Ciljevi za 2012

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Ciljevi za 2012

Postod ZoranV » 29.01.2012, 21:49

pa poenta i jeste da su ovolki ciljevi za pet godina a ne za 2012...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod profesionalac » 30.01.2012, 21:15

posto mi je zena zabranila pingic dok ne nadjem posao moj cilj je sto pre ga naci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pomozite!!!!!!!!!!!!!!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod jbgwtf » 31.01.2012, 00:08

fala bogu da nemam zenu :)
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod zvezdarac » 31.01.2012, 10:02

Fala Bogu da imam i posao i ženu... :D
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod ivan » 09.01.2013, 16:02

ivan je napisao:Uvek je dobro postaviti ciljeve pred sebe, cak i van sporta, jer bez ciljeva nema ni uspeha. Ali treba biti realistican, previsoki ciljevi mogu doneti previse pritiska i razocarenja, a preniski daju laznu sliku uspeha. Posto smo svi (ili bar vecina) stonoteniski zavisnici, ajde bar kad trosimo vreme na nas omiljeni hobi da probamo da nadjemo dodatno zadovoljstvo u tome. Mozete li da postavite ciljeve za ovu godinu pred sebe? Tehnika, taktika, rezultati, rejting, takmicenja, ili sta vec mislite da je svrsishodno...? I pazite, sve ostaje zapisano, na kraju godine cemo uporediti.

Evo ja cu prvi.
Moj prvi i ubedljivo najveci cilj je da uspem da zakucam kratku visoku loptu (ono sto je takoreci nemoguce ne zakucati, recimo lopta visine 50 cm spora, na 30-40 cm od mreze). Znaci, sada je ovaj udarac apsolutno nemoguc za mene, i masu poena gubim zbog toga. Mada se s tim mucim vec godinama i sve je gore i gore, ipak gajim nadu da cu doci bar na nivo nekoga ko je prvi put uzeo reket u ruku.
Dalje, rotacija tela kod forhenda, umem ja to ponekad ali bih da mi postane praksa.
Blok mi nikad nije bio jaca strana, morao bih da to popravim.
Ili da sumiram sve ovo gore, izvodjenje udaraca telom a ne rukom.
Sve ovo gore bi se moglo pretociti i u ocekivanje porasta rejtinga, jer je rejting prilicno dobar pokazatelj gde je ko. Bio bih vrlo zadovoljan ako se popravim za 70-80 poena.
Da ne menjam opremu. Bar dok ne popravim gorepomenuto. A ako popravim onda cu moci da igram s bilo kojom opremom pa necu imati razlog da menjam :D
Zaboravih jednu bitnu stvar, da ne zaboravljam serve. Naime, dosta poena osvajam servom (bar protiv igraca koji nisu mnogo jaci od mene), imam dosta servi i vremenom ih zaboravljam. Imao sam i neke bas dobre koje su ljudima pravile probleme, ali ne mogu vise da ih ni priblizno ponovim. Secam se jedne kratke, ala Ma Lin, svi su masili, trajala je samo 10 dana nazalost. Dugo sam imao solidnu servu sa visokim izbacajem, neka moja verzija Ljubisine serve, ali sam i to zaboravio. Sad uglavnom bacim loptu uvis pa dok pada odlucim sta da uradim ali previse cesto promasujem. Bolje je imati manji broj uvezbanih servi.

Slucajno naleteh na ovu temu :)
Taman da sam sebe ocenim. Prvi i najveci cilj apsolutno neostvaren, i dalje sam na tom polju ispod nivoa nekog ko prvi put uzme reket u ruku.
Dosta dugo sam stagnirao od pisanja gornjih ciljeva, mozda 6 meseci. Onda sam uzeo sporiji reket i malo po malo se popravljao. Mislim da sam malo popravio kretanje i koriscenje tela kod udarca (al malo). A skinuo sam i dosta sala, mozda zato malo brze se pomeram (al malo). Serve isto ko sto je i bilo, donose poene ali i odnose jer promasim cesto.
Rejting, osim mastersa vise od pola godine nije bilo turnira koji zadovoljavaju kriterijume, pa nisam ni igrao ni racunao, ali mislim da sam u pogledu ukupne snage malo popravio situaciju, mozda ne bas ocekivanih 70-80 poena, ali dovoljno da sam imao neke solidne rezultate krajem godine.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod love this game » 09.01.2013, 16:04

:hello: Pre godinu dana Ivan je otvorio meni jako interesantnu temu. Inace ja postavljam sebi ciljeve u poslovnom i privatnom zivotu ali o ciljevima u sportu kojim se bavim rekreativno uopste nisam razmisljao. Znajuci koliko precizno odredjeni ciljevi mogu da budu vodilje ka uspehu tako i napisah nekoliko recenica u postu na nekoj od predhodnih stranica ove teme.
Kad pogledam snimke svojih meceva od prosle godine i one snimljene skorijih datuma vidim da se desio napredak na bolje, po mom misljenju barem za 10%.
Uskoro cu ih okaciti i podeliti sa ostatkom foruma. :good:

:yahoo: Jel ima neko da se pohvali da je nesto popravio, naucio, nadogradio, pokvario........ u godini za nama ? :clapping:
Korisnikov avatar
love this game

Pridružio se: 11.12.2011, 13:39
Reket: Butterfly Maze Passion
fh: LKT Rapid SPEED max
bh: LKT Rapid SPEED 2.0

Postod love this game » 09.01.2013, 16:14

ivan je napisao:Slucajno naleteh na ovu temu :)

:scratch: Slucajno smo pisali u isto vreme, na istom mestu??? :scratch:
Korisnikov avatar
love this game

Pridružio se: 11.12.2011, 13:39
Reket: Butterfly Maze Passion
fh: LKT Rapid SPEED max
bh: LKT Rapid SPEED 2.0

Postod ivan » 09.01.2013, 17:52

zamisli, kakva 'koincidencija slucajnosti' :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Prethodni

Povratak na Opšte teme