Pomozite početniku - prvi "pravi" reket

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Pomozite početniku - prvi "pravi" reket

Postod vladoni » 23.05.2011, 14:01

Pozdrav svima,
Zovem se Vladimir i iz Novog Sada sam.
Potrebna mi je pomoć iskusnijih igrača i forumaša u vezi odabira i nabavke prvog reketa. Nisam baš totalni početnik, igrao sam jedno vreme redovno (jedanput nedeljno, naaravno rekreativno) sa drugarima...ali u zadnjih 2-3 godine nisam igrao uopšte. Sada želim ponovo da se vratim ovom sportu :)
Potreban mi je Vaš savet u vezi nabavke reketa pošto bih voleo da imam pravi reket (pravi u smislu da nije fabrički sklopljen pošto znam da su oni dosta lošiji od odvojenih kombinacija drvo-gume). Stil igre mi naravno nije još uvek izgrađen tako da mi treba nešto univerzalno, kao dobra podloga za dalji napredak i učenje.
Dakle koje kombinacije drvo/gume mi predlažete? Mali "problem" je što sam trenutno ograničen sa sredstvima tako da bih verovatno uzeo nešto polovno a očuvano...da li mi možete dati neki savet oko nabavke polovne opreme - gde da tražim? Koje oglase da gledam i gde bih eventualno mogao da stavim svoj oglas? Kako uopšte proceniti istrošenost polovnih guma (ne bih voleo da me neko prevari preko oglasa)?

Svaki savet, pomoć ili predlog je više nego dobrodošao...ukoliko znate nekog ko bi prodavao nešto što bi mi odgovaralo slobodno mi javite.
Nadam se da nisam prekršio neko pravilo foruma i da nisam previše udavio ;)

Hvala Vam svima unapred, nadam se da ću u skorije vreme sebe obradovati reketom i da ću se vratiti ovom sportu koji mi se stvarno sviđa.

Veliki pozdrav iz Novog Sada,
Vlada
vladoni

Pridružio se: 17.05.2011, 14:52

Re: Pomozite početniku - prvi "pravi" reket

Postod ivan » 23.05.2011, 14:26

Imas temu 'Koji reket za pocetnike', sa predlogom.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod banedb » 23.05.2011, 14:29

Evo ovako....npr...Joola wing passion medium drvo-28 eur a gume 4you-10eur po komadu ili top spin c 20 eur po komadu skuplja varijanta sa kojom sam i ja poceo na navedeno drvo.....odlicno za razvoj vestina sa visokom kontrolom.Joola je inace jeftinija od konkurencije pa ne moras da uzimas polovno ako malo iskombinujes finansije i ono sto nude...pogledaj na njihovom sajtu....
banedb

Pridružio se: 01.05.2011, 12:55
Reket: Donic Burn Off-
Acuda S3 1.8mm BH
Acuda S2 1.8mm FH

Postod Pedja » 23.05.2011, 14:43

All drvo...sporije ili srednje,klasicne gume!
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod vladoni » 23.05.2011, 14:50

ivan je napisao:Imas temu 'Koji reket za pocetnike', sa predlogom.

Pozdrav Ivane,
Pročitao sam temu koju si ti postavio. U ovoj temi sam mislio da me ljudi upute na konkretne kombinacije i cene, posebno za polovnu opremu, a možda i novu ako se uklopi u budžet. Ne znam gde da tražim reket pa sam zato pitao u kojim oglasima i sl.

Hvala u svakom slučaju ;)
vladoni

Postod ivan » 23.05.2011, 15:10

Uzmi polovno slobodno. Drvo ce te izaci jeftinije a isto ce se ponasati ko novo. Gume isto uzmi polovne, samo pazi da nisu suvise izlizane. To ces proveriti tako sto povrsinu gume okrenes tako da se svetlo presijava u njoj, i gledas koliko se vide oni pipci ispod. Ako je malo u sredini razlicito to je normalno, ako je vise od pola gume sa vidljivijim pipcima nego ostatak, onda ne uzimaj. I jos stavi lopticu na gumu pa probaj da vuces po povrsini, ako proklizava na sredini znatno vise nego na obodu gume, to je lose, ako stoji u mestu, to je odlicno, ako mozes da je pomeras uz malu upotrebu sile to je isto ok. Za drvo daj do 20 eur max (neko allround drvo), za gume koje bi tebi trebale (sriveri, mark V, ili tako nesto, to su klasicne gume a ne ove sa tenzijom, efektom lepka, katapultom, i slicnim marketinski zvucnim dodacima) ne daj vise od 500 din po komadu. I neka gume budu oko 1.8mm debljine.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod vladoni » 23.05.2011, 15:23

Super saveti, ovako nešto me je zanimalo..stvarno sam laik i ne bih voleo da pogrešim pri izboru.
Znači all drvo nekog od proizvođača (joola,btf,stiga) i neke mekše gume srednje debljine?
Malo ću da googlam, ako neko ima još neki savet neka se slobodno javi.

Hvala Vam puno
vladoni

Postod Torbaja » 23.05.2011, 19:42

Odlican savet si dobio od Ivana a drvo mozes da pazaris preko foruma mislim da na berzi ima oglas za TSP standard za 700 din. Posedujemo brat i ja isto drvo i zadovoljni smo sa njim. Takodje sebe smatramo pocetnicima igramo tek oko 2 god povremeno i rekreativno.
Srecno sa kupovinom...
Torbaja

Pridružio se: 08.05.2011, 10:48
Reket: FH Butterfly Tenergy 05
...........Butterfly Grubba Pro
...........BH Butterfly Tenergy 05

Postod zorog » 09.11.2011, 15:34

Pozdrav svima...
s obzirom da sam ''pocetnik'' tj povratnik pocetnik:) , moze li neko da mi kaze da li reket '' JOOLA TEAM GERMANY PREMIUM '' moze da mi posluzi ili cu samo gubiti zivce sa njim,kao i koje su njegove karakteristike jer ja nemam pojma.Reket cu dobiti na poklon,nov je, nasao sam ga i na netu, evo i linka
http://en.shop.joola.de/hobbyschlager/s ... ttack.html
Hvala unapred,pozdrav svima.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Jovan » 09.11.2011, 16:39

zorog je napisao:Pozdrav svima...
s obzirom da sam ''pocetnik'' tj povratnik pocetnik:) , moze li neko da mi kaze da li reket '' JOOLA TEAM GERMANY PREMIUM '' moze da mi posluzi ili cu samo gubiti zivce sa njim,kao i koje su njegove karakteristike jer ja nemam pojma.Reket cu dobiti na poklon,nov je, nasao sam ga i na netu, evo i linka
http://en.shop.joola.de/hobbyschlager/s ... ttack.html
Hvala unapred,pozdrav svima.

Slabo komentarisem ako za nesto nisam siguran, javljam se samo gde imam iskustvo ili provereniju informaciju. Ovde mogu da se javim.
Sa reketom neces gubiti zivce ako ne igras nenaucen protiv mnogo jaceg protivnika, a zelis da pobedis.
Za pocetnika ovaj reket je sasvim solidan, cak je i guma deblja, tako da totalno defanzivna igra nije jaca strana. Naravno, sklopljeni reketi sa poznatim gumama su za klasu ili vise klasa bolji od njega, ali ako igrac zna da ih koristi.
Posto je na poklon, dok se ne savladaju osnovni pokreti, bice vise nego dovoljan. A onda se vremenom oseti da je potreban jaci, pa se zameni.
A ako imate slucajno vece iskustvo nego sto ste naveli, onda bi neki brzi dosao u obzir (ako moze i on na poklon, jos bolje).
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Sledeća

Povratak na Oprema