Sta mislite o ovoj kombinaciji? :)

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Sta mislite o ovoj kombinaciji? :)

Postod Torbaja » 31.05.2011, 09:08

Cedo ja posedujem tenergy 05 na FH i BH 2.1, uparene sa grubba pro all- drvetom i ukoliko ne igrate konstantno i redovno moj savet je da ne uzimate tenergy. Pored ovo reketag posedujem i jedno tsp standard drvo sa tackiness c na BH i joola tango na FH i igram sa njim neuporedivo bolje. Sa tenergyjem mi vecina BH udaraca sa top spinom zavrsava u mrezi a FH ide preko stola ili je visoka lopta, medjuti kada uspem da udarim kako treba lopticu protivnik je ne vraca. Ja razmisljam da menjam moja dva tenergy-ja za dve nesto sporije gume mozda Srivera ili samo jednu tj. na BH. I zaista ako nemate dobru tehniku i kontinuitet igranja imacete problema sa tenergy-em.
Srecna kupovina.
Torbaja

Pridružio se: 08.05.2011, 10:48
Reket: FH Butterfly Tenergy 05
...........Butterfly Grubba Pro
...........BH Butterfly Tenergy 05

Re: Koja guma za koje drvo?

Postod Pedja » 31.05.2011, 10:24

Pedja je napisao:
ivan je napisao:
ceda je napisao:Ivane, sta mislis o kombinaciji perkusin drveta i tenergy 05 gumama na obe strane, da li je to dobra kombinacija?

Pa sve zavisi od tvoje vestine. Kao sto rekoh vec par puta, ko ne zna sve udarce dobro, a tu spada i vracanje raznoraznih zavrnutih servi, nek se drzi nekog allround/off- drveta i sriver L 1.9, eventualno neka od ovih novih tenzor guma u 1.8 bez prelepljivanja. To i sam sebi savetujem jer i ja sam prerano presao na brze gume.
Dalje, ono sto je Filip rekao za visok ugao je tacno. Ima tu jos nesto, t05 ima neke dobre osobine recimo seckanje i pasivni blok, pa s time i igraci slabijeg nivoa mogu praviti probleme protivniku, ali ce im igra ostati na tom nivou. I ko ce onda s vama da trenira? :D
Trece, drvo je Perkosan verovatno. Perkucin je prezime jedne stonoteniske familije. Tih perkosan drveta ima ko kusih pasa i sva su razlicita, ne mozes naci dva ista ni da hoces, tako sam bar cuo. Ipak kako sam zakljucio kroz nekoliko slucajeva koje sam imao u rukama, uglavnom su u pitanju fleksi drva, cesto sa orahom odozgo. To su spinerska drva. Ja imam takvo drvo i probao sam t05 na nekih 2 nedelje. Odlicno za spin ali lose za direktne udarce. I teske su mi te gume.
IZVINJENJE PRČAO SAM O PALATINUŠ DRVETU!,TAKO DA JE IVAN U PRAVU ZA PERKOŠAN
Ima I Perkućin drvo,Neđa igra njim.Brzo je i ima neke čudne(za mene) vibracije.Sa T-05 1.7 na forhendu je solidna kombinacija,odlična za spin,čudna za tačku...onoliko koliko sam malo probao...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod banedb » 01.06.2011, 20:20

Sta mislite o ovoj kombinaciji za neku OFF- varijantu......

Donic EPOX OFF .....BH-ACUDA S3 .......FH-ACUDA S2 ili COPPA X2
banedb

Pridružio se: 01.05.2011, 12:55
Reket: Donic Burn Off-
Acuda S3 1.8mm BH
Acuda S2 1.8mm FH

Postod filip » 01.06.2011, 23:13

Ma sve je to dobro, samo da se igra!
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod First » 01.06.2011, 23:31

Nije losa komb. Ja sam igrao sa Coppa X3 Silver i za nju mogu da ti kazem da je odlicna. Cini mi se da je Acuda serija za nijansu bolja od Copp-e, tako da sigurno neces pogresiti.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod banedb » 02.06.2011, 07:40

ok gume sam resio.......mada pitam se da li je bolje da sacekam da izadje novo drvo BURN ARATOX RS ili da uzmem ovo navedeno.....samo jos to da resim i.......bukvalno ne mogu da se odlucim...pozdrav svima i hvala na predlozima i savetima
banedb

Pridružio se: 01.05.2011, 12:55
Reket: Donic Burn Off-
Acuda S3 1.8mm BH
Acuda S2 1.8mm FH

Postod filip » 02.06.2011, 08:54

Po karakteristikama ta dva drveta su slicna. Svako drvo ce ti za godinu dana biti staro, tako da je iz tog aspekta sve jedno da li uzimas novi ili stari model. Drva sam probao puno, ali koristio sam svega nekoliko i menjao sam ih uvek sa pravim razlogom. Kod izbora drveta je zapravo bitno da igras puno stonog i vremenom ces doci do toga sta ti zapravo treba. Ja sam npr shvatio da hocu pre svega lagano drvo, jer sam primetio da mi teza drva usporavaju pokret zgloba pri igranju bekenda iznad stola. Druga stvar je da sam hteo brzo drvo, sto znaci da sam trazio lagano off drvo. Izbor je morao pasti na neku varijantu balse i to sam nasao u joola trix fast, koja ima 70-75gr, ima dva sloja karbona koji su upravni na slojeve balse i prolaze oko sweet spota, sto znaci da kad pocnes lopticu idealnije da udaras, dobijas dodatnu brzinu loptice. Proslo je sigurno 4-5 godina aktivnog igranja, dok nisam shvatio sta tacno hocu i vise jednostavno nema dvoumljenja. Bilo koje od tih Donic drva je odlicno i moze biti trajno resenje, a izbor je naravno tvoj.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Prethodni

Povratak na Oprema