Forumsko odmeravanje snaga: materijalisti vs idealisti

Kako popraviti igru?

Forumsko odmeravanje snaga: materijalisti vs idealisti

Postod ivan » 05.11.2012, 13:17

Po Milantrinom predlogu sa teme 'Kako igrati protiv trave/antispina', da se napravi mec ofanzivaca i defanzivaca, preformulisao bih mozda ideju u jedan forumski mec materijalisti vs idealisti (gumari?). Milantra je predlozio Krusevac, moze sto se mene tice bilo gde.
Sa svoje idealisticke strane pozivam sve gumare da se skupimo i odemo tamo i istackiramo ih da im pootpadaju pipci. :D

Ko je zainteresovan nek se prijavi u ovoj temi.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Forumsko odmeravanje snaga: materijalisti vs idealisti

Postod Moso » 05.11.2012, 13:34

Defanzivci mogu da pobedjuju samo nedovoljno utrenirane ofanzivce ili slabije ofanzivne igrace. Mozda i najbolji primer za ovo je mec Saric vs. Britka gde jadni Britka izgleda bedno protiv Sarica i jedino sto moze je da pogledom prati loptice kojima ga Saric bombarduje. Inace o igracima koji koriste trave i slicne materijale mislim da nemaju pojma sta je sustina i draz stonog tenisa. U stvari, podsecaju me na jedog mog poznanika koji se ne skida sa lokalnih televizija reklamirajuci sebe kako je osvojio trece mesto na drzavnom prvenstvu u bodi bildingu samo sto uvek zaboravi da napomene da je osvojio trece mesto od ukupno tri takmicara. Poenta je da mu nije bitno kako izgleda, njemu je bitno da je treci, pa makar i od tri takmicara...
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

Ofanzivci vs Defanzivci

Postod milantra » 05.11.2012, 14:46

Pošto sam predložio da se odigra meč ofanzivci protiv defanzivaca na primer kod nas u Kruševcu, na šta sam dobio odgovor od Ivana da mu se sviđa predlog, otvaram ovu temu sa željom za jednim lepim druženjem. U Kruševcu ima nas petorica materijalista i mogli bi smo da odigramo jedan takav meč sa nekom ekipom ofanzivaca iz drugih gradova, pa čak i protiv materijalista iz nekih drugih gradova. Za početak Vas pozivamo da dođete kod nas i da se družimo. Javite se.
Pozdrav. :wave: :hello:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Re: Ofanzivci vs Defanzivci

Postod ivan » 05.11.2012, 14:53

@Milantra: posto sam vec otvorio temu, spojicu ovu tvoju sa postojecom
E, a jeste svi materijalisti klasicni defanzivci ili neko od vas i napada materijalom sa stola?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Ofanzivci vs Defanzivci

Postod milantra » 05.11.2012, 15:01

ivan je napisao:@Milantra: posto sam vec otvorio temu, spojicu ovu tvoju sa postojecom
E, a jeste svi materijalisti klasicni defanzivci ili neko od vas i napada materijalom sa stola?

Kada se budemo sastali videćete. :D
Korisnikov avatar
milantra

Postod milantra » 05.11.2012, 15:16

ivan je napisao:Po Milantrinom predlogu sa teme 'Kako igrati protiv trave/antispina', da se napravi mec ofanzivaca i defanzivaca, preformulisao bih mozda ideju u jedan forumski mec materijalisti vs idealisti (gumari?). Milantra je predlozio Krusevac, moze sto se mene tice bilo gde.
Sa svoje idealisticke strane pozivam sve gumare da se skupimo i odemo tamo i istackiramo ih da im pootpadaju pipci. :D

Ko je zainteresovan nek se prijavi u ovoj temi.

Što se tiče materijalista koji udaraju sa stola ja bih te ljude nazvao "Nebauerovcima" ili "Stoni materijalisti" kao stoni margarin. :yahoo:
Korisnikov avatar
milantra

Postod milantra » 05.11.2012, 15:17

Moso je napisao:Defanzivci mogu da pobedjuju samo nedovoljno utrenirane ofanzivce ili slabije ofanzivne igrace. Mozda i najbolji primer za ovo je mec Saric vs. Britka gde jadni Britka izgleda bedno protiv Sarica i jedino sto moze je da pogledom prati loptice kojima ga Saric bombarduje. Inace o igracima koji koriste trave i slicne materijale mislim da nemaju pojma sta je sustina i draz stonog tenisa. U stvari, podsecaju me na jedog mog poznanika koji se ne skida sa lokalnih televizija reklamirajuci sebe kako je osvojio trece mesto na drzavnom prvenstvu u bodi bildingu samo sto uvek zaboravi da napomene da je osvojio trece mesto od ukupno tri takmicara. Poenta je da mu nije bitno kako izgleda, njemu je bitno da je treci, pa makar i od tri takmicara...

Tvoj drug je pobedio na "mišiće", a mi pobeđujemo na mozak. :wave: :yahoo:
Korisnikov avatar
milantra

Postod Moso » 05.11.2012, 16:52

milantra je napisao:Tvoj drug je pobedio na "mišiće", a mi pobeđujemo na mozak. :wave: :yahoo:

Ne znam na kog si druga mislio jer mi Saric na zalost nije drug a njegov mec sam gledao na youtube. Sto se tice igre ofanziva protiv defanzive, tu je vec sve receno, dovoljno je pogledati prvih 10 sa svetske rang liste... Bez uvrede ali ja ljude koji igraju sa travom ne dozivljavam kao majstore stonog tenisa vec kao ljude koji travu koriste protiv nedovoljno iskusnih ofanzivaca kako bi dobili mec ali kada nalete na pravog napadaca - nemaju sta da traze. Primera radi, Kostic Miroslav iz STK Jagodina je covek koji igra travom i sa njim na celu je Jagodina cak i usla u prvu ligu a moj drug Peca iz STK Majur, koji inace ima retko vidjeni ubitacni forehend spin, ima skor sa njim od 110:3 setova, naravno u njegovu korist. Uostalom i sama izreka kaze "napad je najbolja odbrana".

U svakom slucaju, zelim vam (vama defanzivcima) puno uspeha na tom turniru a ovo sto sam izneo je samo moje shvatanje stonog tenisa.
Sportski pozdrav :wave:
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

Postod First » 05.11.2012, 16:54

Moso je napisao:Defanzivci mogu da pobedjuju samo nedovoljno utrenirane ofanzivce ili slabije ofanzivne igrace. Mozda i najbolji primer za ovo je mec Saric vs. Britka gde jadni Britka izgleda bedno protiv Sarica i jedino sto moze je da pogledom prati loptice kojima ga Saric bombarduje. Inace o igracima koji koriste trave i slicne materijale mislim da nemaju pojma sta je sustina i draz stonog tenisa. U stvari, podsecaju me na jedog mog poznanika koji se ne skida sa lokalnih televizija reklamirajuci sebe kako je osvojio trece mesto na drzavnom prvenstvu u bodi bildingu samo sto uvek zaboravi da napomene da je osvojio trece mesto od ukupno tri takmicara. Poenta je da mu nije bitno kako izgleda, njemu je bitno da je treci, pa makar i od tri takmicara...

Mošo, malo si preterao sa svojim postom. Nazvati Britku "jadnim" u bilo kom kontekstu, je pre svega...
Najveću halabuku protiv materijalista upravo prave oni koji ne znaju da igraju na materijal, pa onda zvone na sva zvona kako je to nepošteno, itd... To je samo stvar izbora i taktike samog igrača. A što se tiče suštine i same draži stonog tenisa, piff ovo neću ni da komentarišem. Kada igraš materijalom, ukoliko ga koristiš ne poturajući ga samo, ti ustvari igraš "šah" sa protivnikom, teraš protivnika da napravi grešku, ili ga navodiš da ti omogući potez kojim ćeš završiti poen. U takvom meču i materijalista i idealista su mnogo više skoncentrisani na svaki udarac i daleko više razmišljaju. Od takvog duela, obojica imaju koristi...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod peperp » 05.11.2012, 17:27

Ja se prijavljujem, treba mi iskustva sa materijalistima! :-)
STK "Kopaonik" Brus
Korisnikov avatar
peperp

Pridružio se: 31.10.2011, 14:09
Reket: Drvo: Killerspin Diamond CQ
FH: Andro Rasant PowerGrip 1.7
BH: Andro Rasant Turbo 1.7

Sledeća

Povratak na Trening