Savet prilikom izbora Butterfly opreme

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Savet prilikom izbora Butterfly opreme

Postod Vladojica » 28.06.2011, 11:37

Pedja je napisao:A dosta više i Sriver...ne ide uz novi lepak

Nije mi jasna jedna stvar. Sada kad sam prelepio Sriver sa starim lepkom, kako se guma dalje ponasa, tj. zasto je potrebno da se cesce ponovo prelepljuje. Da li se posle odredjenog vremena opet vrati na stare fizicke karakteristike, tj stvrdne se i izgubi brzinu, ili bude jos gora nego posle prvog prelepljivanja, ili sta se vec tu dogadja pa mora ponovo da se prelepi cesce od tri meseca?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Pedja » 28.06.2011, 13:27

Kod stare tehnologije lepka i guma lepak prodire u sundjer i daje gumi tzv speedy glue efekat(npr Sriver) tj guma postaje mekša,brža,živahnija,bolja za spin itd...Guma zadržava ovakav efekat od par sati do 7 dana zavisno od tipa,marke speedy glua...Kod nove tehnologije efekat svežeg lepljenja je već ugrađen u gumu te je novi lepak samo pričvrsti za drvo(npr Tenergy).Tu ne treba prelepljivati i guma radi posao,zavisno od toliko koliko često igraš,1-3-6 meseci...Ako zalepiš novim lepkom gumu stare tehnologije nećeš dobiti nikakav efekat osim da je pričvršćena za drvo jer lepak ne sadrži npr kaučuk i ko zna šta još, što bi gumi dalo speedy efekat te je ista "mrtva".Ako uzmeš stari lepak za novu gumu opet ništa-jer je sunđer drugačiji a ne znam ni da li će da je zalepi za drvo...Ako ne daj bože mešaš,kombinuješ lepkove...jednom jedan jednom drugi---upropastio si gumu...a moguće da će i parčići drveta da ostanu na njoj pa si sjebuckao i drvo..malko...Ovo su lična iskustva-sjebao sam jedan Sriver FX i jedan Mark V,NOVE!Došlo mi bilo da plačem od muke...Solcion može sa oba lepka(ili,ili, ne mešati).Novim lepkom mogu i neke druge stare gume koje nije bilo potrebno prelapljivati ni ranije...ali opet naglašavam,ako se kombinuje,stvrdnuće se!Može doći i do otežanog skidanja sa drveta sa mogućim komplikacijama...Eto...To su bila moja iskustva... :mrgreen:
Poslednji put menjao Pedja dana 28.06.2011, 13:36, izmenjena samo jedanput
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod djordjestanic » 28.06.2011, 13:35

Pa nije baš tako...

Kad nalepiš Tenergy sa starim lepkom dobiješ Bazooka Bill gumu sa kojim vučeš spin ali za onaj sto u drugom redu :)
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Pedja » 28.06.2011, 13:42

djordjestanic je napisao:Pa nije baš tako...

Kad nalepiš Tenergy sa starim lepkom dobiješ Bazooka Bill gumu sa kojim vučeš spin ali za onaj sto u drugom redu :)

Bindra,ovo je nešto za tebe,nalepi ali za TAMKU 5000! :lol:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Vladojica » 28.06.2011, 13:56

djordjestanic je napisao:Pa nije baš tako...

:lol:

Znaci posto sam je prelepio pre 7 dana trebalo bi da je sad opet prelepim, e pa mrzi me :D. Nek stoji ovako, bolje cu da naucim :D

P.S. Koja guma nove generacije lici na Sriver prelepljen sa starim lepkom?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod filip » 28.06.2011, 14:57

Ja igram na fh sa t64 2.1 zalepljenu starim lepkom. Fantasticno je! Kolicina rotacije je takva da me tesko zagreva i puno bolji igrac od mene, jer ne moze da stopa...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ZoranV » 28.06.2011, 15:05

Vladojica je napisao:P.S. Koja guma nove generacije lici na Sriver prelepljen sa starim lepkom?

Nimbus
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod Jovan » 28.06.2011, 15:23

filip je napisao:Ja igram na fh sa t64 2.1 zalepljenu starim lepkom. Fantasticno je! Kolicina rotacije je takva da me tesko zagreva i puno bolji igrac od mene, jer ne moze da stopa...

Je l prelepljujes pre svake igre ili povremeno? Tj. posto je sundjer novije generacije, koliko dugo se ponasa kao "naduven" dok se ne umrtvi?
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod filip » 28.06.2011, 17:01

Bude blesava nekih dve nedelje, pa polako splasne...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 28.06.2011, 21:41

Vladojice, meke gume (fx) mozes da prelepljujes pred igranje starim lepkom, a tvrde (sriver L, mark V) recimo jednom sedmicno. Ja sam tako radio. Sve zavisi od tvog nivoa igra i sta hoces da postignes, naravno. Meke ce brze izgubiti taj efekat lepljenja, a tvrde sporije. No, znam igrace koji su me mlatili sa primorcem off- i sriverom fx zalepljenim novim lepkom...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema