Koliko volite da pobedite?

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Postod djordjestanic » 15.11.2011, 01:56

Evo malo metafizike pa imate šansu da se iskažete.

Već par puta mi se na ovom forumu desilo da posle mog zapažanja da neko igra sa opremom koja mu omogućava da pobedi, budem izprozivan kako li sam samo to mogao da pomislim. Pri tom ja nisam ništa loše mislio. Pobeda je za mene krajnji cilj a put ka njoj je dobra igra. Da bi neko dobro igrao mora da ima opremu koja odgovara njegovim sposobnostima. Njegove sposobnosti da iskoristi opremu na pravi način su direktno proprcionalne sa procentom pobeda. Ništa loše ja tu ne vidim. Isto tako i ja tražim i igram opremom koja mislim da je najbolja za mene.

Ko je igrao ili gledao kako igram NIJE MOGAO DA VIDI NEFER PONAŠANJE PREMA PROTIVNIKU.

ŽELIM DA POBEDIM, ALI NE PO SVAKU CENU, ŽELIM DA TO BUDE U FER I PRAVOJ BORBI.

Nikad ne lažem prilikom brojanja, priznajem sve pardone, neceve, lopte sa strane, pardone, odigrane lopte od tela, stopove, ne stopove....

Tako sam vaspitan i to poštujem.

Takođe, volim da pobedim.

Kada izgubim, stisnem ruku protivniku i nikad ne kažem da sam bolji kad izgubim. Neki put izgubim jer je protivnik jednostavno bolji od mene, neki put izgubim jer sam sebi uvrteo u glavu da je pobeda vredna samo ako se dođe na određeni način, neki put izgubim jer tog dana nisam "svoj". Međutim bez obzira koji je razlog poraza MORAM DA PRIZNAM DA JE PROTIVNIK TADA BIO BOLJI I DA JE ZBOG TOGA DOŠAO DO POBEDE.

Postavlja se pitanje:

Da li ćete zbog želje za pobedom promeniti normalnu gumu i staviti travu (antispin ili bilo šta drugo).

Da li je moja logika uopšte dobra?

Da li je bolji onaj igrač koji pobedi ili ima neki drugi parametar.

Da li su Saša Đorđević ili Dejan Bodiroga bili veliki igrači zbog svoje tehnike ili zbog želje da pobede utakmicu. Da li bi se i oni slavili da su promašivali onaj zadnji pobedniči šut.

Dakle, ako neko igra pingić i dođe na turnir. Znači igra na poene. Da li je njemu pobeda cilj?

Molim da oni koji kažu da pobeda nije pravi cilj da za to daju i argumente.

Ako neko pomene "lepotu igre" molim da mi objasni to. Verujte mi da ja snimam dosta svojih mečeva. Snimam baš zbog osećaja koji je fantastičan kada dobiješ lep poen. Kada igraš bitan poen, kada protivnik ima meč loptu a ti odigraš najbolji poen na meču i spaseš izgubljeno, to mi daje osećaj da sam ja taj koji je tvorac svoje sudbine, osećaj nezavisnosti i to je neki naboj koji dolazi iznutra i koji me pokreće. Snimam da bi prilikom gledanja opet mogao da doživim to osećanje.

Da li može lepota igre da bude bitna ako se ne igra na pobedu. Ako nema pritiska i želje protivnika da on bude bolji?

Da li takva lepota igre ima smisla.

Jako je malo sportova koji su tako pošteni kao što je pingić.

Jako malo ima spoljnih faktora koji utiču na igru. Najvažnije je da sudija ima minimalnu ulogu. Najveći dijapazon "prednosti" koje neko može da ima je materijal na reketu. Postavlja se pitanje zašto je taj neko stavio materijal na reket?

Odmah da bude jasno da ja poštujem sve igrače, bez obzira sa čime igraju. Britka bi me vrlo verovatno dobio i da igra sa dve "normalne" gume. Ovako igra sa travom. Trava mi smeta ali to je moj problem, još više mi smeta to što Brica zna da je koristi :) a najviše mi smeta što pobedi.

Ne postoji meni veći izazov nego da pobedim Britku (ima i boljih igrača nego što je on, ali ja pričam o mojim dometima). Na turnirima kalkulišem sa potrošnjom snage da bi imao ikakve šanse protiv Britke jer želim da imam kakvu takvu šansu kad dođe do meča.

Moj problem protiv Britke je što jako malo imam prilike da treniram sa odbranom a on svaki dan igra sa nekim Đorđem. Moguće je da je njegov Đorđe i bitno bolji nego đto sam ja a moj "Britka" je mnogo, mnogo lošiji od originalnog a opet i onda imam smo dva, tri puta godišnje da igram i sa tim klonom.

Da li to umanjuje Britkine pobede nadamnom?

Mislim da ne! Ako ne mogu da nađem odgovarajućeg sparing partnera to je moj problem i moja greška a uostalom i da nađem super sparing partnera to nikako ne garantuje da bi dobio Britku.

Dakle, koga treba ceniti?

Igrača koji lepo igra i "umire u lepoti" ili onog koji se trudi da pobedi i u tome uspeva.

Ko je bolji Joo ili Šlager.

Lepota ili Zver (sa željom za pobedom).

Kad gledam Joo-a moram da kažem da je to uvek praznik za oči, čista magija ali Joo nije bio svetski prvak, a zašto nije? Zbog Šlagera.

Gledati šlagera? To je već nešto sasvim drugo. Šlager tako deluje kruto da bi neko rekao da će se slomiti u sledećem potezu... Aha, ali taj čovek je bio prvak sveta!

EJ! PRVAK SVETA! :shock: :shock: :shock:

Da li bi neko od vas voleo da bude prvak sveta?

Ja bih. Nažalost, svetlosnim godinama sam daleko od toga i naravno da sam svestan da se to nikako ne može dogoditi.

Da li imam neki cilj? Imam. Želim da budem svake godine bolji igrač, dokle god fizički to budem mogao. Hm, to je lepo ali da li se to može konkretizovati.

Može!

Treba uvesti neke brojeve u svoje želje.

Želim da u RESTLINS ligi imam 90% i da budem veteranski prvak Srbije.

Malo li je?

Ne znate kakva je RESTLINS liga pa o tome neću da pričam. Ove godine je zbog nekih pravila čak i slabija nego pre recimo dve godine kada je bila strašno jaka. Međutim imati 90% je i dalje vrlo visok cilj 66 partija a samo 6 poraza je prilično optimističan plan. Tamo ima nekoliko igrača koji igraju Prvu ligu a ima i nekih koji mi tradicionalno ne leže ali ja ću pokušati.

Da bi bio veteranski prvak Srbije moram da pobedim barem 2-3 osrednja i 4 odlična igrača zaredom. Vrlo verovatno da su sva četvorica bili (mnogo) bolji igrači u vremenu kada sam trenirao stoni tenis. Kako onda da ih pobedim? Jedino mi preostaje veća želja za pobedom.

Da li je to pošteno?

Da li je dosta redovan trening dovoljan za ostvarenje mog cilja. JOK!

Koliko ste puta videli da neko ko je inače dobar igrač jednostavno "padne". Da spusti ramena i počne da se glupira i izgubi.

Najbolji mečevi za mene su oni kada sam igrao dobro a to nije bilo dovoljno dobro za protivnika a onda sam ja tražio neke druge puteve za pobedu i uspeo da ih nađem. Najgori porazi su oni kad sam bio pred pobedom i sa velikim vodstvom a na kraju sam gubio.

Meni je potrebna ta adrenalinska terapija koja izvlači sve iz mene i koja me tera da verujem i kada realno nema smisla verovati.

Do tih najboljih pobeda se dolazi ŽELJOM.

Po meni:

Želja za pobedom je osnovni pokretački motiv svakog pravog sportiste.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Re: Koliko volite da pobedite?

Postod vlada » 15.11.2011, 03:19

Mislim da laže svako, ko kaže da mu je svejedno da li pobeđuje ili gubi.
A pitanje za one kojima je kao svejedno: zašto igraju turnire, i zašto broje poene ako nije važno ko pobeđuje?
Iz mog iskustva, mogu reći da je svakom drago kad pobedi. npr: ja sa svojim prijateljima najčešće igram u parovima... e tu se tek oseti draž pobede, iako igramo čisto rekreativno, i iako posle završene igre sedimo popijemo piće itd..., za vreme partija dođe i do prepirke (bio nec, servirao u pogrešno polje...), sa protivnicima, sa partnerom. Sve te rasprave su zbog želje za pobedom? Da, upravo zbog toga.
Ali naravno, na prvom mestu je druženje i rekreacija, a onda pobede, barem za mene. Ali opet napominjem za rekreativno nadmetanje. Turniri, lige razne, naravno, pobeda na prvom mestu, kao što Đorđe reče.
Ovo za snimanje mečeva nisam uzimao u razmatranje do sada, ali je dobra stvar što možeš da odgledaš sebe kako igraš i nešto i popraviš u igri, a i uživaš u lepim poenima.
Korisnikov avatar
vlada

Pridružio se: 10.05.2011, 00:00
Reket: Donic Dotec AR
FH: Yasaka Rakza7 Soft 2.0
BH: Yasaka Rakza7 Soft 2.0

Postod moravac » 15.11.2011, 09:11

Najpoštenija analiza motivacije za pobedu, koju sam čuo.
Svaka čast, Djordje majstore.
Pošto igram materijalom osećam potrebu da predstavim i ja moje, daleko skromnije, domete:
-Voleo bih da imam 50 do 60% u regionaloj ligi(RSTSN), trenutno je oko 40%(je.i ga, spinuju klinci(uglavnom juniori i mladji seniori);
-Hteo bih da na prvenstvu srbije za veterane prodjem grupu, i udjem u četvrtfinale(krajni domet).
-Da jednom godišnje, u dublu(prvenstvo regiona, prvenstvo veterana ili neki turnir sl.) ili u singlu(regionalni turniri) osvojim barem treće mesto(već ostvareno za 2011).

Mislim da treba postaviti realne, ostvarive ciljeve, u protivnom ćemo stalno biti nezadovoljni...
moravac

Postod ivan » 15.11.2011, 11:11

Pa svako bi voleo da pobedi valjda, jer je pobeda potvrda da imamo odredjeni nivo razumevanja desavanja na terenu, fizike lopte, stola, reketa, tela. Samo sto nije uvek realno da se zadovoljavamo samo pobedom. Zato treba gristi protiv igraca priblizne snage. Tu volim da imam vise od 50%. Protiv boljih ja sam srecan ako vratim servise i poneki spin. Protiv slabijih samo ako pobedim.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Sale » 15.11.2011, 12:43

Dobri Djordje,hvala ti na svemu pa i na ovome sto si napisao.
Nepazljivo sam krenuo u citanje pa nisam odmah video ko je otvorio temu(pomislio sam da Ivan pise,imam tu srecu da ga poznajem)sokiran sam ali i jako ponosan sto si nas pozvao na komentare.Citam sajt od pocetka i priznajem da mi je dosta pomogao sto u igrackom smislu sto u razumevanju ovog prelepog sporta(da ne spominjem tvoje vrhunske savete).
Misljenja sam da nema nerealnih ciljeva,samo ne ozbiljan i ozbiljan pristup ostvarenju istih, i iskrena ali bas iskrena vera da je cilj ostvariv,naravno u ovom sportu treba imati i malo srece po nekad ,ali ona stvarno prati hrabre i one koji veruju da neku lopticu mogu da stignu ali kada je stignu ne pomisle e jbg nema sanse da je pogodim, nego ima sanse probacu da je iskontrolisem jer su i u takvim trenutcima hladne glave.Hladne glave j.j.k. gubi od V.Hao 2-0 ,u trecem setu Hao zbog svoje samokriticnosti gubi glavu i vise ga nije bilo u mecu a J.j.k. samo smanjio greske.
Sto se velikog Brice i tebe tice uporedio bih to sa duelom majstora karatea sa majstorom aikidoa,jedan sa pesnicama drugi sa otvorenim sakama,obojica imaju sanse za pobedu,jedan se brani vrhunskim napadom drugi napada vrhunskom odbranom,ne bih smeo da se kladim pre meca a da ne znam ko je u kakvoj formi i da li je neko u skorije vreme imao recimo neki problem zbog koga bi u mecu bio manje koncetrisan.
Kazu da je najveca sreca usreciti drugog,i drugi se po tebi mere neki su tuzni sto ti ne mogu nista ali ima i onih koji uzivaju igrajuci protiv tebe pa kako god prosli.
Veliki pozdrav navijam za tebe...i da, da osvojis tih 90%
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod filip » 15.11.2011, 13:16

Bitno mi je da pobedim samo protiv onih kojima je najbitnije da pobede. Protiv svih ostalih mi je skoro pa svejedno. U principu volim lepu igru i kvalitetan mec. Mislim da zaista ne znam da igram na poene i da zbog toga jako lako gubim i protiv onih koji su tehnicki dosta slabiji. Znaci, generalno me zabole za rezultat, pogotovo od kada igram u proseku jednom mesecno. Mislim da je opterecenost rezultatom direktno proporcionalna kolicini treninga. Svi mi imamo potrebu za ravnotezom u zivotu, i onaj ko puno toga izjednacava sa jednom aktivnoscu, u ovom sl st.t., taj ce se i puno nervirati...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod jbgwtf » 12.12.2011, 21:05

ovo je tema ko za mene. . Samo sto je meni za pobedu potrebno da ostanem svoj i da igram svoju igru. . .ove sezone sam izgubio 3 meca dosta smesno. . .1 uzrok trema, gubim 1-0, sledeci set dobijam 11*5 posto sam pomislio da gubim, i tako i cetvrti, a peti sam pomislio da mogu da pobedim. . 2 uzrok mrtva igra i posle vodjstva od 2*0 promasim 2 zicera na pocetku seta i dam inicijativu i prestanem da mrdam. . 3 uzrok ne cenim protivnika . . Lagano busim prvii set, a onda 3 pasivna igra. . . A inace znam da dobijem mnogo bolje igrace, koji pruzaju jak i konstantan otpor od pocetka . Pokusavam se resiti te ruzne navike, al nisam bas siguran da mi polazi za rukom. . A sto se tice fer playa postujem max protivnika, sudiju..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod profesionalac » 12.12.2011, 22:00

ja sam na kraju ove polusezone na skoru 11-8-3 lige rstsn.ova tri poraza me bole kao malo dete kad se oklizne ,padne ,pa pocne da place.ne zato sto patim od pobede vec zato sto nisam bio u treningu a znam da sam bolji.prvi poraz prvo kolo u u gostima igrano bez treninga jedno 3 meseca(problem nismo imali salu do 1.10. a prvi mec je bio 2.10.).drugi poraz moj los tajming promene drveta(inace izgubio sam od igraca koji me nikad nije pobedio do sada,a igrali smo vise puta) i ovaj treci je bio od stevica u pozarevcu(1-1 u setovima i treci vodim 8-4 i izgubim i set i mec).znaci u sustini ne volim da gubim od slabijih igraca ali volim kad odigram dobar mec i izgubim od boljeg.sve one moje pobede ne mogu ni da pridju zadovoljstvu onog udaranja sa milosem milenkovicem od jedno pola sata u nisu tako da mi se cini da mi je bitnije i da vise volim dobar trening sa kvalitetnim igracem nego pobedu nad nekim u ligi.jednostavno volim lepotu stonog tenisa!!!
e sad ono sto kaze djordje svima nama je cilj da budemo prvi.to je tacno ali pitanje je nacina kako se do toga dolazi.ja ne smatram da sam zadovoljio moju dusu samo pobedom vec to mora da bude mec dobijen u zaru borbe ,ono tipa da se "upalim" sa svim onim uzvicima su,sa,itd...e tek tada mogu da kazem da sam dobio mec!!!!!!!toliko od mene ,ne mogu vise da kuckam jer ovo sto je djordje napisao trazi vecu polemiku.
p.s. jebes slagera,za mene on nikad nece biti igrac kao ni svi oni nemci sto igraju onako kruto,ruzno bez prave lepote kao kinezi!!!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod Vladojica » 12.12.2011, 23:34

mnogoooooo :)
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zvezdarac » 13.12.2011, 22:58

Ne znam kako mi je ova tema "promakla"?
prvo, djordje, SVAKA ČAST na uvodnom tekstu... :thumbsup:

Elem, da otvorim dušu. Dugo ja to tako samouko lupetah stoni tenis... Jedno vreme sam radio sa trenerom pojedinačne treninge da bih pokušao da nešto, u ovim godinama, naučim. Gubio sam od kojekoga. I od boljih i (sad prema djordjevoj definiciji pitanje je da li je tako) od onih koje sam smatrao da treba da pobedim. :banghead:

Onda, od marta ove godine sam se priključio jednom klubu i prvi put u životu redovno treniram 2-3 puta nedeljno i UČIM STONI TENIS, ne da pobedim. To mora da dođe kao posledica napredovanja. Znači motiv mi je pobeda, ali ja smatram da je to moguće ostvariti isključivo treningom i vežbanjem. :cool:

I ja imam svoje ciljeve, ali rano je da o njma govorim... Čak možda i da razmišljam... :scratch:
Čak sam rešio da sutra, posle dužeg vremena (od uvođenja rejting liste), odem na Davor Open da vidim gde sam... :oops:
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Sledeća

Povratak na Takmičenja