Polovne friendship super fx

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Polovne friendship super fx

Postod gojtchilo » 19.01.2013, 23:01

Elem, presao sam sa fabrickog butterfly reketa na polovne doticne gume na nekom rekreativnom drvetu i mogu reci da je osecaj "dupe-glava" u odnosu na prethodni. Ja sam stvarno zadovoljan gumama, pa to vuce ko ludo i brze su i sve je to lepo. Ove gume su 10e nove kod nas u Markopu (koliko sam razumeo) a imaju prilicno dobre ocene na http://www.tabletennisdb.com/rubber/729-super-fx.html .
E sad moje pitanje je sledece : da li neko moze da mi uporedi ove gume sa nekim skupljim, recimo 20-30e a sa slicnim karakteristikama i kaze mi koliko su realno bolje te gume od ovih kineskih? Nisam bas finansijski potkovan da isprobavam nekoliko guma pa bih da probam ovako savetima da nesto smislim i vidim u kom pravcu da razmisljam. Hvala svima unapred! :wave:
Korisnikov avatar
gojtchilo

Pridružio se: 21.12.2012, 19:31
Reket: Joola Viva
Fh: LKT Rapid speed 2.0
Bh: LKT Rapid speed 2.0

Re: Polovne friendship super fx

Postod Jovan » 19.01.2013, 23:47

To je stari tip kineskih guma koji je nadživeo mnoge "generacije" guma.
Neki se neće složiti, ali po meni to su sasvim pristojne gume. Ako se uzme u obzir cena, onda veoma dobre.
Nisu one toliko brze, ali posle fabrickog reketa dodju zaista kao brze.
Činjenica je da su pomalo tvrde i da daju drugačiji osećaj u odnosu na evropske i japanske. Ne "leže" svakome.
Ne znam na koje gume mislite od 20-30e sa sličnim karakteristikama (da li na kineske ili ove druge)?
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod gojtchilo » 20.01.2013, 10:08

Pa mislio sam uopste, nebitno cije su. Kad kazem sa slicnim karakterisstikama, mislim na slicnu brzinu guma, spin i control. Recimo vidim da Sriver EL ima slicne osobine a 32$ kosta, cenim da je i kod nas oko 25-30e. Koliko su te gume stvarno bolje od ovih? Da sad ne spamujem linkove guma, mislim da ste me razumeli. Hvala za odgovor u svakom slucaju!
Korisnikov avatar
gojtchilo

Postod gimi » 20.01.2013, 17:23

gojtchilo je napisao: da li neko moze da mi uporedi ove gume sa nekim skupljim, recimo 20-30e a sa slicnim karakteristikama i kaze mi koliko su realno bolje te gume od ovih kineskih?

Kad sveze udaris dva sloja dobre stare droge i nije neka velika razlika, al ovaj deo komentara zanemari ;)

...Ove druge bi bile brze, malo (ili puno) mekse, elasticnije i sa drugacijim osecajem. Pod drugacijim osecajem mislim vise kao opruga; stvarno imas utisak da drzis mocnije oruzije u ruci, ali i da ono zahteva ispravniju tehniku (dobro kretanje se podrazumeva nevezano za gume).

gojtchilo je napisao:...pa bih da probam ovako savetima da nesto smislim i vidim u kom pravcu da razmisljam.

20-30e: *npr i potpuno nasumicno*
http://www.tabletennis11.com/other_eng/ ... bhar-aurus
http://www.tabletennis11.com/other_eng/ ... ega-europe
http://www.tabletennis11.com/other_eng/ ... m-vega-pro
http://www.tabletennis11.com/other_eng/ ... c-baracuda

...pri tom treba imati u vidu da se razlika u brzini, sasvim logicno, kompenzuje tanjim sundjerom. Uobicajena je greska skociti na najdeblji.

No, te su gume sasvim dobre i mislim da nema razloga da ih menjas, a o sledecim ne treba razmisljati kao o boljim (ili losijim), vec kao o logicnom narednom koraku.

pozdrav :wave:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod gojtchilo » 20.01.2013, 18:15

Hvala gimi :)
Korisnikov avatar
gojtchilo

Postod Jovan » 20.01.2013, 19:17

gimi je napisao:No, te su gume sasvim dobre i mislim da nema razloga da ih menjas, a o sledecim ne treba razmisljati kao o boljim (ili losijim), vec kao o logicnom narednom koraku.

Slažem se sa izjavljenim :thumbsup:

gimi je napisao:Kad sveze udaris dva sloja dobre stare droge i nije neka velika razlika, al ovaj deo komentara zanemari ;)

:thumbsup: ...al ajde da zanemarimo...
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod milantra » 21.01.2013, 16:01

gojtchilo je napisao:Elem, presao sam sa fabrickog butterfly reketa na polovne doticne gume na nekom rekreativnom drvetu i mogu reci da je osecaj "dupe-glava" u odnosu na prethodni. Ja sam stvarno zadovoljan gumama, pa to vuce ko ludo i brze su i sve je to lepo. Ove gume su 10e nove kod nas u Markopu (koliko sam razumeo) a imaju prilicno dobre ocene na http://www.tabletennisdb.com/rubber/729-super-fx.html .
E sad moje pitanje je sledece : da li neko moze da mi uporedi ove gume sa nekim skupljim, recimo 20-30e a sa slicnim karakteristikama i kaze mi koliko su realno bolje te gume od ovih kineskih? Nisam bas finansijski potkovan da isprobavam nekoliko guma pa bih da probam ovako savetima da nesto smislim i vidim u kom pravcu da razmisljam. Hvala svima unapred! :wave:

To su jako dobre gume za taj novac (10-14 evra) u "Markopu" kod Ostoje. Nećete pogrešiti ukoliko ih kupite, samo obratite pažnju sa kojim sunđerom (žutim, belim ili plavim). Ukoliko ste zadovoljni sa ovim polovnim, kupujte takve i nove. Mnogi ligaški igrači igraju i dan danas sa njima. Samo im je mana što brzo skupljaju prašinu i zato moraju češće da se čiste. Sve ostalo je OK. Srećno i uživajte u igri sa njima.Pozdrav od Milana iz Kruševca. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod gojtchilo » 21.01.2013, 17:12

milantra je napisao:
gojtchilo je napisao:Elem, presao sam sa fabrickog butterfly reketa na polovne doticne gume na nekom rekreativnom drvetu i mogu reci da je osecaj "dupe-glava" u odnosu na prethodni. Ja sam stvarno zadovoljan gumama, pa to vuce ko ludo i brze su i sve je to lepo. Ove gume su 10e nove kod nas u Markopu (koliko sam razumeo) a imaju prilicno dobre ocene na http://www.tabletennisdb.com/rubber/729-super-fx.html .

samo obratite pažnju sa kojim sunđerom (žutim, belim ili plavim).

Jel znate u cemu je razlika?
Korisnikov avatar
gojtchilo

Postod gimi » 21.01.2013, 18:10

Nisam ni znao da ih ima u svim tim varijantama i moj komentar se odnosio na narandzasti sundjer (igrao sam sa tom gumom). Mislim da je razlika u tvrdoci i da bi plavi trebalo da je najtvrdji.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod ZoranV » 21.01.2013, 20:09

sa naranzastim sundjerom su najtvrdje i najteze, sa plavim su lakse,sundjer nije tvrd vec samo krut,
a sa belim su super soft fx, znaci meksi sundjer i najlakse...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Sledeća

Povratak na Oprema