Yasaka Ma Lin Carbon - DHS Skyline

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Yasaka Ma Lin Carbon - DHS Skyline

Postod reketas » 04.07.2013, 22:44

Oprobah i ja veceras tu gumu na primorac off- reketu.

Prvi spinovi daleko odletese preko stola , kako zatvarah reket tako pocese da ulaze . Svaka rotacija koju proizvedem sa rasantom sa kinezom ide za bar 30% jace.
Pasivni udarci i poturanja reketa ne daju nikakve rezultate. Kontra isto tako ( meni je prespora za to) .
Ali zato rezane lope i rotacije, fenomenalno.
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod kjanko » 04.07.2013, 23:44

reketas je napisao:Oprobah i ja veceras tu gumu na primorac off- reketu.

Prvi spinovi daleko odletese preko stola , kako zatvarah reket tako pocese da ulaze . Svaka rotacija koju proizvedem sa rasantom sa kinezom ide za bar 30% jace.
Pasivni udarci i poturanja reketa ne daju nikakve rezultate. Kontra isto tako ( meni je prespora za to) .

Kad udaras sa tacky kinez, najbitnije je da iskoristis zglob, tako dobijas spin kod kineze i udarac mora biti pod ugao od 70-90 stepena (90 ako hoces da ubijes taj ispred tebe, ali loop mora da ti bude sa svu snagu :))
Xiom Diva // Xiom Sigma II Pro // Xiom Sigma II Medium
Yasaka Ma Lin Extra Offensive Pen // Butterfly Tenergy 05 // Butterfly Tenergy 05-FX
Yasaka Ma Lin Carbon // DHS Skyline 2 Provincial NEO // Stiga Calibra Tour S
kjanko

Pridružio se: 27.04.2013, 21:13
Reket: Yasaka Ma Lin Carbon
FH: DHS Skyline 2 Provincial NEO
RPB: Stiga Calibra Tour S

Postod Milan berkut » 09.07.2013, 14:06

jbgwtf je napisao:ja sam probao skyline 2 na alc-u i na nekoj dasci iz 70tih, i brzina mu je bila ok i na jednoj i na drugoj ... bilo je mnogo lakse odigrati spin na spin, i napad na 3cu je mnogo laksi(moze mnogo jace i ostrije da se napadne, a moze i s rotacijom)...
neko moje misljenje je da ovom kombinacijom treba da gledas da prodas neku foru,da zavuces blizu mrezice, gadjas ivicu, da dajes jace donje rotacije kod serve, forhendom da napadas sve sto izlazi van- zato sto je kontrola odlicna..
meni bi kinez na bekendu bio veliki problem, tako da za to ne mogu nista da komentarisem..

Meni je bas to sto si napisao privuklo paznju i nekako ostalo kao nota u glavi . . . i evo sad kad vec imam iza sebe tri nedelje igre tim kompletom (otprilike) i kad su se mnoge stvari raschistile sto se tice kakvu tehniku trazi, a posebno kakvu taktiku - vrlo sam spreman da kazem da si u pravu 100%! :good:
Generalno gledano, svaka iga se sastoji od toga da se provuku neke fore i tako natera protivnik na gresku, ali, kod ovog kompleta je to bas poenta jer vidim da se sa njim moze kvarno kratka loptica vratiti . . . odusevljava me kratka serva sa gornje/bochnom rotacijom koja pri odskoku na polovini protivnika primetno izmeni putanju leta i dobije djavolsko ubrzanje . . . he he moj Kumara na to samo "propliva" :yahoo: . . . i naravno, najjacha stvar - u spin i topspin moze se podici prakticno sve, nema toliko niske loptice, ili, i ispod stola moze se povuci spin bez obzira na dolazecu rotaciju. Ali, zato trebaju mladost i djavolski brze noge da bi se postavio na vreme . . .
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod ZoranV » 10.07.2013, 06:32

reketas je napisao:Oprobah i ja veceras tu gumu na primorac off- reketu.

kontra, opet sa Velikim spinom i brijanjem (zamah ruke i na kraju zgloba preko loptice), to je najjace oruzje ovakvih guma...a tacke samo sa dodatnim trzajem zgloba...ravno nikako...ili okreni bh evropsku japansku gumu na fh pa tacku...

Tebi fali jos samo malo vise rada zgloba...i u kratkoj igri i u igri sa kineskim gumama...inace si ubica!
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod borko.bosanac » 11.07.2013, 04:20

Vidim da imate dosta iskustva sa DHS gumama,pa me interesuje da li bi Skajlajn 2 NEO legao na Baterflaj Mejz Pesn OFF- . :D
Volim Partizan! ♥ :D
borko.bosanac

Pridružio se: 15.02.2013, 11:03
Reket: Drvo: Butterfly Maze Passion OFF-
FH: DHS Skyline 2 NEO TG 2.2mm
BH: Yasaka Rakza 7 2.0mm

Postod Majstor Bob » 11.07.2013, 07:38

Lego bi sigirno, a da li bi ti odgovarao ?? :):)
Majstor Bob

Pridružio se: 18.01.2012, 08:05
Reket: BTY Liu Shiwen
Fh-Xiom Omega IV Pro max
Bh-DHS skyline Tg3

BTY Liu Shiwen
Fh- Xiom Omega IV pro
Bh- DHS skyline Tg2 Neo

Postod borko.bosanac » 11.07.2013, 09:01

Da li bi odgovaralo?To ne znam.Ali kako cu znati ako ne probam! :D
borko.bosanac

Postod Milan berkut » 11.07.2013, 09:26

borko.bosanac je napisao:Da li bi odgovaralo?To ne znam.Ali kako cu znati ako ne probam! :D

He he, evo ja gorim u toj vatri par nedelja igrajuci "lepljivim kinezima" i ono sto ti mogu reci je da ne zaboravljas da kinezi nisu tenzori t.j. brzinu i rotaciju dajes zamahom bez pomoci "tenzora". Znaci, moras da se namestas za svaki udarac i brate da zamahnes ne samo rukom koliko kukom i ramenom . . . e onda leti tako da se retko vraca. Ja nisam shvatio odmah sta znaci kad sa pola metra visine pustis lopticu da padne na karbonsko drvo sa gumom u max debljini a loptica od nje odskoci celih tri puta po 5-7cm i ostane zalepljena cetvrti put . . .
Zacrtao sam sebi da cu kinezima igrati jos dva meseca (ako se ne raspadnem do to doba he he he) da pocnem rutinski igrati i refleksno mahati reketom svim telom . . . a onda cu da uzmem moj dobri Ignito sa dve Vege (Pro i Europe) i zivo me interesuje kako ce to da izgleda kad tenzorima mases k`o kinezima :grin:
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod borko.bosanac » 11.07.2013, 12:47

Milan berkut je napisao:
borko.bosanac je napisao:Da li bi odgovaralo?To ne znam.Ali kako cu znati ako ne probam! :D

He he, evo ja gorim u toj vatri par nedelja igrajuci "lepljivim kinezima" i ono sto ti mogu reci je da ne zaboravljas da kinezi nisu tenzori t.j. brzinu i rotaciju dajes zamahom bez pomoci "tenzora". Znaci, moras da se namestas za svaki udarac i brate da zamahnes ne samo rukom koliko kukom i ramenom . . . e onda leti tako da se retko vraca. Ja nisam shvatio odmah sta znaci kad sa pola metra visine pustis lopticu da padne na karbonsko drvo sa gumom u max debljini a loptica od nje odskoci celih tri puta po 5-7cm i ostane zalepljena cetvrti put . . .
Zacrtao sam sebi da cu kinezima igrati jos dva meseca (ako se ne raspadnem do to doba he he he) da pocnem rutinski igrati i refleksno mahati reketom svim telom . . . a onda cu da uzmem moj dobri Ignito sa dve Vege (Pro i Europe) i zivo me interesuje kako ce to da izgleda kad tenzorima mases k`o kinezima :grin:

To je bas i meni palo na pamet.Sa kineskim gumama nema stajanja,moram da se krecem celo vreme,a ja sam pomalo lenj,pa bi me to nateralo da se krecem kao zmaj.To bi mi bilo korisno ako se kasnije vratim tenzorima. :D :D
borko.bosanac

Postod jbgwtf » 11.07.2013, 13:07

kad sam preso s friendshipa na acudu s2 prvo sto mi je upalo u oko je preciznost... s kinezom sam vuko po 3-5 spina zaredom u zagrevanju ( to je bio neki maksimum, ili saigrac pogresi ili ja)
s kineskim udarcem a tenzorom sam povecao brzinu namestanja i brzinu loptice , al stvarao sam problem saigracima posto kad povucem iz sve snage tesko je i da se vidi
s kinezima mora da se udara sa 85+% snage i ta upotrebljena snaga u igri stvara nepreciznost prilikom drzanja loptice na stolu, ako iz 3 spina ne uzmes poen verovatno neces ni da ga uzmes :)
sa tenzorima je drugacije sa 85% snage vuces spin koji je prodoran priblizan zavrsnom udarcu kineza ...
a kad se vuce izmedju 70-85%snage postize se ta preciznost i lakse se loptica drzi na stolu, iako je brzina loptice poprilicno velika, al isto tako skolovanim igracima je manji problem brzina tenzora od rotacije kineza :)
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema