Kupio sam 1l starog lepka pre vise od 8 meseci, prelepio sam reket nekoliko puta. Sada u bocici ima oko 0.6l, cini mi se da je sada dosta gusci i da je izvetreo. Tesko se nanosi na gumu i dasku. Da li postoji neki nacin da se razredi i vrati na ono stanje gustine kada je bio neodpakovan. Cuo sam da moze sa nitro razredjivacem ali nesmem da probam, zanima me da li neko ima iskustva sa ovim problemom....jos jednom da napomenem u pitanju je stari tip lepka koji se oseca na farbu dakle nije vodenog ni latex tipa!
Nemoj nitrom . Rastvarac koji se inace koristi je benzin. U ovom slucaju najbolje medicinski jer ne smrdi mnogo. Inace, kada sa starih guma skines stari lepak opet ga rastvori u benzinu i opet imas nov tj reciklirani speed glue.
Medicinski benzin i nije tako jeftin, oko 500 din 1l, skoro kao pola l lepka. Da li cu sa obicnim benzinom postici isto, samo ce biti razlike u mirisu ili da kupujem medicinski da ne rizikujem. I koji benzin? Super, bezolovni, obican, dizel....?
Zavisi od stila igre kojim igras. Da li ti treba sporo paljenje i lagano zagrevanje, ili brzo postizes radnu temperatiri, koliko trosis, koja ti je kubikaza...
Druze ja sam imao isti problem,u malim posudama sam probao da ga rastvorim sa uljanim i nitro razredjivacima nista se ne dobija-upropascuje se lepak.Probao sam da ga razredim tako sto sam malo dodao ulje i dobiorazredjen lepak koji se dugo susi tako da i to nema svrhe.Probaj sa bezolovnim benzinom malu kolicinu i videces da li je to doibro.Pozdrav Nenad Sd.