Berza igrača

Teme koje ne spadaju striktno u gore navedene forume.

Re: Berza igrača

Postod djordjestanic » 08.11.2012, 00:58

Sve to zavisi od standarda zemlje i kvaliteta lige.

Odstupanja su velika. Ja sam najveći gubitnik što se tiče finansija u stonom tenisu. Igram u opklade koje su mnogo teške za dobiti i to su jedini novci u sportu za mene :)

Plaćen sam tačno sa 4 gume po sezoni.

1. sezone sam izgubio jedan meč - prošli smo gore
2. sezone sam izgubio 4 meča i prošli smo gore
3. sada ću izgubiti mnogo više mečeva ali ću dobiti sve što treba i nadam se da ćemo dobiti priliku da se bijemo u baražu i tamo ću dobiti sve što treba i tako ćemo ući u prvu ligu

Ovo znači dve stvari.

1. Standard u državi nam je kriminalan.
2. Kvalitet pingića je ispod svakog nivoa kada ja kao matori konj koji trenira sa još matorijim konjima mogu da igram saveznu ligu...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod First » 08.11.2012, 01:27

Pa kad Karakasevis kao mator konj, tj hajde malo blaze da kazem, kad on pod "stare" dane MORA da igra za reprezentaciju, jer je i u tim godinama daleko nas najbolji igrac, ne cudi da ti igras prvu ligu. Sa svojim znanjem i iskustvom to si i zasluzio. E sad sto savez i klubovi to ne cene, njima na cast. Ovde ona krilatica da na mladima svet ostaje, definitivno ne pije vodu. Pre bih rekao, da bez starca nema DOBROG udarca...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 08.11.2012, 01:34

mozda treneri u zemlji ne uspevaju da proizvedu dobre igrace? Nemoguce da ne mozemo da 10 godina napravimo nekog dobrog evropskog igraca. Jesu li mladi igraci losi? Ne bih rekao.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 08.11.2012, 02:33

Pare!

Nema para da se kontinuirano ide na pripreme i turnire i da se brige o parama izbace iz razmišljanja.

Sve ovo dovodi da svakom godinom naši igrači sve više kaskaju za svojim vršnjacima.

Zadnji naš igrač koji je uzeo evfopsku titulu je Boba Grujić (i kao pionir i kao junior) a od tada je prošlo previše godina...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod zhang jike » 08.11.2012, 02:51

ivan je napisao:mozda treneri u zemlji ne uspevaju da proizvedu dobre igrace? Nemoguce da ne mozemo da 10 godina napravimo nekog dobrog evropskog igraca. Jesu li mladi igraci losi? Ne bih rekao.

Meni se cini da do odredjenog stadijuma pravimo dobre igrace, a onda stagniraju (pete i jevtovic). Ne moraju biti u prvaci evrope u svom uzrastu ali da prate svoje vrsnjake. Pete je svojevremenno tukao Iliju Lupulesku u finalu nase tada prve lige u Novom Sadu (moj trener ima snima meca iz Uzdina, ali ja tada dobio Lupi, poteracu ga da potrazi pa da vidim da okacim, verujem da bi mnoge zanimalo).

Njihovu igru sada uopste ne razumem. Nema ih mnogo po youtube, ali ono sto sam uspeo da vidim uzivo i na live prenosima je sledece. Marko je suvise defanzivan (uglavnom igra na stolu) obavezno dug pinpl i onda stop , jako retko prvi napadne ili preuzme, dok je kao junior potpuno drugacije igrao.

Dok Pete nezna da stane, svaku iz sve snage napadne topspinom. U igri spin na spin ni jednu ne prebaci postavljanjem reketa, vec to mora biti spin iz sve snage.

Godinama su tu sa Karasem, dal bar malo nisu naucili od njega ? Karesev prvi forhand spin je retko iz sve snage, vec sa mnogo rotacije koji se tesko preuzima. Kod prvog backhanda se pogotovo moze videti da ne sili vec da lagano "nabacuje" lopticu na sto. Ponekad mi se cini da taj backhand udarac uopste nije spin vec osecajno nabacivanje loptice na sto, ali kad vidim da je protivnik izbaci shvatim da mi se samo cini.

U ovakvoj situaciji mi samo jedno padne na pamet, a to je nasa teniska selekcija. Potpuno sam siguran da Janko i Viktor ne bi bili tu de jesu (a Janko cak dve godine za redom igra ovaj zavrsni Masters), da nije bilo Djokovica. Pretpostavljam da su ucili od njega tako mnogo napredovali.
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod jbgwtf » 08.11.2012, 04:27

ima dobrih trenera.. samo sto 2h dnevno 5x nedeljno nije dovoljno kad se dostigne odredjeni nivo igre da se napreduje i da bi se drzi korak sa svetom.. u ovom nasem sportu nema para i retko koji roditelj ce dete poslati vanredno u skolu, neki kamp koji se placa, a ne daj boze u inostranstvu " tamo se kradu deca"..
drugi problem je sto kad se prodje uzrast juniora nema vise onih turnira na mesec dana itd, vec samo 1 godisnje, eventualno 2 ko stekne pravo za drzavno ili 3 top 12..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod ivan » 08.11.2012, 09:01

Nisam preterano strucan, ali niko od igraca nakon Karasa mi ne deluje da ima osecaj za loptu, nego im je stil igre 'uzmi brzi reket od protivnika i zvizni kroz njegov spin/ odigraj spin na spin'. Udarci i poeni ekstremno jednolicni. Jevtovic rekao bih stoji preblizu stola, Pete predaleko, ovo naravno u odnosu na top igrace u svetu. Samo Ma Long moze da pobedjuje sve sa tom jednolicnom igrom, ostali bi morali malo osecaja da nabace.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod bindra » 08.11.2012, 10:39

Evo Bricinih reci doslovno:Kada neki mladi igrac i dobije neke pare od nekog ugovora(ma kolike one bile) prvo sto uradi je da:Kupi mobilni telefon(najskuplji) ili neki polovnjak od kola.Umesto da te pare ulozi u trening,jace turnire ili slicno...Sto u prevodu znaci da smo mi teska socijala od drzave i da se bez para tesko dolazi do vrhunskih rezultata.
Cist primer koliko pare doprinose uspehu je Dima Ovcarov.Jos pre dve godine Cobri mi je rekao da je Donic ulozio 2 miliona eu u njega! I evo polako se to isplacuje...
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Pedja » 08.11.2012, 11:24

kakav li je Dima tek mobilni kupioooo!
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod bindra » 08.11.2012, 11:42

Pedja je napisao:kakav li je Dima tek mobilni kupioooo!

Sta ce mu mobilni...uziva covek :good:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

PrethodniSledeća

Povratak na Ostalo