U igri protiv igraca koji su pribliznog kvaliteta ili losiji od mene,jesam napredovao...ali protiv ljudi koji su bili bolji,ne vidim konkretan pomak.
Nemam mnogo vremena za treninge..igram 2-3 puta nedeljno po 2 sata...i tako ce i ostati...i sad sledi kljucno pitanje..
Da li preci na sporiju kombinaciju,ili igrati sa istom...tj sta ce dati bolji krajnji rezultat u smislu napredovanja???
Koliko god neko pricao da je joola Air spora ili sta vec....meni je brza.Da napomenem da su obe max debljine,ne zato sto sam tu debljinu hteo,vec zato sto se polovan (jeftiniji) Air koji sam odabrao,ovde na forumu kod vas profesionalaca ne moze naci ispod 2.0mm
U igri protiv igraca koji su jaki,koji daju brze niske loptice, uglavnom,nakon par udaraca ili odmah,gresim, prebacujem sto pokusavajuci da neutralisem napad.U igri protiv ljudi sa kojima sam egal,imam koristi od guma,jer dobijam malo sporije i za nijansu vislje loptice i onda mogu da napadnem a nije mi potreban ko zna kakav kontinuitet udaraca jer se zahvaljujuci toj brzini poen resi u naredna dva tri udarca.
Sve u svemu, u opasnoj sam dilemi...da li da ustanem ili da odustanem...ovako ne ide

. Ali i Djordje će na moje lopte morati malo ozbiljnije da igra, jer su opasnije. E to je ono što većina početnika uopšte ne vidi kad gleda neki meč. Jednostavno ne znaš dovoljno o stonom tenisu da bi predstavljao problem za pobediti nekom solidnom rekreativnom igraču. Odgovor je da tebi treba sporije drvo verovatno, jer na off drvetu i ako uzmeš sporije gume, nećeš toliko smanjiti brzinu, jer air nije brz.
Lezi mi,znas da je za penhold veoma bitna "udobnost" reketa a ovaj je besprekoran.Ne mogu vise da se patim smirglajuci ivice,budzeci raznorazne drske,skidati,lepiti,mrsiti m... i opet biti nezadovoljan.
To sto ne primecujes napredak protiv boljih igraca je zbog toga sto moras imati u vidu da i oni treniraju i napreduju, ako vidis da su i dalje bolji to je zato sto vise treniraju od tebe, ili imaju bolje sparing partnere...