Preokret: prelazak na off- drvo i mekane gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Preokret: prelazak na off- drvo i mekane gume

Postod bindra » 14.06.2012, 16:15

Ja vec par meseci igram na Fh tvrdu gumu da tvrdje ne moze.Prvo Joola expres explode a sad Joola Rhizm(sto posto iste gume samo novi naziv)tvrdoca 48 stepeni! A samo drvo Andro je tvrdo ko kamen.Ali tako sam se navikao na tu kombinaciju da ne nameravam vise bilo sta isprobavam ili menjam.Na Bh je takodje medium hard Tibhar 1Q koji savrseno odradjuje posao.
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod ivan » 14.06.2012, 16:25

First je napisao:Ja sam recimo imao Sambu na Maze-u u debljini 1.8mm na bh. To je dosta mekana guma, ali mi nikako nje legla. Mislim da to "pravilo" tvrdo drvo-meka guma, ne mora da bude generalno tačno, već je opet individualna stvar. Meni lično mnogo bolje leže tvrdje gume.Prilikom izvodjenja bh spina ili rezanja, kad da udrac kasni delić sekunde, dovoljno da prilikom trzaja, umesto da istog trenutka bude katapultirana sa gume, ona utone i to bude taman toliko da ja produžim udarac rukom i prebacim lopticu. Lično sam ja stekao taj utisak. Takodje znam jos par ljudi, Jagodinac, Žak, koji su koristili Sriver 1.5mm na bh na Primorca off+ da im je neverovatno dobro legao, tako da kruto drvo i tvrda guma, ne mora da bude uopšte loše rešenje. Koliko znam, Sriver koristi i Reketaš na bh na vrlo krutom drvetu Timo Boll T5000.

Reketas i Zak su promenili manje vise sve gume na manje vise svim drvima, tako da to sto neko ko menja svaki cas sad koristi te gume moze samo da znaci da ce ih ubrzo promeniti.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 14.06.2012, 23:14

bindra je napisao:Ja vec par meseci igram na Fh tvrdu gumu da tvrdje ne moze.Prvo Joola expres explode a sad Joola Rhizm(sto posto iste gume samo novi naziv)tvrdoca 48 stepeni! A samo drvo Andro je tvrdo ko kamen.Ali tako sam se navikao na tu kombinaciju da ne nameravam vise bilo sta isprobavam ili menjam.Na Bh je takodje medium hard Tibhar 1Q koji savrseno odradjuje posao.

Nemoj, Bindra... Sečam se ja tvojih izjava da te neko udari ako promeniš neko x drvo i neke y gume a od tada si promenio ceo alfabet i to i pisan i štampan.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod filip » 15.06.2012, 08:18

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod bindra » 15.06.2012, 12:06

Nemoj, Bindra... Sečam se ja tvojih izjava da te neko udari ako promeniš neko x drvo i neke y gume a od tada si promenio ceo alfabet i to i pisan i štampan.[/quote]
U pravu si ali nemas pojma koliko sam srecan sto vise uopste ne razmisljam o opremi na taj nacin.Drvo ne menjam vec 7 meseci (niti nameravam) a gume su relativna stvar jer se cesce menjaju pa uvek postoji mogucnost da nesto zelis da isprobas.Mada definitivno ostajem pri tome da mi tvrdje gume najvise odgovaraju.Pogotovo sto ova Rhyzm kosta kao pola Tenergya a savrseno mi lezi :good:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod ivan » 19.06.2012, 07:53

Igrao sam vec par puta sa kombinacijom iz naslova. I jos nisu otpale gume, sto me cudi. A jos vise me cudi sto me nista ne vuce da menjam reket. Jedna guma kao sto rekoh nagovestava da bi ubrzo mogla da se rastane s levom polovinom daske.
Sad kad se prisetim, igrao sam i pre par godina sa primorcem off- i mekanim gumama (sriver fx) it to dugo, mozda godinu ipo. Dok nisam poceo da pobedjujem solidne igrace, onda sam poceo da menjam opremu (umesto da samo uzmem za 0.2 mm deblje gume, eventualno neke tenzore koji su se tada pojavili). Samo su ove sad acude brze od srivera fx, ali mnogo losije za pimplanje, to je najveca mana reketa, ne moze da se secne lopta odozdo i da ode kratko, nego uvek mora daleko da ode, a sa malim spinom, a vrlo cesto ide preko stola. Tj ocu da kazem da su gume brze i springy. Sto bas i ne volim. A opet me nervira sto svaki pokusaj kratkog vracanja kratke serve ni ne predje mrezu (al skoci u vis vise nego sto treba). Cudno. Zakucavanje kratkog balona i dalje nemoguce.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod reketas » 19.06.2012, 08:19

Previse razmisljas o opremi....Popravi uglove i tajming i ne menjaj opremu...........
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod ivan » 19.06.2012, 08:33

nisam rekao da cu da menjam, samo updateujem povremeno moja iskustva o prelasku na sporije, ne znaci da je lose. Negde je bolje negde losije.
A o opremi razmisljam manje od vecine s foruma :D
ivan

Postod ivan » 31.08.2012, 09:52

Mali update:
jos uvek igram s istim reketom i gumama. Lako se igra s njim, to mu je glavna prednost, Mane su da spinovi nemaju neku probojnost i da pimplovi nisu bas kontrolisani, ali na mom nivou ionako j ebitnije kako tako staviti loptu na sto nego da bude brza. Vracao sam u medjuvremenu rakzu 7 na forhend jednom, i jeste bolja za spinove ali i malo teza. Posto je meni reket uvece duplo tezi nego prepodne (okilavim u toku dana od savijenog polozaja nad tastaturom), vratio sam acudu da jos jednom proverim kako ta tezina utice na moju igru. Jedino sto sam zakljucio je da kad sam odmoran igram dobro sa obe, kad nisam, lose sa obe. Sacekacu da acude same otpadnu, posto imaju tu tendenciju, tad ce me mrzeti vise da se mucim oko lepljenja, i vraticu bar jednu rakzu.
Inace sam u pokusaju da malo popravim kondiciju i snagu povremenim trcanjem i nekim elementarnim vezbama, i izbacivanjem hrane iz pekare, skinuo 8 kila za 43 dana, sto je oko 11.5 % moje tezine. Nije bas da sam to hteo, vise bih voleo da sam umesto toga povecao broj zgibova za 2, ali sta je tu je. Sad vise nema menjanja guma i reketa, jer ce mi trebati pare za manje pantalone.
ivan

Postod Vladojica » 31.08.2012, 17:56

haha :D
Ajd vidi da ti otpadne crvena akuda sto pre pa da se dogovorimo oko cene :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema