djordjestanic je napisao:Meni nikad nije bila jasna organizacija tog turnira sredom. Zar vam nije bolje da se tučete subotom?
Em više vremena, em ne radite sutra...
Sreda je nesto sto ima istoriju,u ostalom Vi igrate ligu ponedeljkom,koliko znam.Kao i onaj deo price ,nekome odgovara da igra samo sa igracima koje moze da dobije tj.pribliznog kvaliteta,a opet ima igraca koji vole da odigraju ,tacnije imaju sansu da ,kako kaze Vladojica prebace neku loptu sa jacima.Ima ljudi kojima subota jednostavno ne odgovara tako da je u proslosti turnir sredom bio mnogo kvalitetniji i poseceniji nego turnir subotom.Jako je tesko napraviti da kad dodje 25-30. ljudi bas svakom SVE odgovara.Iz razgovora sa ljudima koji dolaze na turnire a,kojih uzgred ima sve manje,predlazem sistem koji ima najmanje manjkavosti u mnogim segmentima na koje su se igraci zalilli.Prednost ovog sistema, koji pokusavamo da postavimo,je izmedju ostalog da se ne favorizuju bolji igraci,da imas tacno osvojen plasman od prvog do poslednjeg,da svi odigraju jednak broj meceva,jer isto i placaju,da imas i meceve sa boljim igracima a u grupi sa naj pribliznije svom kvalitetu.Ovde sad postoji i nesto sto se zove subjektivna nerealnost ,tacnije svi mi, bar vecina misli da moze vise i bolje.Takodje ostaje takmicarska neizvesnost do polednjeg meca,manji broj odigranih meceva sto znaci brze zavrsavanje turnira,nemogucnost subjektivnog pravljenja grupa,na sta je uzgred receno bilo naj vise prituzbi,realnije pravljenje rang liste,realnije sagledavanje licnog nivoa igre ,itd.
Ja se iskreno nadam da ce ovaj sistem u buducnosti biti prihvacen i na ostalim turnirima/van Visnjice/,tako da cu Vam dozvoliti da ga nazovete "Misirac sistem".