Rejting lista

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Rejting lista

Postod reketas » 21.09.2012, 08:00

ivan je napisao:Ka manjim brojevima mislis od 20-tog do prvog? Ne sumnjam da mozes da bijes neke od njih, ali sta ja da radim kad nema ozbiljnog turnira? Ako Davor napravi turnir s nagradama sredom, ja cu svaki da racunam, jer kad su nagrade u igri svi igraju ozbiljno. Ovako bez nagrada skuplja se uvek istih 10 ljudi, uglavnom clanova Palilule, pa sta tu da racunam, treniraju ljudi opusteno izmedju sebe. I zato ostaju neki rejtinzi od pre 6 i vise meseci.
Inace na tri turnira koja sam dodao, imao si sledece rezultate: izgubio sve meceve na Davor Mastersu, na onom iz juna izgubio od mene i Rajka, i neki dan izgubio od Lakija. Tako da si na prvom i trecem svakako izgubio, jer je Laki imao bar 250 poena manje od tebe, a na drugom si mozda na nuli, a mozda i mali minus. I to je to, u zbiru si izgubio 20-30 bodiva na ta tri turnira.

Ne svidja mi se ovakav ton i nacin komunikacije.
Molim da se moje ime izbrise sa rejting liste.
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod Pedja » 21.09.2012, 09:26

Ivane,nemaš jasne kriterijume po kojima boduješ ili ne boduješ turnire!Po meni,ako boduješ boduješ sve jer tamo uvek ima nekog sa liste...ili kažeš-ne bodujem ako je došlo ispod npr 10 ljudi...Ne bi trebalo da kriterijum bude tvoja individualna procena.S druge strane ne razumem ljude šta su digli ovoliku frku oko toga!Preozbiljno su shvatili tu rang listu!Neka budu malo konstruktivniji(npr. Reketaš,ako ga ne obrišeš,možda bi trebalo da ti izvadi zdrav zub-nako za primer) :grin: First da te namami u munze... :wink: :grin: :D Ljudi,nije loša ta rang lista,povremeno pogledaš gde si...manite sujetu(koju svi manje više imamo)...Mislim da je Ivan ipak uradio pravu stvar...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod zorog » 21.09.2012, 09:53

@ First
...ja bre iste srede bio i 1. i 3. pa se nista ne racuna ;) ...Nemoj da si na kraj srca :D
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod filip » 21.09.2012, 10:10

Ali posto si u polufinalu pobedio onog ko je na kraju bio treci, svi bodovi koje si dobio si istovremeno i izgubio. Ti u stvari nisi ni bio na tom turniru...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod zorog » 21.09.2012, 11:04

Pobedio sam samog sebe :confused: :clapping: :yahoo:
Neki to ne mogu da prevazidju :)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod First » 21.09.2012, 15:14

E moj Zoroze, osvojio si Visnjicu, a ni u Hall of Fame nisi usao. Uradio si nesto sto niko pre tebe nije, uspeo si da pobedis samog sebe i u isto vreme bio prvi i treci, ali ni to nije bilo dovoljno :-D
Salu na stranu, batalimo ovu pricu o rejtingu. Nema svrhe sad nesto tu se praviti pametan. Po mom misljenu, u prethodna tri meseca su gotovo isti ljudi dolazili na turnire subotom, koji su bili i ove subote, koja se bodovala i bilo ih je cak i vise. Mislim da ovo sto je Davor uveo subotom, novcane nagrade, da se vraca kotizacija, nemaju nikakav uticaj za ljude koji dolaze tog dana. Uvek su isti ljudi na okupu i uvek ih ima dovoljno da se napravi turnir. Mislim da Ivan ne bi uzeo ni ovaj turnir za rejting listu, da Laki na njemu nije briljirao i stvarno je bilo dobro gledati ga kako mlati okolo, a cak ga ni onaj njegov pad protiv Rajka nije ga zaustavio i zamalo da udje u finale.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 21.09.2012, 15:44

Nema frke, ukinucemo rejting listu nadalje. Sad svi mozemo da se vratimo sopstvenoj proceni svog rejtinga. Lakse je a i veci je broj bodova.
Ponudio sam vam kakvu takvu vrstu 'profesionalizacije' (u Nemackoj i Americi a mozda i jos kojegde svi imaju neke rejtinge, i sport je masovniji nego ovde, vrlo moguce da je i to jedan od razloga), pod navodnicima je jer u praksi samo malo vise motivise od neimanja bilo kakvog motiva, ali eto svi se nesto zale, de bas ovaj turnir kad sam promenio gume, pa gde bas sad kad sam stavio travu, kako je igrac X ispred mene a ja ga bijem skoro uvek (na stranu sto X pobedjuje i neke koji su ispred njega)... Pa gospodo, nemojte menjati opremu svaki cas pa necete ni gubiti toliko meceva.

Koji je bio moj kriterijum za rejtingovanje turnira? Pa najpre da to ima karakter turnira. Sto znaci da ni jedna subota u Visnjici to nije, jer nije bilo ni jedne loptice u sali mesecima, prasina u sali, skupi se uvek istih 10-tak ljudi. Shvatamo da to blage veze nema s turnirima, to je samo 10 ljudi koji prakticno plate termin i stalno igraju medjusobno. Sreda je isto odavno oslabila i svela se na igranje ko koga dohvati, ali pre toga je bila dobra, kad je bilo po 4 grupe i dolazili jaci igraci. Posle slabljenja turnira sredom, u principu nista nije bilo za rejting ali sam pokusao da izvucem neki iole kvalitetniji turnir po prosecnom rejtingu, upao je jedan, zatim onaj Masters koji to zasluzuje, i ovaj sada poslednji od subote koji sam ubacio zbog Lakija, to sam vec rekao, prosto moram da nagradim neciji napredak. Osim toga dosla su i dva nova momka, pa sto da ne ubacim i njih. Ne znam sto vas toliko opterecuje jedan turnir koji lose odigrate, pa i ja sam vise puta bio kolateralna steta, pa sta, sto je manji rejting brze se penjes nagore. Posle par turnira skoro svako zavrsi tamo gde mu je i mesto. U stvari sad mi je i drago sto sam shvatio da neki veoma brinu zbog svog rejtinga ;)

@Reketas: Ne znam sta je to u mom tonu sto te iznerviralo, pitao si me konkretno, moj ton je bio cisto administrativni, nabrojao sam ti rezultate i razlog promene rejtinga( i to sam gore pogresio, nisi izgubio 20-30 bodova, nego samo 10, jer si imao dosta pobeda na ta tri turnira). Od prvog dana liste se zalis istim recima tipa 'ne isplati se igrati jer sto vise igras i pobedujes, sve vise padas'. Ne znam jel to onako reda radi kazes ili stvarno to mislis? Pa ako pobedujes one koje si i ranije pobedjivao, ali izgubis ponekad od nekog kog si ranije pobedjivao, jel mislis da ti je realan rejting (nevezano za one brojeve) veci ili manji? Mislim da je tvoj rejting prilicno realan(ovde nemoj da gledas nekih par ljudi koji su iznad tebe na listi a odigrali mozda jednom dvaput, recimo imas oko 100 bodova manje od Pere Hrnjaka i Drakceta Milivojevica, sto znaci da ne mozes da ih pobedis vise od jednom u 5 meceva (ovde pricamo o mecevima na turnirima), sto mislim da je prilicno tacno. U globalu, rejtinzi su prilicno tacni za ljude koji cesto igraju. Sad sto ima par izuzetaka, pa nisam ni ja savrsen, trudim se da se sto vise ljudi ukljuci u ovo, da bi i sto cesce dolazili da igraju, ne mogu da predvidim sve.
Zao mi je sto neki ljudi s kojima cesto igram najvise kritikuju sve ovo, licno sam ocekivao da podrze i da iz toga izraste neki ozbiljniji turnir, ali pogresio sam.
Lista ce ostati jos par dana da jos neki zainteresovani mogu da vide svoje mesto nakon poslednjih izmena a onda se brise.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Francuz » 21.09.2012, 15:52

Spomeno si pametnu stvar Ivane a to je da u drugim zemljama postoji rejting.
Da to jeste tacno, ali samo za igrace koji se takmice ekipno i pojedinacno.
Bodovi se dobijaju samo u mecevima za koje savez kaze da mogu da se boduju i o tome jedan savez vodi evidenciju.
Ti to drugarski i iz najbolje namere ponudio ljudima i to rekreativcima (za veliku vecinu, ne svi) i opet ne valja.

Kad nema ko da ceni tvoj rad i tvoje cimanje, bolje ukini ili neka se uvede pravi red ili organizuje neka liga jer ovako kako je ne moze biti realno ni malo.
Preko 100 igraca ima u listi a 20-ak se pojavljuju na te turnire, nije ni malo realno.

Cini mi se da negde taj rejting najmanje vazan ljudima koji stvarno igraju cesto i bolje, prosto ne cuju se !

Pozdrav i hvala jos jednom sto si imao najbolju nameru
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod ivan » 21.09.2012, 16:08

pa znam ja da savezi njihovi to odredjuju, tako i mora da bude, ali jel treba da cekam 120 godina da nas savez uvede rejtinge? Brze je i lakse da sam uvedem. Kod nas su najnize lige i rekreativci manje vise otpisani, beskorisni, sluze da donesu neku sitnu kintu sudijama i organizatorima turnira, i prodavcima opreme. Bar sam toj ciljnoj grupi pokusao da dam neki motiv ali nema veze, gotovo je s tim.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 21.09.2012, 16:18

Cisto da ne bude zabune,sve gore receno s moje strane je zajebancija i nemam apsolutno nista protiv da se bilo sta menja,azurira,brise...uostalom mene tu ni nema a ni to me ne interesuje,zanima me samo moj subjektivni osecaj,tj dzaba mi neko mesto tj broj na listi jer se time necu voditi i time necu meriti svoj napredak jer pre svega ne mogu redovno da dolazim na turnire...Kada budem poceo da pruzam veci otpor i ako budem poceo da pobedjujem neke igrace,svrstacu ja sam sebe vec negde na tu listu :)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja