilo da si proracunao dimenzije table prema dimenzijama sestougaonika, recimo 3 sestougaonika u visinu i skoro ceo broj u sirinu (kao nepostojeci okvir slike dole). Onda imas i odsecanje trouglova po bocnim stranama da dobijes pravu liniju. Te odsecene trouglove mozes da uklopis u rupe na obodu na suprotnoj strani (tu ces ionako retko pogadjati lopticom) i ustedis jos malo. Onda ove sa gornje i donje strane sto strce prepolovis i stavis jedn polovinu gore i jednu dole. Teoretski iskoriscenje gume je vece nego sa pravougaonicima.

Slika
ivan

Postod rekreativac » 25.01.2013, 16:18

Milane,
Ako odgovara stara guma koja je nacisto presla u antispin, imacu jednu (mozda dve) da posaljem.
Javi da li odgovara.
rekreativac

Pridružio se: 28.10.2012, 17:55

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema