Rejting lista

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Rejting lista

Postod LucicNS » 20.12.2011, 11:06

djordjestanic je napisao:Mašiš poentu. Prelepljivanje nije bilo zabranjeno. Pa su prelepljivali.

I sve trave su bile dozvoljene pa vise nisu...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod ivan » 02.01.2012, 02:17

Azurirao sam listu za par turnira, zakljucno sa poslednjim u 2011-oj godini, od 28.12. Ima pravde i u statistickom racunu, crveni igrac je pao ispod 100-tog mesta.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 02.01.2012, 10:59

Pa crveni igrac nije bio u mogucnosti da dolazi na turnire i brani svoju poziciju na listi :P. Al statistika je surova :D Nema veze, kad sledeci put budem igrao imacu veci potencijal da popravim rejting :). Ove godine, cilj mi je da napravim prodor u prvih sto, a u najgorem slucaju da ne ispadnem iz prvih 200 :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Sale » 02.01.2012, 12:05

Bravo za azuriranje liste,meni koji se ne takmicim u nekim ligama je veoma interesantno da pratim svoju poziciju u odnosu na ostale igrace a posebno u odnosu na moje drugare.Verujem da je to slucaj i sa bolje rangiranim,pa da postavim i pitanje sta se desava sa onima koji imaju vec veliki +- broj preko 100 pa ovi ispod njih nemaju sanse da ih preteknu da li se oni posle prelaska recimo br. +-150 premestaju u 2. listu ili se oznacavaju nekom bojom i ostaju na listi ali gube redni br. to bi bila sansa za neke da osete prvo mesto na attp listi ali i da mi neki ostanemo u prvih 100.Veliki pozdrav za prodor na listi idemoooo :grin:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod Vladojica » 02.01.2012, 12:47

Pozz Sale :D. Slazem se sa tobom. Jer devijacija ma kolika bila, ne utice na tvoje trenutno mesto na listi. Tj. igrac je na onom mestu na listi koje je odredjeno brojem poena, bez obzira na velicinu devijacije. Ja bih predlozio jedno resenje: ako igrac ima devijaciju preko neke vrednosti da mu se rejting proglasi za "provisional" i da se ne prikazuje na listi dok devijacija ne padne ispod neke vrednosti, tj. dok vrednost rejtinga na neki nacin ne postane "sigurna". Tako rade u sahu, igrac ima "provisional" rejting dok ne odigra vise od 30 partija. Tek tada dobija stalan rejting. Jedino mi nije jasno kako se tacno racuna devijacija, tj. da li je isto ako neko na 2000 bodova ima devijaciju +-100 i na 1000 bodova ima devijaciju +-100. Ova druga devijacija procentualno iskazuje vecu neodredjenost?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Sale » 02.01.2012, 13:26

Verujem da ce Ivan vec to regulisati onako kako sila to nalaze :grin: .E prosle godine kad se uvela,e,onako stidljivo,pa ne iskusno,e,ali sad smo iskusniji.Cele prosle smo se ucili,verujem da ce ove godine sve pa i ova lista biti mnogo ozbiljnije shvacena. :cool: :grin:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod djordjestanic » 02.01.2012, 14:10

To je samo više posla za Ivana.

Jednostavnije je da igrač bude na listi ako ima 5 odigranih turnira.

Uzgred bio je neki Docin drugar pre neki dan i on je u Nemačkoj na 25.000 mestu na listi. Lista ima preko 100.000 mesta a računaju se bikvalno svi igrači uključujući i Timo Bola.

To je prava lista.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 02.01.2012, 14:32

Sve sto ste rekli ima smisla. Devijacija znaci da je igracev rejting u opsegu rejting +- devijacija. Sto veca devijacija, rejting je neodredjeniji, tj neki 'provisional' rejting. Jeste u sahu mora odredjen broj partija da se odigra da bi igrac izasao na listu. Kao sto sam vec mnogo puta rekao, naizgled previsok rejting prvih nekoliko igraca u odnosu na ostale je plod sistema racunanja i moje pocetne procene. Mada ja mislim da sam prilicno dobro procenio. Sad sto se oni na pojavljuju vise na turnirima to je drugi problem. Kad bih sad izbacio ljude koji nemaju 5 turnira, ostali bi samo mi koji i inace igramo redovno u Visnjici, tj nekih 30 ljudi, a to mi nije cilj. To ima smisla kao na toj listi u Nemackoj, gde su svi igraci na listi. To je moj cilj da napravim ovde, ako na taj nacin pristup sportu od strane igraca i organizatora bude ozbiljniji bar za 10%, ja sam zadovoljan.
Inace imam jos jednu rejting listu, po drugom algoritmu, sve ove turnire sam ubacio i u nju, i kod nje je malo ravnomernija raspodela rejtinga, mada je redosled igraca vrlo slican. Za sada vodim paralelno obe, testiram ovu drugu, moguce da cu uskoro preci na nju.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod scvlada » 07.01.2012, 21:15

Kladim se da ova prva trojica ne bi bila na svojim mestima samo da su odigrali po 3 turnira.Prvo bi Djordje pustio koji meč u grupi i to bi mu oborilo rejting od kog se više nikad ne bi oporavio. Treba nešto uraditi po tom pitanju ,uvesti minimum tri turnira da bude na listi ili da dodaš neku potencijalnu listu.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ivan » 07.01.2012, 21:18

Mozda je bolje pozvati prvu trojicu na jos koji turnir...?
ivan

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja