Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. slični

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. sl

Postod djordjestanic » 27.06.2012, 23:47

Vidite, svi mi iznosimo svoje mišljenje. Razlika je samo u onome što generiše mišljenje.

Moj pokojni stric je imao apsolutni sluh. Svirao je violinu.
Moj ćaća nije imao neki sluh za muziku. Bio je vrhunski mehaničar.
Ko je mogao bolje da našteluje motor na zvuk?
Pa naravno moj ćale jer je znao šta treba da sluša!
Ko je mogao bolje da našteluje violinu - naravno stric jer je imao bolji sluh za svoj instrument.

Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje. Caka je u znanju. Neznanje o stonom tenisu dovodi do pogrešnih zaključaka a najnezgodnije je što oni koji greše ni ne mogu da znaju da greše jer nemaju znanja da to shvate.

Kako da uzmem u ozbiljno razmatranje stav nekoga ko igra godinu,dve ili tri. A počeo da igra ping posle 30-te a ja krao zanat od višestrukih kineskih prvaka.

Malo sam priglup pa teže shvatam ali Cermet mi je objasnio da ulaženje u diskusiju o opremi je u 95% totalno neproduktivno.

Od sada pa nadalje na takve postove odgovaram:

Treći Đoletov aksiom - stavi pare na sto pa dokaži svoj stav ili izgubi novce
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Cermet » 27.06.2012, 23:56

First, Đorđe, rekao sam svoje mišljenje u najkraćem, mogao sam kao bindra da ga obrazlažem i duže ali smatram da nema potrebe jer je poenta jasna (btw, u probao sam dosta drveta i guma, nemojte da vas moj nevelik staž zavara...).

ALC je praktično jednako drvo kao TBS, po meni nezasluženo skuplje, u suštini sam želeo da skrenem pažnju da alternativa ima, pa ko voli neka izvoli :).

No, da ne bi sticali pogrešan utsak jedni o drugima po nivou igre, pitam vas da li negde na forumu postoje podaci o tome ko se od učesnika foruma takmiči u ligama (i kojim ligama) - a ko se ne takmiči?

I evo odmah da ispoštujem gore pomenuti treći Đoletov aksiom:

Rekoh da smo moji prijatelji i ja potpuni amateri, ali ne verujem da smo baš autsajderi ;), pa i dalje predlažem da sa drugim forumašima, isključivo ameterima naravno, ukrstimo rekete, može i u piće na neviđeno :)
Cermet

Pridružio se: 26.03.2012, 02:21
Reket: Butterfly Timo Boll ZLF

FH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,9mm
BH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,7mm

Postod djordjestanic » 28.06.2012, 00:21

Ti baš nisi uradio domaći.

Niko sa foruma nije profesionalac jer niko ne zarađuje pare od toga.

Svi igramo iz ljubavi prema igri i održavanju kondicije.

Ako je tvoja procena da si ti samo malo lošiji od mene a igraš samo dve godine i to neredovno (sve ovo u tvoje reči) onda si ti apsolutni talenat.

Ja treniram tri puta nedeljno po 2 sata.

Inače, dosta ljudi igra razne lige ali opet ako uradiš domaći videćeš na forumu gomilu informacija, gde, kada, koliko.

Onaj ko nikada nije igrao ni jednu ligu nema šanse protiv nijednog od ovih igrača.

Nije nama nijednom stalo do nekog pića protiv nekog nejakog igrača jer to nije sportski etično. Moje opklade su uvek bile iz izazova koji je bilo mnogo teže ispuniti nego izgubiti (i dosta sam ih izgubio).

Poenta je da se pravilno predstaviš i kažeš koliko je tvoje znanje, da dođeš na neki turnir kao što je Davor open (svaka subota i sreda) i shvatiš gde se nalazi tvoj kvalitet. Stvarnost će biti dramatično drugačija nego što je sada uljuljkana igranjem u poznatom okruženju sa poznatim ljudima.

Lepo, kreni sa čitanjem foruma pa ćeš mnoge stvari shvatiti sam.

BEZ IGRANJA SA DRUGIM LJUDIMA SVE ĆE BITI SAMO ILUZIJA.

Mali savet:

Za sada se nemoj zaletati i davati izjave o kvalitetu igre ako nisi ukrstio rekete sa nekim sa foruma.
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod Cermet » 28.06.2012, 00:36

Ok, nisam nisam ni mislio da je neko profesionalac u apsolutnom smislu, a što se tiče tebe i mene, rekoh da si bolji, ali to ne znači da treba da imaš i bolji reket (štaviše, mislim da ja imam bolji :P). U subotu dolazim, zbog gužve verovatno sam, a za kasnije ćemo videti da ugovorimo neki susret.

I dalje bih voleo da neko najbroji u par rečenica ko na forumu igra (ili je igrao) u kojim ligama, verujam da će to mnogima koristiti, da se naprosto zna ko je približno na kom nivou igre.
Cermet

Postod First » 28.06.2012, 00:53

Cermet, sad me baš mrzi da ti objašnjavam razlike izmedju ALC i TBS, ali ako nešto nisi siguran, onda ne bi to trebalo ni da napišeš, ili barem postavi pitanje, tipa "Da li su alc i tbs isti, obzirom da su korišćene iste vrste materijala?", ili "Koja je razlika izmedju ova dva drveta, obzirom da mi se na prvi pogled čine kao potpuno ista?".

Elem, naravno da tu marketing igra glavnu ulogu, ali zar misliš da bi bilo koji proizvodjač dozvolio sebi da na tržište izbaci "naslednika", a da pri tome na njemu ne promeni ama baš ništa, sem izgleda? Da li postoji bilo koji automobil, čiji naslednik nije imao nikakvu inovaciju u odnosu na svog prethodnika, sem dizajna? Pa onda tako nešto niko ne bi kupovao, jer se prodaja isključivo u tom slučaju bazira na lični ukus kupca, a ne na sam kvalitet proizvoda.

Da ne bih ovde baš davio mnogo, a i kasno je, a i mrzi me sad da ti potanko objašnjavam razlike, reći ću ti onu najbitniju i najuočljiviju, koju i sam možeš da primetiš, ako se malo bolje zagledaš. U pitanju su slojevi Arylate Carbon-a, koji su kod ALC malo deblji, ali dovoljno da mu daju veću brzinu i stabilnost prilikom udarca.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Cermet » 28.06.2012, 01:07

Slažem se sa razlikama između ALC i TBS koje si pomenuo, ali one su male i praktično kozmetičkog tipa u odnosu na razlike između ALC i ZLF.

Te razlike su mnogo veće (što ne znači da je bilo koje od ta dva drva apsolutno bolje, samo su različita), a glavnu od njih je izrekao još LEE (što sam citirao u prvom postu ove teme), a što me je i navelo da otvorim ovu temu, a to je da je ZLF osetno brže drvo.
Cermet

Postod djordjestanic » 28.06.2012, 01:11

Cermet je napisao:Ok, nisam nisam ni mislio da je neko profesionalac u apsolutnom smislu, a što se tiče tebe i mene, rekoh da si bolji, ali to ne znači da treba da imaš i bolji reket (štaviše, mislim da ja imam bolji :P). U subotu dolazim, zbog gužve verovatno sam, a za kasnije ćemo videti da ugovorimo neki susret.

Izgleda da je ne pričam srpski.

NEBITNO JE ČIJI JE REKET BOLJI!

TI TVOJ REKET NE UMEŠ DA ISKORISTIŠ.

TVOJ REKET NIKO SA OVOG FORUMA NE MOŽE DA UPOTREBI NA KVALITETAN NAČIN.

Treba svoje znanje pingića pravilno proceniti i naći reket sa kojim si kadar da igraš u gornjem opsegu svog znanja.

TVOJ REKET SIGURNO DALEKO PREVAZILAZI MOJE ZNANJE A SIGURAN SAM I DA PREVAZILAZI TVOJE ZNANJE.

Da vidim kako ćeš se osećati kada na prijemu servisa lopte počne da ti šaraju na sve strane sem tamo gde treba.

Ali ti budi uporan i ni slučajno nemoj da prihvatiš neki pametan savet kao što je skidanje max tenergija sa tvog drveta ili ne daj bože da skineš oba tenergija i da stvaiš nešto što je približnije tvojim mogućnostima.

Pa kad budeš od nekog na turniru kod Davora izgubio katastrofalnim rezultatom a ti pročitaj više puta ovo što je napisano.

P.S.

Pročitaj temu gde opisujem Photino. Shvatićeš moj stav. Nije bitna cena neke daske! Veruj mi da drvo koje košta 5€ može da ti više odgovara nego drvo od 255€.

Ako je mogao Zoran Kalinić (KOJI JE BIO SVETSKI PRVAK) Da igra sa Gold Cup drvetom kupljenim na trafici VALJDA NI TEBI NE BI BILO ISPOD ČAST DA IGRAŠ SA NEČIM SPORIJIM.

Sada videh i tvoj zadnji post...

Neću se više javljati na ovoj temi.

Samo jednom ukratko...

TI NE MOŽEŠ DA KONTOLIŠEŠ SVOJ REKET A NEMA VEZE NI DA JE ON NAJBOLJI NA SVETU!

p.s.2

Lee je igrao protiv ALC-a i nije mu bilo dobro. Imaš i snimak.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod First » 28.06.2012, 01:17

Upravo smo došli do onog najbitnijeg, a to je da su sva nabrojana drva RAZLIČITA, jer bi stvarno bilo glupo praviti drva koja će biti jednaka po osobinama i materijalima koja su korišćena, a da jedina razlika bude, kako ti reče- kozmetička. Opet se ne slažem sa tobom da je razlika izmedju alc i tbs "praktično kozmetička", jer sam ti gore napisao jednu uočljivu, koja nije kozmetička, već daje potpuno nova svojstva drvetu, a ne samo novi izgled.

Koje je drvo bolje, to je već sasvim druga priča, individualna stvar. Ono što meni odgovara, ne znači da će tebi odgovarati i obrnuto.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 28.06.2012, 07:33

Cermete, Pera lozac je za tebe pocetnik :D
Sto se ne predstavis, ili bar ne kazes ko su ti tvoji trening partneri iz 2 bgd lige, verovatno ih svi znamo onda.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod gimi » 28.06.2012, 16:22

djordjestanic je napisao:TVOJ REKET NIKO SA OVOG FORUMA NE MOŽE DA UPOTREBI NA KVALITETAN NAČIN.

Zar nije ZLF malo mekse i sporije od ALC-a? :scratch: ...ili se komentar odnosi na T05fx max? Meni se cini da bi svako koga realno mozemo okarakterisati kao spinera mogao igrati tim reketom. Doduse, (da metnem disclaimer :) ) ne poznajem se bas najbolje sa tenergy-jem, pa i ne znam koliko je tesko iskontrolisati dolazne rotacije. Sto se brzine tice, ne deluje mi kao problem.
Poslednji put menjao gimi dana 28.06.2012, 16:28, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema