Nittaku Fastarc G-1

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Nittaku Fastarc G-1

Postod Milan berkut » 15.11.2013, 22:52

Pozdrav svima :hello:
evo prosto ne mogu da odolim a da ne podelim sa vama licne utiske o ovoj gumi.
Vec duze vreme mi je privukla paznju na sajtu estonaca http://www.tabletennis11.com/other_eng/ ... oZ32HAvTyQ, gde je oni vec par meseci nude snizenu za bezmalo 50% u debljini 1.8mm. I upravo je ta debljina i bila razlog sto je nisam ni kupio do unazad desetak dana kako su stigle kod mene, odmah nalepljena jedna umesto Vega Pro 2.0mm na Fh, a za Bh sam pribavio Vegu Europe ali 1.8mm umesto iste u debljini 2.0mm koja je vec bila na omiljenom Xiom Ignito. U odluci za kupovinu ovog Fastarca, pored samo pozitivnih odziva na stranim forumima, presudila je prepiska sa mojim ruskim drugom Mihailom, koji je jos u mladjim danima stekao zvanje Majstora sporta u stonom tenisu a sada je hiper aktivan rekreativac i veliki ljubitelj ispitivanja svega novog u svetu "guma i drva" :good: . . . i koji je jednom recju okarakterisao odgovorivsi mi da je Fastarc G-1 "zver" od gume!
I tako je jedan samouki rekreativac pedesetogodisnjak (u vrlo dobroj fizickoj formi he he he) prvi put u zivotu zaigrao gumama tanjim od 2.0mm i evo osmelio se da podeli sa vama svoje utiske:
- reket je postao osetno laksi a moji zamasi rukom i zglobom sake osetno brzi!
- Fastarc G-1 na Fh u debljini 1.8mm je "prokleto" precizna guma u smislu da se precnik zamisljenog kruga na polovini protivnika u koji mogu da plasiram lopticu (bez razlike dali pri servi ili u igri) smanjio na nekih 15-20cm i moja uverenost da smem da gadjam bocne i zadnju ivicu stola se visestruko uvecala
- Fastarc G-1 1.8mm ima zapanjujuci senzibilitet, jer ja kao takav kakav jesam (mislim na nivo igre) sasvim jasno osecam svo vreme kontakta loptice i gume i koristim svu prednost koju takav osecaj daje u smislu kolicine i vrste rotacije, npr. konacno sam poceo sa sigurnoscu da flipujem forhendom sa stola i donje rezanu kratku dolazecu lopticu . . . sto je za mene bilo samo u domenu zelja!
- Fastarc G-1 1.8mm dozvoljava topspinove sa manje zatvorenim reketom u odnosu na Vegu Pro 2.0mm, ali sa njim ti topspinovi imaju ocigledno vise spina i ocigledno manje brzine a osobenost je u tome sto loptica u letu naglo ponire na kraju stola . . . i tako se moj Kumara svaki dan po nekoliko puta izmice da propusti lopticu koja naocigled leti preko (i meni tako izgleda!!) a ona lepo kucne u zadnjih 10cm stola . . . :yahoo: a moze se i dobiti sasvim dovoljno brzine kad je potrebno tako uzeti poen tackom
- Fastarc G-1 1.8mm nije ni blizu toliko zahtevan prema tehnici izvodjenja udarca kao Vega Pro, Vega europe a pogotovo kao Skajliki kojima sam poslednjih cetiri meseca igrao.
- Fastarc-om G-1 1.8mm se zadivljujuce lako rade sve vrste blokova, pasivni, aktivni i onaj kojim mozete da zagusite dolazeci topspin, i pri tom opusteno mogu da biram kuda cu uputiti lopticu nazad . . . a ne samo da je vratim dolaznom putanjom.
- Fastarc G-1 1.8mm je mnogo manje osetljiv na vlaznost vazduha od Vega a pogotovo od Skajlika
- Fastarc G-1 1.8mm je guma koja me je odusevila i koja mi omogucava da se sa lakocom preorjentisem iz bezkompromisnog ofanzivca hazardera u ofanzivca koji daje prednost rotaciji loptice a ne njenoj brzini, i izmenim stil igre da umesto furioznosti dam prednost preciznosti i stabilnosti.
Koliki ce radni vek da mu bude jos ne znam ali sudeci po izgledu gume trajace dugo.
Tih 20 evra za takvu gumu mi izgleda kao da su me estonci castili i to onako od srca!
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Re: Nittaku Fastarc G-1

Postod Dragos Lav » 16.11.2013, 00:12

Milane dobar si u marketingu, nema šta, prosto da poželim ovu gumu. Hvala na iscrpnom izveštaju.
Dragos Lav

Pridružio se: 01.09.2013, 17:37
Reket: drvo: S.Iseki Juic
bh: DHS Hurricane 3-50 Soft
fh: Tibhar 1Q

Postod ivan » 16.11.2013, 10:07

Imam osecaj da ce za koju godinu, nakon kupovine svih guma i drva na trzistu ( i pisanja review-a istih), zakljuciti da obicna najmeksa acuda s3 pruza daleko laksu igru od svega pre toga . Umesto da me poslusao odmah na pocetku :)
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Milan berkut » 16.11.2013, 12:39

Dragos Lav je napisao:Milane dobar si u marketingu, nema šta, prosto da poželim ovu gumu. Hvala na iscrpnom izveštaju.

Hvala i tebi, iskreno se nadam da si recju "marketing" zeleo u stvari da kazes da umem da zainteresujem citaoca svojih tekstova i to je ok . . .
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod Milan berkut » 16.11.2013, 13:06

ivan je napisao:Imam osecaj da ce za koju godinu, nakon kupovine svih guma i drva na trzistu ( i pisanja review-a istih), zakljuciti da obicna najmeksa acuda s3 pruza daleko laksu igru od svega pre toga . Umesto da me poslusao odmah na pocetku :)

. . . pa znam i mnogo mladje od mene koji su pobegli i pribegli "materijalima" a nisu defanzivci, ljudi prosto traze to sto bi moglo da im odgovara, ili su jednostavno radoznali pa zele da ispitaju razlike koje razlicite gume i drva donose u igri i time opet sticu neka iskustva . . . i to im cini zadovoljstvo. I ja sam jedan "takav", i ne moram da budem nervozan zbog nedeljnog turnira jer se takmicim samo sam sa sobom da odrzim dobru kondiciju i da doradjujem tehniku.
Inace, Fastarc G-1 nije mekana guma i ima tvrdocu kao Vega Pro, onako "odokativno" zakljuceno obicnim pritiskanjem prstom i jedne i druge gume.
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod ivan » 16.11.2013, 20:14

to ti i pricam, za sada kolko vidim igras samo sa tvrdim gumama, mozda ce prelaz na meke biti preporod? ;)
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Milan berkut » 16.11.2013, 22:39

Iskreno se nadam da medju nama ovde postoji jos neko ko igra ovom gumom i mozda uzme ucesce pa napise svoje iskustvo.
Ima jedan interesantan detalj koji sam propustio da napisem:
- Medju svim ostalim oznakama na licu gume u podnozju pise Made in Germany (!!??) a Nittaku?? Resenje zagonetke je da Nemci prave topshit a sundjer je Japanski a to dvoje vec dovoljno govori . . . takav spoj ne moze biti los. (Ovo objasnjenje sam nasao na stranim forumima).

@Ivane, probao sam da igram Vegom Europe 2.0mm, Donic Desto F-3 (ako se ne varam) max, T05 FX 2.0mm na Fh . . . i nije to to! Lako se "probijaju" sasvim do drveta pri udarcu i tu se pricha i zavrsava . . .
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod ivan » 17.11.2013, 10:19

svaka ti cast onda, imas jak udarac. Najbolji igrac sa foruma, Francuz, igra sa t05fx na obe strane i ne uspeva da probije gumu.
ivan

Postod Milan berkut » 17.11.2013, 10:48

Pa sta je tu cudno, jasno je da covek ima neuporedivo bolju tehniku i osecaj pri udarcu. Gde od samoukog rekreativca da ocekujes vrhunsku tehniku . . . oj oj oj! A verujem da i on kad opali tacku vrlo dobro oseti da mu je loptica uletela pravo na drvo kroz gumu.
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod Laki » 18.11.2013, 16:04

Ja igram sa Fastarc G1 u max varijanti na Stiga OCC drvetu vec jedno tri i po do cetiri meseca i odlicna je guma. Jos uvek izgleda kao nova kad je ocictim. Jedino se okrznula na vrhu, ali se to desilo nakon sto sam dobro opalio reketom o ivicu stola, tako da je do mene, a ne do gume. Spin je fantastican, na nivou baracude, a po brzini bi je uporedio recimo sa Acudom S2, mozda je malo brza (uporedjujem i jednu i drugu u max varijanti), s'tim sto je G1 manje skocna (bouncy), pa je preciznija za igru sa stola i pimpl. Iako na pakovanju pise da je sundjer tvrd (ne secam se da li je tacno pisao stepen tvrdoce na sundjeru), utisak u igri je da je guma neke srednje tvrdoce, verovatno zato sto je top sheet mekan. Ugao izbacaja, po mojoj proceni je negde srednje visok.
Milane, zacudilo me je kad ste napisali da je top sheet neosetljiv na vlagu iz vazduha... Moj utisak je sasvim suprotan. Po nekoliko puta u recimo dva sata, koliko dugo sam obicno u sali, moram da prebrisem gumu zato sto gubi spin zbog vlage. To nije bio problem kada sam je kupio letos, ali cim je zahladnilo, javio se taj problem. Mada moram da napomenem se sala gde igram i ne greje bas najbolje. To bi ujedno bila i jedina zamerka sa moje strane, sve ostalo sto se tice gume je vrhunsko. Jedina guma koju sam probao a da mi se za sada vise svidja, generalno gledano sve aspekte igre, je Rakza 7.
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Sledeća

Povratak na Oprema