Inicijativa za ligu sa novcanim nagradama

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Inicijativa za ligu sa novcanim nagradama

Postod Francuz » 08.11.2012, 14:10

ADMIN EDIT: premesteni postovi iz teme 'Berza igraca' koji se odnose na neka vidjenja stanja u nekim ligama i moju inicijativu za organizovanje jedne 'poluprofesionalne' lige koja bi se igrala za pare i opremu.

Potpuno se slazem sa cinjenicom da je ping pong u ovoj drzavi na KATASTROFALNOM nivou sto se tice uslova.
Evo nekoliko stavki koje i dalje ne razumem:

- Gde su stolovi u osnovnim skolama, kako pricaju stariji naravno, bilo je bar po jedan sto u skoro svakoj skoli. Danas nema toga vise i naravno da ako ne radis na detekciju talenata samim tim nema ni sanse da napravis jakog igraca na medjunarodnom nivou. Ako ne pocnjes do 7-8 godina ... tesko ali bas tesko da mozes da se probijes.

- Ovde vlada amaterizam na svakom nivou: Savez, Regioni, Sudije, Klubovi ... rekreativni stoni tenis i te kako razvijen ako se pogleda realnost sto se tice takmicarskog stonog tenisa.
Primer: Dosao ja u Srbiju, 3 i po godine sa proveo da bih nasao gde da igram ... a da ne pricam klub da zaigram u neku ligu. Onda kad nadjes klub, retko ko ima strukturu, gde bar 2x put nedeljo prvi tim ima organizovani trening + i mladi da isto imaju sa strucnim trenerom. Gradovi nista ne finansiraju, a stoni tenis nije bas sport koji kosta boga oca ... (stolovi) ali bar neka obezbede termine i stolove i osnovna sredstva da se igra.

- Nema rang lista ... da se ne vratimo na ovu temu jer mislim da smo je vec 100x presli ... ipak strasno je da ne moze u savezu gde ima maximum 1000 igraca da se napravi rang lista.

- Formule takmicenja su KATASTROFALNE: Prvo ovo da se igra u 2x sa svakim i da se menja liga svake godine to je totalna glupost ... kad bi se menjale lige na polu sezonu bilo bi atraktivnije i zanimivljije za svakoga pa cak verujem i za sponzore !! Onda sami mecevi ... 3 x 3 igraca i ko prvi stigne do 4 ... pa to je najglupji sistem koji sam ikada video: npr. u prvoj ligi ... bijes 300km da odigras mec i odigras npr. jedan mec zato sto ste pukli 4-0 super isao sam na stoni tenis da mi dupe vidi put. Izgovor saveza to je zbog televizije ... kada vidim stoni tenis na tv-u (osim 5sek insert iz finala plejofa, dolazim go da skocim ispred kamere. Kad bi se igrali 3x3 u formuli 9 singla + 1 dubl svi bi na to dobili, amortizovani troskovi, vise meceva za svakog i publika moze da gleda nesto duze.

- Infrastrukture za mlade: NE POSTOJE ! Zar je toliko tesko da se napravi jedan sportski centar za mlade talente ... 10 deckica i 10 devojcica u jednom domu pored jedne skole i jedan trener ... 2 treninga dnevno i caos !! samo tako moze da se nesto postigne ... !!

- Savez trosi pare ... ne znam ni ja na sta !? A da idu na neke medjunarodne turnire gde nemamo ni jednog predstavnika koji moze dva kruga da predje ali vazno da smo bili na ITTF Pro tour Rio de Janeiro ili u kini ili ne znam gde samo da je daleko da ima dnevnica i da se mi setamo kao delegacija. Bar jedno sigurno 3-4 osobe se tu setkaju bez razloga. Umesto da se te pare uloze u nesto kako treba od infrastruktura i pripreme.

Izvinjavam se na duzinu poruke imam jos mnogo toga da kazem ali prosto ne razumem da tako mala zemlja sa takvim malim savezom ne moze da uredi jedan sport kako treba ... a samo malo volje i angazmana bi bili dovoljni ... DA I NARAVNO BEZ KLASICNIH LOPOVA KOJI KRADU NA SITNO !!!
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Re: Berza igrača

Postod Francuz » 08.11.2012, 14:15

A inace zasto svi igraci koji znaju nesto traze pare i opremu : Pa niko nije lud da se znoji i igra za DZ kada ti predsednici klubova placaju sebi plate tako sto od sredstava koji klubovi dobijaju deo stavljaju u dzep. Retko ko zeli da se cima za male pare u ovoj zemlji a kamoli za nista ....
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod ivan » 08.11.2012, 15:31

Zainteresovan sam da organizujem ligu koja ce se igrati za pare a mozda i opremu. Vreme je da se profesionalizujemo.
Savezu trenutno u najnizoj ligi placamo 1600 din za dvokolo, a nagradni fond je 0. Od klubova dobijemo 0 dinara za opremu.
Ja predlazem 1200 din za dvokolo a 50% ide u nagradni fond. Sto za prosecnu velicinu lige od 10 klubova, ako se igra dvokruzno, uz malo razigravanje za konacne pozicije, na kraju daje oko 60000 din nagradnog fonda. Neka prve dve ekipe to podele to bi onda bilo recimo oko 38000 i 22000. Znatno vise nego u ligama, i kad se podeli na 3-4 igraca moze da delimicno pokrije troskove opreme. Ako bude vise klubova bice i vece nagrade. A ako uspem da nadjem sponzore mozda bude i opreme, i njima je u interesu valjda da im se ime pojavljuje na sajtu, slikama s meceva, video snimcima, a i da najbolji igraci koriste njihovu opremu i tako je reklamiraju.
Najboljim igracima motiv su pare ako nista drugo, a ostalima to sto ce moci da igraju sa dobrim igracima ili bar sebi ravnima. Igralo bi se vikendom, kad nema drugih zvanicnih takmicenja.
Razmislite o tome, mislim da je ideja dobra, i u pravi cas. Sumnjam da u postojecim ligama dobijate ikakve pare.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 08.11.2012, 16:43

Slažem se sa Francuzom i to sam više puta i ja pisao.

Slažem se i sa Ivanom i o tome sam i ja razmišljao... Ti si Ivane odličan primer entuziaste i možda bi ti to čak i uspeo, ja znam da to ne mogu. Ne želim da te deprimiram sa mojim razmišljanjima, zaključcima i odgovrima raznih ljudi.

Želim ti svu sreću u toj akciji i želim ti da uspeš.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod gimi » 08.11.2012, 17:53

ivan je napisao:Zainteresovan sam da organizujem ligu koja ce se igrati za pare a mozda i opremu. Vreme je da se profesionalizujemo...

Sjajna ideja / inicijativa i iskreno se nadam da ce zaziveti... i radije bih to igrao nizasta, nego ovo za opremu (ako je i dobijem), ali da placam kotizacije i druge dazbine iz svog dzepa jednostavno ne mogu, te bi se, nazalost, prica morala uklopiti sa ovim:
Francuz je napisao:...niko nije lud da se znoji i igra za DZ kada ti predsednici klubova placaju sebi plate tako sto od sredstava koji klubovi dobijaju deo stavljaju u dzep.

Doduse, onda bi se, pretpostavljam, izbegao veci deo onih inicijalnih dazbina, a i ekipe ne bi morale da budu zvanicna, registrovana sportska drustva.
Malko je kontradiktorno, 'vako kako ga ja rasmisljam, ne? :scratch:

Milane, jbg, ode tema u *urac :lol:

Ivane, mozda neki split? Ja ovde vidim 3 obecavajuce teme.

oh, and by the way, mudro zboriše Ivicu Francuže :good:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Re: Inicijativa za ligu sa novcanim nagradama

Postod reketas » 12.11.2012, 12:59

Uvek sam zeleo da budem profesionalac u st :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Podrzavam inicijativu i prijavljujem ekipu !!!!
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod NemanjaR » 12.11.2012, 23:14

Prijavljujem i ja ekipu !
A kada planirate da ta liga pocne?
NemanjaR

Pridružio se: 02.12.2011, 23:14
Reket: Butterfly Timo Boll ALC
FH- Andro Rasant grip 2,1mm
BH- Andro Rasant grip 1,7mm

Postod djordjestanic » 13.11.2012, 00:15

Koliko junaka se javlja sada...

Sačekajte malo pa kad Ivan kaže pravila lige, onda se javljajte.

Ako budu bilo kakvi novci unutar lige, evo nama ekipa sa superligašima. Odmah potom očekujem žalbe ekipa bez superligaša. Živi bili pa videli i ligu za novce igrali...
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod ivan » 13.11.2012, 00:58

nemanjar je napisao:Prijavljujem i ja ekipu !
A kada planirate da ta liga pocne?

Super. Pa recimo cim skupim 8 ekipa. A to moze da bude i za nedelju dana. Al moze i za duze. Trenutno osim evo Ceraka, Reketasevih ucenika i Nemanjine ekipe ima jos par potencijalnih, cekam da mi potvrde. A svaki klub da prijavi ekipu svojih clanova/posetilaca koji ne igraju zvanicnu ligu ili su stalno rezerve, i eto 10 ekipa lagano. Recimo da se jos neko vreme od pocetka mogu ukljuciti ekipe, (al po 20 % vecoj ceni za propustena kola, ebga, ko se prijavi na vreme bolje ce proci), ali ne ne predugo. 10 ekipa je solidno za start, al moze i 8, sta fali, bice nagrade dovoljne za prasence i pivo :D
Ako ne daj boze bude mnogo vise ekipa, podelicemo u dve grupe, super, bice veca nagrada.

Kakvi bre superligasi, nemoj da plasis ljude, njima je ispod casti da igraju s nama :D Dacemo im da igraju rukom kojom inace ne igraju :D
Ako dodje neko mnogo jaci od mene, odlicno, meni ce biti zadovoljstvo da izgubim od njega i 11:0, nek nosi nagradu, al to mi je jedina sansa da igram s dosta boljim igracima.

Ne znam kakva pravila su bitna, obicna ligaska pravila za sam mec, doci na vreme i ne zametati kavgu. O detaljima ce kapiteni ekipa da se dogovore, ja mogu da predlozim. Al verujem da ce biti iskusnijih od mene sa sugestijama.

Ja cu da racunam rejtinge (trebace vam kad se budete prodavali na berzi igraca ;) ), i eventualno organizujem par turnira (S nagradama) za najuspesnije iz lige, Spin na spin tour!
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 13.11.2012, 03:44

Ne ide to tako Ivane.

Tako mi igramo za gajbu piva svake nedelje.

Pravila Lige!

Ko može, ko ne može...

Kad, koliko, gde...

Sve to lepo da se zna. Hoću da znam pravila igre a ne da se to pravi u hodu.

Ajde smisli, pa napiši...
Korisnikov avatar
djordjestanic

Sledeća

Povratak na Takmičenja