Dosta ljudi oseca strah od protivnika sa travom ili antispinom. Ja uglavnom ne, naprotiv, vise volim takvog protivnika nego nekog ko secka ili vuce spin, jer imam prilicno jasan plan igre protiv njih, i relativno cesto ih pobedjujem iako igraju lige iznad mog nivoa. Zapravo ja imam unikatan stil igre protiv njih, zasnovan na tackiranju, koji retko vidjam kod drugih igraca. Prvo pravilo koje treba znati je da trava i antispin uglavnom vracaju suprotan spin od onog koji ste im zadali. Sto znaci ako vi povucete spin, kad on odreze, doci ce secena lopta. Ako blokira, isto ce doci secena lopta. Ako vi otpimplate a on otpimpla travom/antispinom, doci ce lopta sa gornjom rotacijom, sto ceo plan igre cini lak. Uz jedan uslov: morate znati da tackirate. Dakle, osnovna ideja vodilja je da UNAPRED znate sta ce vam se vratiti na loptu kojom odigrate, sto je prednost a ne problem, kako to mnogi igraci dozivljavaju. Jer mozete planirati igru potez unapred.
Dakle evo plana igre: ako protivnik servira travom/antispinom -> tacka i poen je vas. To ce ga odvratiti od servisa materijalom pa ce servirati gumom.
Ako serivira gornju servu -> tacka i poen je vas.
Ako servira donju servu -> pimpl u stranu sa materijalom -> on mora da vrati materijalom -> tacka i poen je vas.
Ako servira servu bez spina ili sa side spinom -> tacka i poen je vas. A moze i pimpl u stranu sa materijalom -> on vrati materijalom -> tacka i poen je vas.
I to je to, prosto ko pasulj. Ako okrece reket da ne bi pimplao materijalom -> pimplajte levo desno dok ne pogresi pa otpimple materijalom, na to sledi tacka i poen je vas.
Ako povocete spin, on ce odseci bilo travom ili gumom, pa ulazite u klasicnu igru sa spinom i seckanjem, na visem nivou mora tako( jer ce dobar travar okretati reket da protivniku uvek da dugacku secenu loptu na koju ocekuje spin ) na nizem je pimplanje i tackiranje sasvim dovoljno.