Balans reketa

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Balans reketa

Postod First » 01.10.2012, 01:18

Stvarno Ivane, da te ne znam, pomislio bih da si neki kiloster, koji jedva stoji na nogama od neuhranjenosti i mršavosti, a umesto reketa, koristi sopstveni dlan i njime udara lopticu, jer teže od kašike ne može ni da podigne. Stvarnost je zaista drugačija.... Ne znam odakle mu inspiracija za ovakvu kuknjavu samo,ccc... Prava slika stvari za one koji ne znaju Ivana je sledeće. Momak nikad nije bio u boljoj formi, dere koga do'vati i ima vrlo precizne, snažne udarce i igra vrlo napadački. To je prava slika Ivana! Ono što ne valju su noge, ali taj nedostatak nadomešćuje brzinom ruku i noge bi bilo ono na čemu bi trebalo da poradi. Nema ništa strašno u tome ako boli zglob malo. Pa da ne ponavljam ovde više, uzimanje lakšeg reketa, je u stvari izbegavanje rešavanja problema. Vremenom će zglob ojačati i sve će biti ok. Dok sam još išao u teretanu, nije bilo lepšeg osećaja nego kad se vratim iz nje, a ono i posle godina treniranja dobijem neku blagu upalu mišića. Znači da sam uspeo da potrefim pravu vežbu, ili opteretim mišić i uspem još malo da ga nateram da se razvije i zamori. Isto je i sa zglobom. Ako boli posle treninga, ili turnira/meča, znači da si ga dovoljno i vrlo često koristio, što opet govori da si odlično rotirao i nisi samo šamarao na sve strane...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 01.10.2012, 07:25

jbgwtf je napisao:ivan presipa iz supljeg u prazno.. Zglob ti je slab(ligamenti, vene i sve sto imas oko zgloba je kljakavo, nikakvo).. Ako ojacas bice ti super, ako trazis laksi reket jos vise ce da oslabi i nisi resio problem.. Probaj da ojacas umesto sto trazis razlog da das jos para za reket... Ne moras da budes bilder,da bi ojacao.samo ti treba malo vezbe.. Al posto si ignorisao moj post delujes kao neko bez dovoljno volje da igra i napreduje ako u to treba da se ulozi znoj , a ne novac B-)

uopste nisam ignorisao tvoj post, naprotiv, negde na prethodnoj strani sam napisao da je jacanje ruke ono cu uraditi.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod ivan » 01.10.2012, 07:47

First je napisao:Stvarno Ivane, da te ne znam, pomislio bih da si neki kiloster, koji jedva stoji na nogama od neuhranjenosti i mršavosti, a umesto reketa, koristi sopstveni dlan i njime udara lopticu, jer teže od kašike ne može ni da podigne. Stvarnost je zaista drugačija.... Ne znam odakle mu inspiracija za ovakvu kuknjavu samo,ccc... Prava slika stvari za one koji ne znaju Ivana je sledeće. Momak nikad nije bio u boljoj formi, dere koga do'vati i ima vrlo precizne, snažne udarce i igra vrlo napadački. To je prava slika Ivana! Ono što ne valju su noge, ali taj nedostatak nadomešćuje brzinom ruku i noge bi bilo ono na čemu bi trebalo da poradi. Nema ništa strašno u tome ako boli zglob malo. Pa da ne ponavljam ovde više, uzimanje lakšeg reketa, je u stvari izbegavanje rešavanja problema. Vremenom će zglob ojačati i sve će biti ok. Dok sam još išao u teretanu, nije bilo lepšeg osećaja nego kad se vratim iz nje, a ono i posle godina treniranja dobijem neku blagu upalu mišića. Znači da sam uspeo da potrefim pravu vežbu, ili opteretim mišić i uspem još malo da ga nateram da se razvije i zamori. Isto je i sa zglobom. Ako boli posle treninga, ili turnira/meča, znači da si ga dovoljno i vrlo često koristio, što opet govori da si odlično rotirao i nisi samo šamarao na sve strane...

Ne boli mene zglob uopste dok igram ni posle igre, nego mi vremenom svaki reket postane tezak, i ne mogu da izvedem udarce valjano. Nekad sam tackirao kad neko servira materijalom ili gornju servu, sad ne mogu tako brzo da pomerim reket. To je losa posledica sedenja pred kompom s rukama u nekom iskrivljenom polozaju za kucanje, a ledjima nagetim unazad, jer su stolice uglavnom razdrndane.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Pedja » 01.10.2012, 08:25

oće to posle 12 sati igre,svaki reket postane težak!čoveče,pre jedno mesec dana sam došao na turnir kod Davora...oko 10.30h-ti si već mlatio sa Ajkulom.Odigrao si turnir sa nama,pa onaj turnir popodne,pa kad se i to društvo razišlo ti si ostao i uveče da doigraš sa Reketašem...ti čoveče igraš dok ti ne padne sistem!Znači,balansiraj ti malo na tu temu...Iz Firstovog texta zaključujem, što i piše-da ti ne valjaju noge...ja ih nisam zagledao :grin: i ono za zglob...Firste,ne valja kad boli zglob...onda završiš ovako kao ja :blackeye:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 01.10.2012, 09:02

ma ne radim to, to sam nekad radio, ali ne vise, vrlo retko.
Kad sam rekao vremenom postane tezak, nisam mislio u toku jednog treninga ili dana, nego vremenom, generalno. Niti ja igram cesto, to je do 3 puta nedeljno i to samo turnir u Visnjici, gde u proseku odigram 5-7 meceva i to je sve.
Recimo kad sam poceo da igram s Korbelom i dve rakze bilo mi dobro, ali nakon godinu ipo dana igranja to sam sve teze pomerao. Sad imam primorac (koji ima bolji balans od korbela), jednu rakzu i jednu acudu s3 (koja je laksa od rakze), i opet mi tesko.
A First j emislio na bol u misicima, sto jeste dobro, a ne na bol u zglobu.
ivan

Postod First » 01.10.2012, 11:56

Da, mislio sam na bol u misicima, a ne u zglobu. Elem, ima istine u ovome sto Pedja napisa, ponekad znas stvarno da preteras sa igranjem. Nije ovaj dan o kom je Pedja pisao bio tako davno. Mozda bas zbog takvog preterivanja, posle danima imas problema sa zamorom "materijala", pa ti se stvara lazan osecaj da ti je reket tezak, dok se ne odmoris malo. Isto kao kad danima kasno lezes, a rano ustajes za posao, pa posle na poslu pravis glupe greske jer si neispavan. Trebalo bi bas vremenom da si naviknut na tezinu svog reketa i da ga ne osecas, ali je kod tebe to malo drugacije izgleda. Mislim da nije resenje u stalnom menjanju reketa, jer ti ovaj sadasnji stvarno nije tezak, probao sam ga i bas je onako taman. Jedino da uzmes neki premade reket, oni su bas lagani, ali je to totalno bezveze. Bolje ti radi na jacanju zgloba, kupis jednu bucicu i malko vezbas kod kuce, da ojacas celu ruku i bice sve ok.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 01.10.2012, 12:56

ma imam ja to i vezbam redovno, ali sto vise vezbam sve sam kilaviji :D Ali slazem se da je kilavost uzrok svega. Napravicu kompromis: ostrugacu samo jedan milimetar daske i malo cu vise da vezbam.
ivan

Postod Moso » 12.10.2012, 23:04

ivan je napisao:jes kad si ti bildovao pa reket i ne osecas.
Forum je pun bildera, izgleda samo ZoranV i ja ne dizemo 100 kg iz benca... :D
nije balans toliko los, istina imao sam i gore kombinacije, ali nije ni dobar, malo preteze ipak.

Uh, tek sad videh ovu temu pa da i ja kazem koju...
Kao sto sam vec pisao ja sam na benchu radio serije od 8 ponavljanja sa 150kg ali mi to nista nije pomoglo kada je stoni tenis u pitanju jer imam isti problem sa balansom reketa kao i ti. Posto treniram svega 5 meseci na to do sada nisam ni obracao paznju ali kada mi je u ruke pao moj sadasnji reket, stoni tenis sam poceo da dozivljavam na jedan sasvim drugi nacin. Naime, kada sam pre 10-tak dana prvi put uzeo u ruke Joola ST. Fetzner Carbon osetio sam neverovatnu razliku u osecaju, balansu, kontroli i svemu ostalom. Ovo drvo se ne proizvodi vec dugo a dobio sam ga od prijatelja kome je skupljalo prasinu. Trazio sam po netu podatke o ovom drvetu ali nisam uspeo nista da pronadjem jer je izgleda dosta staro, kako mi drug rece to je jedno od prvih carbona. Tezinu nisam merio ali je drvo izuzetno lako a balans je potpun i glava uopste ne preteze sto mi je dalo veliku kontrolu u igri. Osecaj dok njime igram je kao da reket i nemam u ruci a na njemu su Stiga Mendo MP max gume. Za samo 10 dana sa njim sam napredovao vise nego za prethodna 4 meseca. Dodao bih jos i to da sam probao novi BF Primorac Carbon koji je drugar kupio u Markopu pre neki dan za 95 eura i to je odlicno drvo ali ovog Fetznera trenutno ne bih menjao ni za bilo koje drugo drvo. Mislim da je ovo drvo ono sto tebi treba a ako ikada svracas do Jagodine bilo bi mi drago da ga probas jer sam siguran da bi sa njim zavrsio svoju potragu za drvetom sa savrsenim balansom.
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

Postod ivan » 12.10.2012, 23:35

Posto vise nema da se kupi to drvo, dzaba i da se ispostavi da je savrseno, samo bih se gore osecao :D
Salim se, hvala na savetu. Mendo mp su generalno lake gume. Inace sam i zaboravio na ovu temu, i evo update-a: nastavio sam da igram sa rakzom na forhendu (znaci s tezom varijantom), najbitnija stvar je hvat. Dakle, ja sedim dvocifren broj sati dnevno pred kompom u polozaju koji mi ne prija i od toga se nekako iskrivim i kad uvece igram imam los hvat, tj los ugao izmedju podlaktice i sake, sto ja obicno kazem drzim reket ko baklju, vrhom na gore (ugao izmedju ose reketa i podlaktice manji od recimo 150 stepeni). E kod takvog drzanja itekako osecam tezinu reketa i pomeranje ne ide najbolje. Kad spustim vrh reketa na dole , da osa bude bar prizblizno u osi podlaktice, onda je sve bolje, ne osecam tezinu toliko. A i bolje se pritiska lopta u toku udarca i stabilniji je reket. U principu ja za ovo znam vec godinama, jer me ledja zezaju odavno i sve ovo mi se desavalo vec vise puta, ali neverovatno je da mozak uopste ne radi dok ledja bole, ruka stoji tako blentavo i vidim da nesto ne valja ali ne mogu da tacno utvrdim sta je, kad prodju ledja i kad sam odmoran, recimo kad igram prepodne, tek tad primetim da ruku mogu da drzim i kako treba.
ivan

Postod Moso » 12.10.2012, 23:49

Nema veze, poziv je svakako otvoren jer bi me bas zanimalo tvoje misljenje o ovom drvetu. Videcu da ga slikam i postavim slike u ovoj temi.
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema