Balans reketa

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Balans reketa

Postod zorog » 22.06.2012, 12:42

Aha to...ok,tako sam i mislio :) Mislim da vise necu teziti ka lakoci ( reci kakav izraz) :) to je to...za sada.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 22.06.2012, 12:48

Ma nema potrebe, sad ti je zglob ojacao od tog preteskog reketa, kao da si dizao tegove. Ali ce ti vremenom zglob verovatno ponovo malo oslabiti i usporiti, pa bi mogao da imas neko rezervno drvo od 200grama, da sa njim povremeno igras da nabildujes zglob, pa posle kad uzmes ovaj laganiji reket ima da letis :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Goran » 22.06.2012, 13:28

Moj drveni Schalger (stara verzija precisiona, malo tanja) je ispod 150gr sa dva Donic Coppa Silver 2.0.. Mislim da je 147gr, ne sećam se tačno. Penhold ima kraću dršku, pa verujem da može i ispod ove težine da ide.. Tako da ne znači da je samo Balsa lagana. Ovo drvo je koto-spruce-ayous-spruce-koto. Samo drvo je 75gr isto toliko mi je i BalsaCarboX5
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod Vladojica » 22.06.2012, 13:58

Ma taj tvoj Slager je supalj, prodali ti neki fals supalj iznutra pa je zato lagan :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 22.06.2012, 14:01

teski reketi mnogo bolje blokiraju (iz mog iskustva). A i bolji impuls daju. To se narocito odnosi na fleksi drvena drva, koja su totalno drugacija sa lakim gumama nego sa teskim (probao sam s korbelom, umesto jedne rakze stavio neku laku na bh, reket postane bezveze).
Profesionalci namerno koriste najteze gume, bar je australijanac Henzel negde pisao da je u vreme starog lepka igrao sa Mark V ali da je imao privilegiju da je mogao da od fabrike naruci najteze. Dalje vrlo cesto se vidi na reketima profesionalaca da su im gume par milimetara vece od glave drveta, to isto dodaje koji gram u glavi, ocigledno im treba teza glava.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 22.06.2012, 14:07

ivan je napisao:Dalje vrlo cesto se vidi na reketima profesionalaca da su im gume par milimetara vece od glave drveta, to isto dodaje koji gram u glavi, ocigledno im treba teza glava.

Mozda ih mrzi da seku precizno :)
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 29.09.2012, 01:17

Kako ja da sastavim reket koji nema tesku glavu? Ni nakon 4 godine igranja nisam uspeo. U principu imam vrlo jasan plan kako treba da igram, al sta sve to vredi kad ne mogu da izvedem udarac jer ne mogu da pomerim reket. Kod bilo kakvog duzeg zamaha reket se okrene na neku stranu, nemogu da uticem na to. To je jedan od razloga sto ne mogu da zakucam balon (ok ima i drugih zanemarim ih za sada), jer ako pomerim ruku na gore onda glava reketa nastavi da ide na gore i kad zamahnem unapred, a ako je pokret duzi onda ode gore i kad treba da udarim loptu ona padne nadole i svaku loptu zakucam u svoju stranu stola. Isto vazi i za bh udarce, ja se u stvari vrtim oko reketa, ako mogu zglobom onda odigravam, ako mora duzi zamah ne isplati se ni pokusavati. Bas dosta udaraca mi se prosto odbije pored stola bez ikakvog impulsa, ne stignem da pomerim reket.
Pokusavao sam sa lakim gumama, evo recimo ove acude s3 bi trebalo da su vrlo lake u odnosu na vecinu modernih guma, i to je jedna 1.8 a druga 2.0, a Primorac off- nije mnogo debeo, svega 5.7mm pa ne bi trebalo da ima tesku glavu. Al dzaba, glava preteze na dole. Probam Francuzov reket, isto drvo, dve max gume (mada mekane pa time i lake) mnogo puta prelepljivane starim lepkom - nema tesku glavu. Neverovatno ali probao sam i neciji Schlager carbon koji je jos deblji od primorca carbon, sa dva t05 max i nema tesku glavu (iako je ceo reket malo tezi od obicnog). Uzmem Gimijev reket, dve max tenzor gume srednje tvrde (znaci teze od mojih mekanih) na tbs - nije teska glava. Uzmem neciji Maze sa dve max acude s2, nije teska. Stavim na moj Maze dve acude 1.8 - teska (doduse ST drska kod mene u odnostu na AN na tom drugom) .

Sta kvragu raditi? Dal da smanjujem glavu reketa za jedno 2mm? To ce smanjiti head heaviness, ali bi moglo da pokarabasi flex i osecaj pri igri.
Jel neko smanjivao glavu reketa u te svrhe?
Video sam kod clana Cermet, on je covek kupio nov ZLC i odsekao pola centimetra glave (neki bi ga cuvali pod staklom iz straha da ne ogrebu tako skupo drvo :D ), probao sam taj reket nakratko i mogu reci da je to dosta dobro ispalo.
Dal da primenim moj stari recept uvecanja vrednosti drveta za 1 dinar lepljenjem istog za dno drske? Al moj reket vec deluje tezak, plasim se da ne preteram sa ukupnom tezinom.
Negde sam cuo da profesionalci smanjuju glave reketa zbog balansa, ima li istine u tome?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Goran » 29.09.2012, 01:21

A da probaš da odsečeš gume 3-5mm kraće sa svake strane pre nego što skratiš glavu?
Korisnikov avatar
Goran

Postod Goran » 29.09.2012, 01:25

I da probaš sa nekim gumama koje nemaju tako guste pipke kao T05 (Rakza, Acuda, hexer, rhyzm) već nešto tipa coppa i samba plus. Trebalo bi da su lakše
Korisnikov avatar
Goran

Postod jbgwtf » 29.09.2012, 10:51

ivan je napisao: Kod bilo kakvog duzeg zamaha reket se okrene na neku stranu, nemogu da uticem na to.

imao sam taj problem pre 3 godine i kod duzeg i kod kraceg zamaha :grin: imao sam neke pauze u igranju pa sam pretrenirao po 5-7x nedeljno i kad god krenem nabacim lopticu za zagrevanje i reket mi se okrene i ode loptica u djavola, a kod spina sam morao da zgrcim zglob da se ne bi isto desavalo.. ja sam levoruk, al stoni igram desnom, pa mi je zglob bio dosta slabiji, pa sam malo stiskao onu gumu za stiskanje i resio problem.. za to ti ne treba laksi reket
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema