Uticaj podloge na igru

Generalne teme o stonom tenisu.

Uticaj podloge na igru

Postod ivan » 21.06.2011, 22:58

Veceras sam svratio kod Noce u salu na Ceraku i odigrao dva tri meca. Tamo je podloga tarafleks, i dosta je meksa od podloga u ostalim salama. Nedavno sam uzeo patike sa malo debljim a meksim djonom, koje su se dobro pokazale na tvrdoj podlozi, ali ovde je bilo vrlo neobicno, osecaj je bio nekako previse mekan, i cinilo mi se da su i udarci drugaciji, tj da moram jace udariti loptu nego sto sam navikao, spin kao da ide lakse, ali tacke nepreciznije.
Jel jos neko ima slicnih iskustava sa razlicitim podlogama, ili je sve rezultat ona dva piva sto sam popio popodne...?
Da li birate patike prema podlozi ili uvek igrate u istim?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Uticaj podloge na igru

Postod filip » 21.06.2011, 23:07

Jako puno toga zavisi od podloge. Brzina i odskok loptice. Moje iskustvo je da od tarafleksa dosta vise odskace lopta, pa otud i problem sa tackom. Inace najvise volim da igram bas na taraflexu jer nekako osecaj dolazi najvise do izrazaja. Isto puno zavisi i od velicine sale. Sto je sala manja i akusticnija, brze ce zvuk dolaziti do uha, pa moze biti problema sa tajmingom, ako je neko navikao na velike prostore. Ne menjam patike, jer dosta mi je da mi samo te jedne vonjaju tako, ne moram i druge da upropastavam.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 21.06.2011, 23:17

Sad mi je jasno sto profesionalci igraju samo spin, posto je tarafleks zvanicna podloga za vazna takmicenja.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Vladojica » 22.06.2011, 00:45

Treba da namazes djonove patika speed gluom, pa da mozes da se brze kreces oko stola, a i manje ce da kliza :lol:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Pedja » 22.06.2011, 10:11

Vladojica je napisao:Treba da namazes djonove patika speed gluom, pa da mozes da se brze kreces oko stola, a i manje ce da kliza :lol:

Kralju :lol:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod filip » 22.06.2011, 10:15

Vladojica je napisao:Treba da namazes djonove patika speed gluom, pa da mozes da se brze kreces oko stola, a i manje ce da kliza :lol:

Ovo je logicno ako uzmemo u obzir da je ceo pokret zapravo u nogama :)
Korisnikov avatar
filip

Postod Pedja » 22.06.2011, 10:36

Lakše i brže se kreće po tvrdoj podlozi ali mene posle bole kolena...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod djordjestanic » 22.06.2011, 11:22

Taraflex? jel to isto što i Gerflor?

Meni je igranje na gerfloru pravo zadovoljstvo. Tamo stižem sve i mogu da odigram pokret u glavi pre nego što ga zaista odigram jer ne moram da rašunam inerciju tela kad noge proklizaju na parketu.

Sa druge strane sigurno je da podloga utiče na brzinu odskoka na stolu. Pitanje je i kakva je podloga ispod parketa ili gerflora. Da bi gerflor bio baš kako treba mora ispod njega da bude postavljena specijalna podloga koja košta koliko i gerflor a kod nas to obično nije slučaj.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod filip » 22.06.2011, 13:12

Ja sam isto mislio na Gerflor i najvise volim na njemu da igram. Jednostavno mozes da se opustis znajuci da neces proklizati i povrediti se...
Korisnikov avatar
filip

Postod ivan » 15.09.2011, 10:05

Nakon par igranja u Zvezdi, gde je podloga parket, i jednog igranja na betonu nedavno, evo da malo sumiram, moj licni utisak. Sto tvrdja podloga to je manja apsorpcija energije loptice prilikom odskoka od stola, pa lopta vise odskace i u vis (ovo bar kod nekih srednjih spinova i nabacenih lopti), a i brze ide generalno. Sto meksa podloga to astal vise prima spin, ovo me podseca na gumu na reketu, duzi kontakt - vise spina, a meka podloga teoretski daje duzi kontakt lopte sa stolom. Takodje lopta nize odskace od meke podloge. Po brzinama: beton, parket, linoleum ili sta je vec(kod Davora), tarafleks (kod Noce). Gerflor nikad nisam ni video.
E, ne znam kakav je mermer u onoj ruznijoj sali u stak-u na banjici, pretpsotavljam da je ko beton.
ivan

Sledeća

Povratak na Opšte teme