Kod stare tehnologije lepka i guma lepak prodire u sundjer i daje gumi tzv speedy glue efekat(npr Sriver) tj guma postaje mekša,brža,živahnija,bolja za spin itd...Guma zadržava ovakav efekat od par sati do 7 dana zavisno od tipa,marke speedy glua...Kod nove tehnologije efekat svežeg lepljenja je već ugrađen u gumu te je novi lepak samo pričvrsti za drvo(npr Tenergy).Tu ne treba prelepljivati i guma radi posao,zavisno od toliko koliko često igraš,1-3-6 meseci...Ako zalepiš novim lepkom gumu stare tehnologije nećeš dobiti nikakav efekat osim da je pričvršćena za drvo jer lepak ne sadrži npr kaučuk i ko zna šta još, što bi gumi dalo speedy efekat te je ista "mrtva".Ako uzmeš stari lepak za novu gumu opet ništa-jer je sunđer drugačiji a ne znam ni da li će da je zalepi za drvo...Ako ne daj bože mešaš,kombinuješ lepkove...jednom jedan jednom drugi---upropastio si gumu...a moguće da će i parčići drveta da ostanu na njoj pa si sjebuckao i drvo..malko...Ovo su lična iskustva-sjebao sam jedan Sriver FX i jedan Mark V,NOVE!Došlo mi bilo da plačem od muke...Solcion može sa oba lepka(ili,ili, ne mešati).Novim lepkom mogu i neke druge stare gume koje nije bilo potrebno prelapljivati ni ranije...ali opet naglašavam,ako se kombinuje,stvrdnuće se!Može doći i do otežanog skidanja sa drveta sa mogućim komplikacijama...Eto...To su bila moja iskustva...