Turniri u Visnjici

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Amaterski turniri u Visnjici

Postod misirac » 15.05.2012, 10:34

Sutra,nadam se brojniji,turnir u Visnjici sa drugacijom organizacijom,i to se nadam boljom,naostrite rekete.pozz.
misirac

Pridružio se: 07.07.2011, 17:28

Postod Francuz » 15.05.2012, 10:54

A sta ce to novo biti oko organizacije cika Rajko ? :)

Ja cu se potruditi da dodjem da malo igram nisam vec 2 nedelje ...
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod ivan » 15.05.2012, 11:04

Francuz, jesi igrao ligu?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod misirac » 15.05.2012, 15:11

Postoji vise resenja ,samo da vidimo prvo ko ce da dodje.Ideja da bukvalno svi odigraju isti broj meceva a da se ne susrecu igraci sa velikom kvalitativnom razlikom.
misirac

Postod First » 15.05.2012, 15:40

Rajko, ovo zvuči jako zanimljivo... ;)
Svaka čast na ideji, samo da zaživi još.

Evo sad malo spama, ali kao ideja, samo ne znam da li je izvodljiva, zbog broja stolova. U subotu sam bio u Šumicama prvi i jedini put. Što se tiče samih uslova za igru, tu neću trošiti reči, jer od onoga ne može gore i samo ću da se iznerviram ako nastavim da objašnjavam. Ko je bio, zna o čemu govorim. Ono što mi se svidelo je upravo organizacija. Dakle, na turniru odgiraš minimum 6 mečeva, a neki realan broj je 8. Konkurencija je dosta slabija nego kod Davora, pa se može dosta dogurati i samim tim više igrati, ali ispod 6 mečeva se ne igra. Ja bio 4-ti i odigrao 8 mečeva. Dakle, posle grupa, formiraju se dva zasebna takmičenja. Gde ovi iz gornjeg dela grupe formiraju nastavak nakmičenja na ispadanje ismedju sebe, a ovi iz donjeg dela grupe isto formiraju nastavak takmičenja izmedju sebe. Dakle, svi odigraju podjednak broj mečeva i na kraju kroz same kvalifikacije u grupi i daljeg nastavka vidiš realno gde pripadaš, jer se boriš od prvog do poslednjeg mesta. Dakle, kako se igra za prvo , tako se igra i za pretposlednje mesto. E sad, ovo može biti problem kod Davora, jer kod njega ima samo 4 stola, a u Šumicama 11. Ono što mi upravo pada na pamet je da, ako se pojavi veći broj ljudi, da se grupna faza igra u dva seta, umesto u tri, pa kasnije kad se krene sa stvaranjem tih odvojenih takmičenja, da se fura po tri seta. A druga varijanta je obavezno prijavljivanje na turnur u toku dana do odredjenog roka i posle nema popuštanja, tipa zaboravio sam da se javim, da bi se jasno formirale grupe i ukoliko ih ima više, da se odrede koje grupe će krenuti sa igrom sat vremena ranije u odnosu na ove ostale. Mislim da bi se tako rešili problemi koji su nastali i Davor open bi opet bio onaj stari, najbolji ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 15.05.2012, 16:06

Meni je Davor Open i ovako uvek zanimljiv bas zbog te takmicarske atmosfere, i zbog toga sto se radi o turniru i sto moze da se prebaci loptica sa bas dobrim igracima. A to da li cu odigrati 4, 6 ili 8 meceva mi i nije nesto bitno, manje meceva - bolje se upoznas sa ljudima cekajuci :D. Jer ni 8 meceva nije bas mnogo, uvek cu vise odigrati ako odem sa nekim drugarom 2 sata jedan na jedan, al tu nema tog takmicarskog uzbudjenja, ni rejting poena :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod misirac » 15.05.2012, 17:55

Evo problematike,u dva potpuno razlicita koncepta, na prva reagovanja.Medjutim postoji resenje koje moze da zadovolji i one koji hoce da igraju sa jacima i onih koji bi da igraju sa igracima svoje klase a to je razigravanje pre a grupe se prave nakon odigranih kostura.npr 24 .igraca.Uprvom kolu "ispada" 12. koji igraju ogledalo sistem 6.koji pobede prave jednu grupu 6.koji izgube prave drugu.takodje oni koji su dobili prvo kolo igraju dalje 6.koji izgubi .pravi trecu grupu a 6. koji su dobili,prva dva kola, prave cetvrtu.Tako dobijene grupe igraju svako sa svakim i tu bi otprilike trebalo da se nadju igraci podjednake jacine.Naravno da u predhodnim kolima ce svako imati priliku da se odmeri sa jacima od sebe.Nosioci u
kup sistemu bi trebalo da ,i pored nekih manjkavosti, budu odredjeni uz pomoc rang liste sajta.Tako da 4.stola nece biti problem ,jer se igra sve isto samo obrnutim rasporedom.tj.prvo razigravanje a posle grupe.
misirac

Postod Vladojica » 15.05.2012, 18:54

Dobar koncept, tako ce svi igrati isti broj meceva, a sta u slucaju neparnog broja igraca, recimo da ih ima 13, gde udenuti tog jednog igraca?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod misirac » 15.05.2012, 19:40

Isto kao i ranije samo prvo razigravanje ,radi pravljenja grupa.
misirac

Postod gimi » 15.05.2012, 21:01

Vladojica je napisao:Meni je Davor Open i ovako uvek zanimljiv bas zbog te takmicarske atmosfere, i zbog toga sto se radi o turniru...

Vi'is, meni je svakim dolaskom (pogotovo sredom) sve jasnije da mi daleko vise prija onaj drugi deo price - druzenje uz pivce, a, iako je drustvo za to sjajno i uglavnom ih sve vidjam samo tu, malko mi je daleko, kasno i skupo (u tom redosledu) da zbog toga idem u Visnjicicu, pogotovo kada se uzme u obzir da sam sredom uvece po defaultu mrtav umoran, radim sutra ujutru, a treninge imam utorkom i cetvrtkom...

...no, mozda svratim i sutra, samo da vidim sa Davorom, ako je ikako moguce, da mi ne remeti previse tempo - na max 2-3 partije pauza za pivo :)
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja