Odbrambena igra

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Odbrambena igra

Postod djordjestanic » 27.05.2012, 01:09

Pa u tome je stvar. Oni igraju sa nama "normalnima" svaki dan a mi igramo sa njim jedanput i to na turniru.

Ja nemam problema protiv antispina, kod softa jako zavisi kako ga koristi protivnik, trava mi je najproblematičnija jer postoji jako puno varijacija kod trave a i jako puno stilova igre.

Britka igra sa travom što ne bi bio problem da nije i bolji igrač, Glavaški igra sa softom i time pravi prednost u odnosu na travu, Cvetković igra sa antispinom ali je jako napadački orijentisan i vrlo je eksplozivan sa forhendom, Ceca igra sa OX softom i jako je specifičan jer jako malo vuče spin već udara čisto sa forhenda a serve su mu jako nezgodne i rotirane.

Igrao sam sa svima i sa svima je paćenje samo na različite načine ali zajedničko je da svi oni jako dobro koriste materijale ali imaju sve ostale elemente na visokom nivou. Zato su opasni, znaju da igraju a materijali su im samo bonus prednost.

Prevedeno za tebe. Moraš biti opasniji sa forhendom. Ili spin ili "ujed Kobre", ovako te drže na bekendu a kad neko navikne na scalpela onda si glineni golub jer može da te namešta polako jer si odatle bezopasan a kada te namesti sledi egzekucija.

Druga stvar, više šaraj, koristi više kombinacija, mešaj rotacije i brzine, razbijaj ritam da protivnik nema u glavi kakva mu lopta dolazi i pre nego što je odigraš.

Najveći problem u igranju pingića je kad moraš da razmišljaš kako da izvodiš pokret. Ako to uspeš da nateraš protivnika onda si pobedio a zbog toga postoje materijali.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Vladojica » 27.05.2012, 01:19

Nemas problem protiv antispina, a ja bas danas nabavio jedan anti da isprobam kako ce to da ide, i da'l se moze igrati legalno. :D
Hvala na savetima, ja sam forhend zapravo zaboravio, a za to vreme drugari su se navikavali na travu i bivali sve bolji, sad moram da se podsetim forhenda, posto mi ocigledno treba, i da okrecem reket...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod djordjestanic » 27.05.2012, 01:34

Jednostavno, igraš forhend-forhend dok ne naučiš da ga igraš bez greške, onda isto to samo u dve tačke, posle ću ti reći kako dalje :)

Bez bekenda se gubi ali forhend pobeđuje :)
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod Vladojica » 29.05.2012, 22:18

Ljudi, naucio sam da zarezem lopticu travom kad neko zaspinuje, znaci nema vise samo stopovanja i postavljanja reketa :D, nadam se da necu da zaboravim do sutra ko sto Ivan zaboravlja servise :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 29.05.2012, 22:29

ajde objasni mi, ja nikad nisam uspeo da zarezem loptu a trenirao sam bas dugo...
jel odozgo na dole ili vise od nazad ka napred, dug pokret/kratak, zglob / cela ruka...?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 29.05.2012, 23:05

ivan je napisao:ajde objasni mi, ja nikad nisam uspeo da zarezem loptu a trenirao sam bas dugo...
jel odozgo na dole ili vise od nazad ka napred, dug pokret/kratak, zglob / cela ruka...?

Ovako: al ovo je samo objasnjenje za travu. Kad ti dolazi loptica, sacekas je da pocne da pada, sto vise padne to bolje, sto znaci moras da se spustis u kolenima i da se odaljis od stola, desna noga ispred leve, i onda ides POD LOPTICU pokretom vise od nazad ka napred, i pravis kontakt sa lopticom dole na 6 sati, znaci ispod nje. Pokret treba da je dug, da prodjes kroz lopticu, meni je ova kombinacija jako spora pa mi ruka zavrsi negde u visini ramena, tu je kraj zamaha, posto verovatno moram malo i da podignem lopticu jer inace ne dobacujem do mreze. Na taj nacin mozes da zarezes bilo koju lopticu koja pada, cak i ako ima bek spin. A kad ima top spin, sa tim kontaktom na 6 sati mozes da joj dodas jos rotacije i onda je protivnik u problemu. I tako danas opet pobedih ovog drugara sto je u zadnje vreme poceo da mi ove moje stopove provlaci kroz usi... Jer sa stopom, ti samo vratis deo protivnikove rotacije i molis Boga da loptica bude niska, a ovako je putanja loptice garantovano niska, plus ima vise donje rotacije. Samo da ne zaboravim do sutra :beg: . Jer meni je ovaj trener stalno govorio idi pod lopticu i zarezi je, a ja to nikako nisam mogao da shvatim i uvek sam je gurao, gurkao, a to se uvek desi kad samo postavljas reket ili kada ides pokretom odozgo na dole, onda ces sigurno gurnuti lopticu i to nece da valja. A juce mi kliknulo nesto i osetih taj udarac, moram sad da ga utvrdim :beg:

A sa off drvetom i gumama je jako tesko chopnuti lopticu, mislim da zato nisi nikada ni uspevao ni mogao da osetis to. Ja sam poceo sa travom da igram proslog jula, i evo tek sada sa najsporijim drvetom i najsporijom travom, posle skoro godinu dana osetih sta je to rezanje.
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod djordjestanic » 29.05.2012, 23:39

Vlaodjice ili si antitalenat :banghead: ili taj tvoj trener nema veze.
Dete naučim da reže za 5 sati ako nikad u životu nije držalo reket a tebi treba godinu dana :)

Inače, u toj priči je totalno pogrešno da imaš skalpel, bilo koja druga trava bi ti bila lakša za rezanje a posebno ako ima sunđer. Ox trave su nezgodne za rezanje jer nema dovoljno mesta da "uđu" u reket. Ovako ti ulaze u drvo i nemaš nikakvog osećaja, odnosno imaš kao da igraš sa drvenjakom.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod Vladojica » 29.05.2012, 23:54

djordjestanic je napisao:Vlaodjice ili si antitalenat :banghead: ili taj tvoj trener nema veze.
Dete naučim da reže za 5 sati ako nikad u životu nije držalo reket a tebi treba godinu dana :)

Inače, u toj priči je totalno pogrešno da imaš skalpel, bilo koja druga trava bi ti bila lakša za rezanje a posebno ako ima sunđer. Ox trave su nezgodne za rezanje jer nema dovoljno mesta da "uđu" u reket. Ovako ti ulaze u drvo i nemaš nikakvog osećaja, odnosno imaš kao da igraš sa drvenjakom.

E pa ja to polako :D
A nije me taj trener trenirao, on samo izdaje stolove i ponekad da neki savet :D
A svestan sam i ja toga za Scalpel, sa travama koje hvataju mogu da dam vise spina kod rezanja, mada ovaj moj ima sundjer od 1.0mm i sasvim je ok i mekan osecaj, mada je dosta pipaka zalomljeno, pa kontam da je trava meksa nego novi Scalpel. Al za sada necu da ga menjam jer sam nastelovao ruku za brzinu Scalpela, koji je izuzetno spor, dok ne utvrdim pokret. Probao sam danas Tibhar Grass Dtecs, sto je ono brzoo :scratch: . Sve druge trave koje sam probao su mi nekako brze i bojim se da bih onda poceo da skracujem pokret i da bi loptica pocela da mi bezi sa reketa pre nego sto izvedem pun zamah kod rezanja. Sa ovim sada, ako ne izvedem pun zamah obicno ne dobacim do stola. Prvo da utvrdim pokret, pa cu onda mozda da menjam. Samo da ga, umesto da ga utvrdim, ne zaboravim :beg:
Korisnikov avatar
Vladojica

Prethodni

Povratak na Oprema