Kako igrati protiv trave/antispina?

Kako popraviti igru?

Re: Kako igrati protiv trave/antispina?

Postod ivan » 04.11.2012, 19:58

dva materijala?? Sto mu gromova! Mislio sam da samo ZoranV moze da izadje s tako necim za sto.
Nisam expert, ali ja bih takvom igracu recimo odservirao dugacku loptu sa malo donje rotacije u travu, i kad vrati, spin preko lopte ili tacka. A ako odservira travom onda otvoris reket skroz vertikalno i pljasnes ravno unapred u proizvoljnom pravcu (tackiras).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 04.11.2012, 23:57

Nisam hteo ovo ali moram da kažem...

Član foruma Moravac mi deluje kao dobar čovek ali sa ping pongom veze nema.

Igrali smo jedanput i on nije mogao da poveže dve lopte forhend - forhend. Nije znao ni pravila zagrevanja.

Lupao je na sve strane...

Materijali su doneli ogromnu prednost onima kloji igraju sa njima. Znate moje pravilo: ko pobedi - bolji je!

Problem je kad neko ko igra sa materijalom ne zna ništa drugo nego da potura reket.

Protiv takvih je najbolji savet, nemojte da se trudite, pobediće sami sebe, dižite zicere neće znati a ih realizuju...

Igrači koji imaju materijal ali znaju da igraju sa najopasniji protivnici jer stalno morate da mislite a onda ste za trenutak sporiji (ili brži) nego što treba i poeni samo odlaze...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod gimi » 05.11.2012, 00:57

Juce me je Ceca u Valjevu podsetio koliko je ovo u stvari opsirna tema. Mogao bih mozda da filozofiram o taktici protiv "klasicnih defanzivaca" sa materijalom, ali svaki dobar materijalista je prica za sebe, a imam utisak da, sve i da se nekoliko godina spremam samo za njega, Cecu opet ne bih mogao da pobedim. Voleo bih da odigram sa Britkom, cisto da vidim kako to izgleda.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod jbgwtf » 05.11.2012, 03:15

@djordje siguran sam da zna pravila zagrevanja, ali ne zeli da ih se pridrzava + sa 2 materijala ne isplati se da se protivnik navikava a naravno i da bi ga protivnik podcenio i da ne moze da namesti ruku.. pitanje je?

kad sam igrao s njim nisam pogledao koje gume koristi( mislio sam da ima travu i obicnu i onda ga malo podcenio, kad ono antispin i trava,nisam znao sta me snaslo, dok sam se prosvestio vodio je 2:0, al sreca pa sam se prosvestio :) )
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod djordjestanic » 05.11.2012, 03:58

Nisi me shvatio...
Nije mogao da poveže 2 forhenda... NI u zagrevanju a bogami ni u partiji...

Ceco je nešto sasvim drugo...
Ceca igra sa materijalom i to maksimalno ofanzivno, ima razrađene metode servisa i napada posle njih...
Treba shvatiti da svaka kratka lopta (nebitno koliko je rezana) za njega idealna da je napadne...

Britka je opet sasvim drugačiji tip igrača... Može da odigra ceo meč a da ne pogreši... Ima jako nezgodan nabačaj forhendom kada preusmeri svu rotgaciju na protivnika i vrlo siguran napad a da se brani rezanjem može do prekosutra...

Kompletan je i to je najveći problem, ne može da se igra po receptu.

TO JE U STVARI I PROBLEM.

Dobri igrači ne dozvoljavaju da gube poene ako se igra po receptu a klasični materijalisti su desetkovani ako provalite recept za njih.

Ovde su neki snimci gde sam uspeo da pronađem igru za takve igrače... Mada sam i Britku i Cecu dobio samo ovde. Na snimcima se vidi da je taktika drugačija za svakog od njih... Ali taktika je samo 20% pobede... Ostalih 80% je bogami odlična igra i maksimalna koncetracija...

https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Milan » 05.11.2012, 08:44

Vidm priča se o Moravcu i njegovom stilu igre... Da počnem od Peđe. Peđa, Video sam u Biltenu da si 1. set od Moravca izgubio 11:0, i ja sam izgubio istim rezultatom kada smo igrali prvi put, a sada su svi naši mečevi u 5 seta. Hoću da kažem da ti je potrebno malo više iskustva sa takvim igračima i u skorije vreme će sve biti ok! ;) A što se tiče ostalih komentara, najviše me ''brine'' ovaj Ivanov komentar (prvi na 14. strani). Mislim da svako spremanje taktike protiv defanzivaca poput Moravca pada u vodu. Pročitaće vas u prvih 5 poena meča i počeće da igra ''protiv vaše taktike''. Da nastavim! Što se tiče reketa, ima nekoliko drveta, možda 3-4 kojim igra, ali on može napraviti bar 15-20 različitih kombinacija. Za svakog igrača u ligi po jedan reket! :D
Hello stonoteniseri :)
Milan

Pridružio se: 16.06.2012, 16:10

Postod ivan » 05.11.2012, 09:20

Evo i mog pacerskog utiska, posto sam odigrao po jednom i sa Cecom i sa Britkom, naravno ne verujem da su igrali bas punom snagom protiv mene :D. Ceci ne smes da serviras kratko jer napadne materijalom i sa bh i sa fh, eventualno prevrne loptu preko mreze pa ako si servirao sa nekim sajdspinom ti si u problemu. Najbolje da napadnes prvi jer on stoji blizu stola i ako napadne prvi tesko je vratiti. Britki je svejedno sta serviras, uvek dobijes istu loptu nazad. Britki pimplas u travu, i ako vrati travom tacka sa stola, ovo mi je islo u pocetku meca pa sam poveo 4:0 sa 4 ovakva poena, ali covek je naravno odma prestao da koristi travu za pimplanje i okrenuo gumu i time me odma uveo u igru koja njemu odgovara, da ja vucem spin a on se brani, a tu on vrati svaki spin, i ne deluje to jako rezano uopste (recimo jagodinac reze 10 puta jace; moj rekord u vucenju spina na njegove zarezane je 30 cm; toliko lopta maksimalno ode od mog reketa pre nego padne na moju stranu stola), moze da se napadne spinom, al svaki ti se vrati i to sa varijacijama spina, tesko se prilagoditi. Ako je lopta kratka on ispod stola nesto uradi i nikad mi ne dodje ono sto ocekujem i onda naravno promasim loptu ili prebacim sto. Cak ni spin-pimpl nisam uspeo da odigram jer mi vrati gurnute lopte koje ne mogu lepo da oodpimplam.
Ako odserviraju materijalom duzu servu, otvoris reket skroz i zviznes ravno iz sve snage ( da, sad cete svi da me popljujete ali ovo ipak prolazi).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod milantra » 05.11.2012, 11:28

Milan je napisao:Vidm priča se o Moravcu i njegovom stilu igre... Da počnem od Peđe. Peđa, Video sam u Biltenu da si 1. set od Moravca izgubio 11:0, i ja sam izgubio istim rezultatom kada smo igrali prvi put, a sada su svi naši mečevi u 5 seta. Hoću da kažem da ti je potrebno malo više iskustva sa takvim igračima i u skorije vreme će sve biti ok! ;) A što se tiče ostalih komentara, najviše me ''brine'' ovaj Ivanov komentar (prvi na 14. strani). Mislim da svako spremanje taktike protiv defanzivaca poput Moravca pada u vodu. Pročitaće vas u prvih 5 poena meča i počeće da igra ''protiv vaše taktike''. Da nastavim! Što se tiče reketa, ima nekoliko drveta, možda 3-4 kojim igra, ali on može napraviti bar 15-20 različitih kombinacija. Za svakog igrača u ligi po jedan reket! :D

Slažem se da sa tobom da je Moravac nezgodan igrač, koliko god njegova igra sa strane delovala nesimpatično, odnosno ne toliko lepa za oko. Ja kao materijalista (takođe "travar" to i ti sam znaš), moram da kažem da je Moravac pre svega dobar čovek, korektan igrač i posebno nezgodan sa svojim "guranjem, rezanjem, štopovanjem i na kraju i sa napadom na fh. To što se drugima ne sviđamo mi materijalisti "ne pije vodu", umesto da nam se zahvale što uopšte igramo sa takvim gumama i takvim stilom igre, pored koje vi ofanzivni igrači možete samo da napredujete. Zato je vama bolje da trenirate i igrate sa nama defanzivcima, "materijalistima, travarima i prevarantima", jer ćete samo napredovati u vašoj igri. Kada se naviknete da vučete spinove na materijal za vas će igra sa drugim ofanzivnim igračem biti "boza" Uostalom čuo sam da Britka sparinguje reprezentativcima na pripremama. Zar to nije dobro? Pozdrav svim ofanzivnim igračima i predlažem da se sasatanemo recimo u Kruševcu na jedan meč : "Ofanzivci - Defanzivci". :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod ivan » 05.11.2012, 13:08

milantra je napisao:... Pozdrav svim ofanzivnim igračima i predlažem da se sasatanemo recimo u Kruševcu na jedan meč : "Ofanzivci - Defanzivci". :wave:

Divan predlog. Ajde da napravimo temu o tome pa ako se prijavi dovoljan broj ljudi da se sastanemo i ukrstimo koplja.
Ali u koju grupu da svrstamo materijaliste koji udaraju sa stola materijalom? Nisu defanzivci svakako. Ili da okrsaj bude materijalisti vs idealisti?
ivan

Postod ZoranV » 11.02.2013, 07:34

malo teorije o igri protiv trave i sa njom
http://www.gregsttpages.com/articles3/5 ... -beginners
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Prethodni