Spin

Kako popraviti igru?

Re: Spin

Postod phrnjak » 21.07.2011, 13:20

Ni Murinjo nikad nije sutnuo loptu.
Ni Sumaher ne zna da da nasteluje ventile.
Zato Bindra brate, prekoci ovu temu. Neces nista ni bolje ni gore igrati pingic, samo ce te zaboleti glava.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod ivan » 21.07.2011, 13:34

Pa dobro, ako zanemarimo uticaj sile otpora spinu na putanju lopte onda je zaista vrlo jednostavno, kao sto kazes. Ali bas taj uticaj, to je ono zbog cega i pitam sve ovo. Da li pri nekim velikim spinovima, magnusova sila ipak postaje dovoljno velika da izmeni putanju? Sve nesto imam osecaj da je tada putanja prilicno deformisana parabola? Nema veze sto je kompleksno, ali volim da rascistim stvari sebi u glavi, makar i ne bio u pravu.

Sumaher je automehanicar po struci.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod scvlada » 21.07.2011, 14:56

Zanimljiva diskusija.Da je obogatimo pitanjem. Nešto se sam se svojevremeno ineresovao za vetrenjače i hardver i softver koji prikuplja podatke godinu dana da li ih je povoljno graditi.Ono što je mene oduševilo je da se meri i gustina vazduha,vlažnost itd.Nije ista sila vazduha koja gura krila veternjače pri istim brzinama vetra.Ako sam pogrešio ispravite me,ipak sam ja laik za ovo. E pa pitanje je kako relativna vlažnost vazduha utiče na spin, ne na hvatljivost gume ,nego na putanju loptice. Sinoć je kod Davora bilo vlažno ko u sauni.
Naravno od diskusije što reče Pera neću biti pametniji ali eto baš je interesantno kad se ode do takvih sitnica.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ivan » 21.07.2011, 15:06

mozda je bilo vlazno ko u sauni ali je za krajnjim stolovima bilo hladno ko u frizideru, smrzo sam se tamo pored klime...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod djordjestanic » 21.07.2011, 15:10

Ovo možeš da ubaciš među izgovore :)
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod misirac » 21.07.2011, 19:04

Jos samo ovo i obecavam da ovu stranicu necu vise posecivati /tj.necu podizati ruku/ ,zato sto je moje teoretsko znanje fizike ostalo na tri Njutnova zakona,ali cu je vrlo rado citati ,jer mi deluje da znate o cemu raspravljate.Tako da se lepo osecam sto Vas poznajem.Sto se tice vecere cekamo da se prof.dr.vrati/mislim da on jos zeljnije to ocekuje/pa mozemo da napravimo neki trening mec,u medjuvremenu zene nek se druze ,samo da nam ne pojedu sve.
PS.Rasel Krou je ku.... u "Blistavom umu".
misirac

Pridružio se: 07.07.2011, 17:28

Postod ivan » 21.07.2011, 22:48

scvlada je napisao:Zanimljiva diskusija.Da je obogatimo pitanjem. Nešto se sam se svojevremeno ineresovao za vetrenjače i hardver i softver koji prikuplja podatke godinu dana da li ih je povoljno graditi.Ono što je mene oduševilo je da se meri i gustina vazduha,vlažnost itd.Nije ista sila vazduha koja gura krila veternjače pri istim brzinama vetra.Ako sam pogrešio ispravite me,ipak sam ja laik za ovo. E pa pitanje je kako relativna vlažnost vazduha utiče na spin, ne na hvatljivost gume ,nego na putanju loptice. Sinoć je kod Davora bilo vlažno ko u sauni.
Naravno od diskusije što reče Pera neću biti pametniji ali eto baš je interesantno kad se ode do takvih sitnica.

Verovatno utice na viskoznost slojeva vazduha oko loptice, tj na trenje izmedju slojeva, ovako cisto intuitivno mi deluje da povecava otpor, jer bi isti u vodi bio veci nego u vazduhu, a time i u vlaznom vazduhu, onda bi trebalo da spin bude slabiji? Ali nemam nikakve dokaze za ovu insinuaciju...
ivan

Postod djordjestanic » 21.07.2011, 23:51

Ja sam se malo šalio ali sad moramo ovo da prekinemo, stvarno je otišlo predaleko

Ultimativni savet:

Trgnes lopticu iz sve snage i trudiš se da padne na sto a neka Ugly Coyotee razmišlja šta će sa njom...

Bee--bee-beeeeeppp
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod zvezdarac » 22.07.2011, 07:26

ivan je napisao:
scvlada je napisao:Zanimljiva diskusija.Da je obogatimo pitanjem. Nešto se sam se svojevremeno ineresovao za vetrenjače i hardver i softver koji prikuplja podatke godinu dana da li ih je povoljno graditi.Ono što je mene oduševilo je da se meri i gustina vazduha,vlažnost itd.Nije ista sila vazduha koja gura krila veternjače pri istim brzinama vetra.Ako sam pogrešio ispravite me,ipak sam ja laik za ovo. E pa pitanje je kako relativna vlažnost vazduha utiče na spin, ne na hvatljivost gume ,nego na putanju loptice. Sinoć je kod Davora bilo vlažno ko u sauni.

Verovatno utice na viskoznost slojeva vazduha oko loptice, tj na trenje izmedju slojeva, ovako cisto intuitivno mi deluje da povecava otpor, jer bi isti u vodi bio veci nego u vazduhu, a time i u vlaznom vazduhu, onda bi trebalo da spin bude slabiji? Ali nemam nikakve dokaze za ovu insinuaciju...

:idea: Mislim da je kod vlažnog vazduha ne mali uticaj vlage iz vazduha na površinski sloj gume na reketu i samu površinu loptice. Mislim da na obe površine dolazi do kondenzacije i da je teže povući ispravan spin, odnodno loptica "proklizava". Količina ometanja je u direktnoj srazmeri sa vlažnošću. :geek:
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod Vladojica » 22.07.2011, 10:46

zvezdarac je napisao:
:idea: Mislim da je kod vlažnog vazduha ne mali uticaj vlage iz vazduha na površinski sloj gume na reketu i samu površinu loptice. Mislim da na obe površine dolazi do kondenzacije i da je teže povući ispravan spin, odnodno loptica "proklizava". Količina ometanja je u direktnoj srazmeri sa vlažnošću. :geek:

Da, skontao sam da zato profesionalci stavljaju lopticu u dzep od sorca pre svakog poena da je obrisu od znoja jer su im i ruke vlazne...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

PrethodniSledeća

Povratak na Trening