ivan je napisao:mozda treneri u zemlji ne uspevaju da proizvedu dobre igrace? Nemoguce da ne mozemo da 10 godina napravimo nekog dobrog evropskog igraca. Jesu li mladi igraci losi? Ne bih rekao.
Meni se cini da do odredjenog stadijuma pravimo dobre igrace, a onda stagniraju (pete i jevtovic). Ne moraju biti u prvaci evrope u svom uzrastu ali da prate svoje vrsnjake. Pete je svojevremenno tukao Iliju Lupulesku u finalu nase tada prve lige u Novom Sadu (moj trener ima snima meca iz Uzdina, ali ja tada dobio Lupi, poteracu ga da potrazi pa da vidim da okacim, verujem da bi mnoge zanimalo).
Njihovu igru sada uopste ne razumem. Nema ih mnogo po youtube, ali ono sto sam uspeo da vidim uzivo i na live prenosima je sledece. Marko je suvise defanzivan (uglavnom igra na stolu) obavezno dug pinpl i onda stop , jako retko prvi napadne ili preuzme, dok je kao junior potpuno drugacije igrao.
Dok Pete nezna da stane, svaku iz sve snage napadne topspinom. U igri spin na spin ni jednu ne prebaci postavljanjem reketa, vec to mora biti spin iz sve snage.
Godinama su tu sa Karasem, dal bar malo nisu naucili od njega ? Karesev prvi forhand spin je retko iz sve snage, vec sa mnogo rotacije koji se tesko preuzima. Kod prvog backhanda se pogotovo moze videti da ne sili vec da lagano "nabacuje" lopticu na sto. Ponekad mi se cini da taj backhand udarac uopste nije spin vec osecajno nabacivanje loptice na sto, ali kad vidim da je protivnik izbaci shvatim da mi se samo cini.
U ovakvoj situaciji mi samo jedno padne na pamet, a to je nasa teniska selekcija. Potpuno sam siguran da Janko i Viktor ne bi bili tu de jesu (a Janko cak dve godine za redom igra ovaj zavrsni Masters), da nije bilo Djokovica. Pretpostavljam da su ucili od njega tako mnogo napredovali.