Danas je u Beogradu u sali u šumicama održano Prvenstvo Srbije za veterane. Izveštaj ću postaviti na glavnu stranu sajta sa vestima, a ovde neka budu komentari, snimci (snimao sam nešto malo iz ruke sa tribina, poneki set, možda dva, nisam imao mnogo prostorana kartici, nije neki kvalitet ali dovolljno da se vidi ko je majstor), i sve ostalo. Pošto ne poznajem većinu igrača moguće da ću pogrešiti neko ime, slobodno me ispravite. I naravno dopunite, jer nisam stigao sve da ispratim.
U kategoriji 40-49, pobedio je Zvonimir Britka, protivnik u finalu je bio Đorđe Stanić, rezultat 3:0. Britka je u polufinalu dobio Glavaškog isto sa 3:0. Po mom mišljenju jedini koji mu je pružio neki ozbiljniji otpor je Davor Tintor (zlobnici bi rekli zato jer ne proizvodi jak spin, pa zato ni ne može da mu se vrati jako sečena lopta ). Stanić je u polufinalu izbacio Sokića a pre toga Ljubišu Miloševića. Ljubiša je odlično igrao protiv Devrnje i dobio sa 3:0, veoma ubedljivo, radio je trademark bekhend.
Kategoriju 50-59 nisam ispratio.
Od 60-65 prvak je sjajni Svrzić, jedini istinski spiner na celom turniru. U finalu je dobio Mirka Jeftovića, mislim 3:1.
U 65+ kao i uvek, Mirko Jelača je prvi.
Kategorije kod dublova mi nisu bile baš jasne, ne znam jel isto ide po godinama. Prvi su bili Ljubiša Milošević i Svetomir Jovanović Ceca, ali ne znam u kojoj kategoriji. Dragan Đorđević i Dejan Petrović su bili takođe prvi ali u sledećoj kategoriji.
Od članova foruma, igrali su Phrnjak i Scvlada, prošli grupu ali mislim da su ubrzo nakon toga ispali.
Kad uploadujem snimke, okačiću. To će valjda biti sutra.