Svetsko prvenstvo u stonom tenisu - Roterdam 2011

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Svetsko prvenstvo u stonom tenisu - Roterdam 2011

Postod ivan » 18.04.2011, 11:08

Za manje od tri nedelje pocinje svetsko prvenstvo u stonom tenisu, u Roterdamu u Holandiji. Igrace se od 8-mog do 15-tog maja, u singlovima, dublovima i mix dublovima. Stolovi i mrezice su DHS, loptice Tibhar***, podloga crveni gerflor.
Ovo je verovatno najjace moguce svetsko takmicenje (ok, u poredjenju sa nekim zatvorenim prvenstvom Kine mozda slabije u proseku, ali tamo bi ipak nedostajali najbolji nekineski igraci koji su verovatno bolji od vecine kineza van reprezentacije), na Olimpijskim igrama i ProTour turnirima uvek je neki manji broj kineza prisutan, a ovaj put kinezi ce imati 7 igraca u obe singl konkurencije. Svaka zemlja moze poslati do 5 igraca plus po jednog dodatnog za svakog igraca u prvih 20 na svetskoj rang listi, ali ne vise od 7 ukupno. Tako da cemo imati 7 kineza u obe konkurencije sto garantuje bar jednog nekineskog takmicara u prvih 8 :D
Ono glavno pitanje je moze li neko osim kineza da dodje do medalje? Mogu li Boll, Maze, Samsonov, Mizutani, Ovtcharov, Oh Sang Eun, Joo Se Hyuk da dodju do medalje? Svaki od ovih igraca teoretski moze da pobedi nekog od kineza, ali za medalju ce biti potrebno pobediti dvojicu, a za zlato trojicu u nizu. Jedna velika prednost kineza je sto su navikli da pobedjuju kineze, a ovi ostali vrlo retko to rade. Boll je imao odlican test na German Openu ove godine kada je pobedio Hao Shuai-a i Ma Lina ali je psiholoski pao za finale i vrlo je lako izgubio od Zhang Jike-a. Izvesno da Bol ima kvalitet da pobedi Zhanga, jer ga je vec tukao ove godine, ali nije sve u kvalitetu, na vrhunskom nivou je mnogo vise u mentalnoj pripremi, gde su kinezi neverovatno jaki. Od ostalih pomenutih Maze bi, ako bude inspirisan taj dan, mogao da pobedi nekog od kineza, Mizutani i Ovtcharov isto, pa i defanzivac Joo, Oh-u i Samsonovu dajem manje sanse. Od kineza, Zhang Jike i Xu Xin su mlade snage za najvisi domet, Chen Qi, Hao Shuai i Wang Liqin ako ih krene onda su odlicni ali mogu da kiksiraju lako, Ma Lin je konstanta vec deceniju (ali bez titule svetskog prvaka), Ma Long ume ponekad da podbaci, a Wang Hao deluje i dalje kao glavni pretendent za titulu. Mada, mislim da kompletan spisak kineskih igraca za takmicenje nije jos objavljen, ne znam kojih ce 7 ucestvovati.
Zenski stoni tenis ne pratim, ali mi deluje da ce kineskinje uzeti bar dve medalje. Znajuci da su ih prosle godine igracice Singapura dobile na svetskom timskom prvenstvu sveta, treba dopustiti i malu mogucnost iznenadjenja.
Ne znam kakva je nasa ekipa za svetsko, koliko ljudi i koji, da li je problem sa sampionima Srbije resen ili ih savez ipak ne vodi na svetsko?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Svetsko prvenstvo u stonom tenisu - Roterdam 2011

Postod Vladojica » 18.04.2011, 14:56

I ja mislim da je Wang Hao glavni pretendent, ali tu se stvarno ne zna, moze da iskoci bilo ko od Kineza iz potaje. Sto se Bola tice, tipujem da ce neko da ga izbaci kad bude bilo 16 najboljih. Nece on ni videti Kineze :D

U zenskom delu mislim da je jos manja sansa da neko uzme medalju osim Kineskinja, ili da udje medju cetiri najbolje igracice. Feng Tianwei ne izgleda u nekoj formi ove godine, a ona je bila zasluzna za pobedu Singapura.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 18.04.2011, 15:48

Prvo moram da kazem da jedva cekam da pocne svetko prvenstvo, definitivno ce biti jedno od najjacih do sada. Mnogo je igraca u prvih 10, koji gledano bodovno, bukvalno dahcu jedan drugome za vrat. Wang Hao je po meni i dalje glavni favorit, ali posto ga nesto ne volim previse, necu za njega navijati, vec za mog ljubimca, a to je Maze. Daj Boze samo da igra ozbiljno, da ne pocne da se zeza i potcenjuje protivnike i siguran sam da ce daleko dogurati. Barem bih ja tako voleo. Konacno je podigao formu i sanirao povrede. Napred Maze!!!!:) Sto se Kineza tice, tu je Xu Xin, covek ne preza niotkoga i po meni je on posle Wang Hao-a, glavni pretendent za titulu. Neko bio rekao iz senke, ali mislim da je on odavno izasao iz senke svojih starijih i iskusnijih kolega, igra vrhunski s. tenis i ne bi me cudilo da dodje do finala. Elem, ne treba zaboraviti Boll-a, mentalno je vrlo jak i zeli nazad na prvo mesto. Po svemu sudeci, bice ovo jako zanimljivo prvenstvo i nadam se pobedi mog ljubimca Maze-a :)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 18.04.2011, 17:11

I ja jedva cekam, bice to najostrije moguce borbe, i kinezi ce da grizu iz sve snage izmedju sebe. Cak mi je zao sto ce da traje samo nedelju dana. Boll bi stvarno mogao da uzme konacno medalju sa velikog takmicenja, zasluzio je, tolike godine jedino on se kolje sa kinezima. Samsonov je imao neki krajnje ludacki momenat pre jedno dve godine kad je na svetskom kupu tukao zaredom Ma Longa i Chen Qi-ja, ali on to ne moze da ponovi. Mislim da Boll i sada moze da bije 2 kineza u nizu, pa mozda i tri, ali samo ako ni jedan od njih nije Wang Hao. Boll ne moze protiv Haoa. Srecom oni bi trebalo da se sretnu tek u finalu. Xu Xin je moj omiljeni kineski igrac i navijacu za njega kad igra protiv drugih kineza.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod First » 18.04.2011, 23:52

ivan je napisao:Xu Xin je moj omiljeni kineski igrac i navijacu za njega kad igra protiv drugih kineza.

To majstore, moj si covek ;) Jos mi reci da gotivis Michael Maze-a i castim te pivom dok te ne napijem :D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod filip » 19.04.2011, 08:54

Da li znate sta je bio uzrok pada u igri Hao-a pre godinu i po?
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 19.04.2011, 09:02

First je napisao:
ivan je napisao:Xu Xin je moj omiljeni kineski igrac i navijacu za njega kad igra protiv drugih kineza.

To majstore, moj si covek ;) Jos mi reci da gotivis Michael Maze-a i castim te pivom dok te ne napijem :D

Kreni po pivo odma' :D
Mazea i gotivim i nervira me istovremeno. Kad igra dobro, onda je bas dobro, a kad igra lose, to je bas lose. I sto je najgore menja ta dva stanja par puta u toku meca. Kod njega je sve u glavi. Odusevio me na poslednjem takmicenju kad je Wang Hau zakucavao serve vrlo lako, kladim se da mu nikad niko nije tako vracao serve. A opet razocarao me jer je generalno glupo igrao.
ivan

Postod ivan » 19.04.2011, 09:10

filip je napisao:Da li znate sta je bio uzrok pada u igri Hao-a pre godinu i po?

Naravno. Tada mu je kineska stonoteniska federacija DOZVOLILA da ima devojku. To je isto bila neka stonoteniserka cini mi se. Celnici su procenili 'da je to u redu jer su oboje dovoljno odrasli'. Naravno, time je malo odskocio od ostalih igraca u smisla postovanja strogih pravila. Pa verujem da su ga namerno malo sklonili da se ne eksponira previse. Jer sta da je nastavio da pobedjuje, onda bi ceo kineski trening sistem po principu totalne discipline pao u vodu. Inace Hao je imao slicnu aferu sa nekom stonoteniserkom nekoliko godina pre toga pa su ih uhvatili i kaznili nju 'jer je bila losije plasirana na rang listi'. E zato je on prvi na listi, sad moze da muva svaku ribu i ona ce biti kaznjena jer je slabija na listi :D
ivan

Postod filip » 19.04.2011, 09:13

Tacan odgovor! Ja kad sam cuo, puko sam od smeha :-)))
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 20.04.2011, 11:00

Evo spiska kineza za svetsko:

Men’s Singles: Wang Hao, Ma Lin, Wang Liqin, Ma Long, Zhang Jike, Xu Xin, Chen Qi
Women’s Singles Guo Yan, Li Xiaoxia, Guo Yue, Ding Ning, Liu Shiwen, Wu Yang,Fan Ying
Men’s Doubles: Wang Hao / Zhang Jike, Ma Lin / Chen Qi, Ma Long / Xu Xin
Women’s Doubles: Guo Yue / Li Xiaoxia, Guo Yan / Ding Ning, Mu Zi / Feng Yalan
Mixed Doubles: Hao Shuai / Mu Zi, Zhang Chao / Cao Zhen, Yan An / Feng Yalan
ivan

Sledeća

Povratak na Takmičenja