Kako igrati protiv tackasa....

Kako popraviti igru?

Kako igrati protiv tackasa....

Postod el_principal » 13.07.2011, 16:55

Naziv teme sve kaze...zamolio bih neke koji imaju vise iskustva ili cak one koji su tackasi da mi malo pomognu...koji udarci najgore ne pasu tackasima i kako ih najlakse savladati...rezanje,spin,servis ili sta vec :D...
el_principal

Pridružio se: 05.07.2011, 09:51

Re: Kako igrati protiv tackasa....

Postod First » 13.07.2011, 19:13

Cesto lopticu dobrog tackarosa jedino mozes samo da ispratis pogledom. To su jako brze loptice. Prvenstveno ti trebaju brze noge i odlicni refleksi. E sad, koji udarci najgore pasu tackasima, pa tu nema pravila. Tacka moze da se odigra i na pimpl i na rezanu loptu, na servis... Medjutim, ako se dobro postavis, nije tesko vratiti taj udarac jer je on bez rotacije, tako da imas veliki izbor kontra udaraca, od spina, preko bloka do tacke sa tvoje strane ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod filip » 13.07.2011, 19:52

Za pocetak probas malo da se odmaknes od stola, sto ce ti dati vise vemena, da vratis loptice... Niko ne moze da bude tackas, protiv dobrog igraca, odnosno ako su lopte koje mu dajes dovoljno opasne. Moraju biti niske i malo brze, po mogucnosti sa nekom rotacijom, jer i on najlakse tacka prazne lopte... Igras ga sto vise u ekstremni bekend i u podrucje lakta...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod el_principal » 13.07.2011, 20:09

kao prvo,hvala momci na savjetima i odgovorima...filipe,i ja sam primjetio da mnogo teze se snalaze sa dobro spinovanim loptama...mada nekad znaju da se zalete i na rezane lopte pa one zavrse laganini u mrezici. (sto meni bude posebno drago :P ) ...ne volim da se stavljam u tu poziciju da se branim kad tackas napada,jer je veoma nezgodno..lopte nemaju prirodan let pa je tesko...ukoliko jos neko ima iskustva sa tim neka napise,volio bi da cujem razlicita miisljenja .. :D
el_principal

Pridružio se: 05.07.2011, 09:51

Postod filip » 13.07.2011, 20:27

Jos jedna stvar kod tackasa je da najcesce koriste serve bez ili sa malo rotacije, jer se na takvu servu teze vraca neka rotacija i on ima uglavnom odmax priliku za napad...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod djordjestanic » 14.07.2011, 00:53

Ne postoji udarac koji se ne može tačkirati.

Tačka se ne vraća i TAČKA.

Pa zašto onda nema ni jednog tačkaša u prvih 200 na svetu?

Zato što je procenat pogođenih lopti mali a protivnici su dobri pa im daju takve lopte da moraju da se jako namuče da bi tačkirali.

Može anegdota. Bio ja klinac i trener postavio jako rezanu loptu na robotu u jednoj tački. Zvonio telefon i on otišao. Na robotu radimo Ljubica Popadić i ja. Pimplamo mi na tu loptu ali to je dosadno. Počne Ljubica da lupa po onoj recki pa kad sam ja došao na red lupam i ja. 30 lopti u seriji, 27-28 pogodimo i Ljubica i ja. Dolazi trener, gleda nas, pita šta mi to radimo, pa kako lupamo po toj recki a mi onako kažemo pa to je lako. On misli da smo mi smanjili rotaciju na robotu, dolazi do programatora kad on odvrnut na maksimalno rezanje. Proba on da udari tačku, a lopta ni do mreže da dođe. Tu on nama održi predavanje da to tako ne treba i da se uvek mora vući spin na rezanu. Poenta je da kada imaš loptu na mestu na kom možeš da je pogodiš otvorenim reketom a da je ona iznad mreže sve se može tačkirati ako pogodiš onaj trenutak kad je u najvišoj tački i kada lopta "stoji u mestu". U realnoj poen igri to je jako teško protiv dobrih igrača.

Sada jako retko udaram lopticu ako je rezana. Najviše zbog toga što treba biti jako brz a ja to više nisam.

Kako treba igrati protiv tačkaša. Lako. Ne igrati po dužini stola nego u stranu. Ili V ili Y šemu. Menjati rotaciju. Nasuprot ovde iznetim mišljenima, skroz je dobro i igrati bez rotacije ako se lopte dovoljno brzo distribuiraju u širinu. Tačkašu treba vreme kada loptica stoji u najvišoj tački, ako promaši tajming od udarca nema ništa a nema šanse da stigne da se tako brzo pomera i da stigne da još udari tačku.

Ajd, uzdravlje
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod scvlada » 14.07.2011, 14:32

Djole je sve lepo objasnio .
Ja volim da udarim tačku više nego leba da jedem.Sve što odskoči više od 2-3 cm od visine mrežice (tako kažu ovi što me gledaju sa strane) ja udarim ravno i po mogućnosti iz sve snage :oops: .Naravno ima dosta promašaja,pa sam sad ipak malko dodao spina u neke udarce.Šta ne odgovara tačkarašu.Pa odgovor je lak ,nisko i oštro rezana lopta.Ne može se napasti bez spina . Inače napasti krajnji bekend tačkarošu kako kaže Filip ne vidim razlog.Ja bolje udaram bekendom nego forhendom.Naravno ovo su moja lična iskustva koja ne moraju da budu ispravna.Još ne razumem kako lopta kod tačke nema prirodan let? Da li je sidespin prirodan let?Mene su učili i mantrali da lopticu udaram kad je ona u najvišoj tački (tj kad stane) tako da sada imam taj osećaj . Servis bez spina ili sa malo rotacije ? Glupost. Pa iole ozbiljniji igrač će mi zavariti svaku takvu servu (jedino ako ga baš ne iznenadiš). Inače zašto da ne jako spinovana serva, loptica se vraća,vrti i oskače malko više od mrežice (zastane na delić sekunde) kao da se premišlja da li da padne ili ne . Tad pljas , lupiš i nema frke.
Ko je igrao protiv mene stekne utisak da ja udaram sve lopte ,ali naravno nije baš tako,a voleo bih da mogu :mrgreen:
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ivan » 14.07.2011, 14:43

Jesus Cantero i He Zhe Wen su tackarosi u prvih 200. Sa softom.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 14.07.2011, 14:48

To se ne računa pošto ovde niko ne igra sa softom .... a da tačkira ....

Dobar izgovor para vredi :)
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ZoranV » 14.07.2011, 14:53

Pa sada, protiv ScVlade kao tackasa, cuo sam od jednog mog drugara koji ga uvek pobedjuje sledeće pravilo: das mu kratku pa spin na zadnju belu liniju i tako sve dok ne pogresi ili promasi...sto se protiv tog mog drugara brzo desi...ostavljam Vladi da se seti ko je to...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Sledeća

Povratak na Trening