Kako igrati protiv trave/antispina?

Kako popraviti igru?

Re: Kako igrati protiv trave/antispina?

Postod filip » 10.05.2011, 14:18

meni je i dalje najgore kad neko zna da igra sa istrosenim friendshipom. Lopta cesto kao da ne ide linearno kroz vaduh vec u nekim intervalima...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod First » 10.05.2011, 19:39

Boze, vece gluposti nisam cuo, sta sve ljudima pada na pamet samo da bi pobedili, ccc
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod zvezdarac » 10.05.2011, 21:35

Osećam potrebu da napišem nešto u "odbranu" odbrane... Ja sam jedan od onih koji koriste marterijal i ne smatram da je to prevara! Moj stil igre zahteva materijal. Doskora sam igrao sa orthodoxom... Sada sa travom... Dozvoljenom, naravno!
Ne sviđa mi se što nekako provejava da su ljudi sa materijalom "prevaranti"...
U svakom slučaju, vidimo se za stolom...
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod ivan » 10.05.2011, 22:33

To je mozda stav samo nekih pojedinaca, nikako generalni stav vecine. Sta je dozvoljeno, to nije prevara.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 12.05.2011, 00:23

Slazem se, mada vecina "materijalista" koriste nedozvoljene trave, soft, antispin.... Iskreno, ne razumem cemu sve to, bez ljutnje...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod scvlada » 17.05.2011, 14:40

Ja izmedju ostalog imam i samo gume bez sundjera,proizvodjač kineski koji snadbeva njihovu reprezentaciju sa gumama Slika .
Jednom sam probao i zalepio napako sa zupcima napolje i teško se igra(to sam uradio čisto iz zezancije).Treba sad imati i posebno sundjere pa kombinovati ....(meni je jedna poslužila kad mi se istrošila guma u vazdušnoj pumpi za akvarijum da zamenim postojeću :oops: )
Nema univerzalnog odgovora kako igrati protiv npr antispina.Evo dva igrača sa antispinom a potpuno različita Krle i Noca.Ne pali ista igra kod obojice i ne daju istu rotaciju.
Jednom prilikom uzme Nada Cvetković da mi pokaže kako ne treba igrati protiv trave.Uzme neki svoj materijal i reče mi ajd vuci spinove kao u igri.A ja vrisnuh "Ni protiv običnih guma ne vučem spinove a ne protiv trave.Ja samo pimplam i lupim tačku." Ona žena vrati svoj reket i osta ja uskraćen za savet stručnjaka :shock: .
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ivan » 17.05.2011, 15:35

Eto imao si sansu, ali strah je prevladao. Nego imam osecaj da vi svi ovde trenirate krisom kod Nade ili nekog drugog trenera...
Noca je defanzivac a Krle nije. Kod Krleta se bar zna da skoro uvek vraca loptu sa gornjom rotacijom. Ali razlika je sto Krle ima off+ reket pa ne moze da proizvede kratku loptu (osim kratke svinje za koju je specijalista i ponekad blok antispinom). Njegove lopte imaju da kazemo vise brzine nego spina. Ali to je i mana jer onda uvek vraca dugacku loptu. Princip igranja meni je slican.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod scvlada » 17.05.2011, 17:22

Nego imam osecaj da vi svi ovde trenirate krisom kod Nade ili nekog drugog trenera...

Ja sam odlučio da ne plaćam trenera.Ima na you tube sve što me interesuje i imam literarure druge.Vežbe kretanja i šeme vežbi ima na internetu kolko oćećš.Evo godinu i po gledam kako Nada trenira klince (otuda i moja veza sa njom) tako da mi fali samo volja.Partner bi se i mogao naći za trening ali ako sad u četrdesetim odlučim da treniram,s obzirom da znam sopstvene mane ima da riknem.Blage korekcije ,može, ozbiljni treninzi jok.
izvinjavam se na off topicu
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Vladojica » 20.05.2011, 12:00

Meni je najveci problem protiv trave da povucem spin na tu "mrtvu" ili kakvu vec loptu koju dobijem od trave, tu ili pogodim mrezu ili prebacim sto...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod filip » 20.05.2011, 14:54

Osnovni problem kod amatera koji ne znaju da igraju protiv trave, je to sto izbegavaju da loptu daju u travu i idu na redovnu gumu. Logicna je protpostavka da je tamo gde je protivniku normalna guma, da mu je to i jaci udarac. Tako se dolazi do sigurnog poraza. Znaci lopta se u principu nagurava u materijal i ceka se pogodna prilika za napad, uglavnom tacku...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

PrethodniSledeća

Povratak na Trening