Državno prvenstvo veterana Bečej 2012-ispravka termina

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Državno prvenstvo veterana Bečej 2012-ispravka termina

Postod bprokic » 06.06.2012, 11:44

Potpuno se slazem s Lucicem. Dodatnih 500 din je besmisleno. Meni licno nije problem ali ima mnogo ucesnika kojima jeste, pa to je 50% vise od prihvatljivih 1000 din ili 10 e. Sami kazete da imate povecan broj ucesnika iz turnira u turnir. Zasto bi onda povecavali cenu svaki put? Stvarno nema smisla. Ja cu i dalje dolaziti na vas turnir ako mi obaveze dozvoljavaju jer volim stoni tenis i nadmetanje, ali ne smete biti gramzivi jer to ljudi primecuju. Zar nije simptomaticno da i Lucic i Djole i ja isto mislimo. Mozda mi imamo osecaj da smemo da vam to kazemo a drugi ne zele, ne znam, ali treba razmisliti i na kraju krajeva uporediti cenu igranja na drugim turnirima. Parlamentarizam i debata su tekovine demokratije i civilizovanih drustava, te zato ne treba reagovati agresivno i neprijateljski. Mislim da moje misljenje deli i Stanic ali je jednostavno radikalniji u iznosenje stavova, ok, takav je pa sta. U sportskom smislu nema korektnijeg takmicara od njega i nije lepo da dajete do znanja da nije dobrodosao, to su ipak preterano teske reci. Ajde da spustimo loptu, ipak se radi o ping-pongu :)!
Sto se tice ranijeg odlaska, ja sam morao zuriti kuci jer sam ostavio bolesnog ukucanina i to je jedini razlog zasto smo otisli ranije. Izvinjavam se organizatoru!
Pozdrav
bprokic

Pridružio se: 03.06.2012, 21:45

Postod Dejan Zeremski » 06.06.2012, 12:19

Opšte je poznato da je Djordje veliki sportista i njegova sportska kultura nikada nije dolazila u pitanje.
Cena se ne manje svaki put tj cena je vec godinu dana ista.
Pre ove cene cena je bila 800 za 1 kategoriju a 1200 za 2 ali tada se igralo u Partizanu na 6 stolova i 2 u maloj sali.
Tu tek uslovi nisu bili nikakvi a nije bilo ni bazena za kupanje pa se Djordje nije bunio a sada za razliku od 200 dinara je problem
Jednostavno rečeno nije mi bila da ga uvredim ali sada vec po koji put pise i to javno loše stvari o nama i organizaciji.
Kako si ti mogao privatno bez auditorijuma da samnom pričaš o problemima tako je mogao i on a ne da se pored klubskog maila objavljuje i na fb stranici našeg kluba pa i sada na ovom forumu.
Nisam mislio da on treba da pravi turnire da bi zaradio nego samo da proba pa tek će tada videti da nije baš jednostavno ovako nešto organizovati.
Ni dinar koji zaradimo neide u privatne ruke nego u klubsku kasu iz koje se finansira potrebna oprema za normalan rad jednog kluba:stolovi,ringovi,plaćanje sale,plaćanje savezu,rad sa klincima,putovanja ekipe itd. Jako smeta kada nas neko bez imalo dokaza prozove da mi neplacamo nase igranje na kolenici jer to nema veze sa istinom a Bog nam je svedok.Svi placamo počev od predsednika Dragina,Glavaškog pa do poslednjeg učesnika.
Igrao sam u Kamniku gde su lošiji uslovi nego kod nas,pasulj sa malko mesa,osvetljenje lošije,nema bazena.Sve to može Ljuba Milošević da vam potvrdi.
U Madjarskoj u Soltvardkeru jos gore( pitajte Lučić) pa se mi bečejci nikada i nigde nismo bunili nego prihavatali sve ovo kao igru i priliku za druzenje.
Balkansko je bilo petak-subota pa Djordjetu nije smetalo,bez klope uz 3 flašice od 0,25 tople vode a o cekanju i spavanju na tribinama i trosenju para po kafićima spensa da ne govorimo i to za 1000 dinara jedna kategorija.
Pozdrav Doco i nadam se da se vidimo 16.06 na butkici !
Dejan Zeremski

Pridružio se: 04.08.2011, 21:32

Postod Francuz » 06.06.2012, 12:43

Pozdrav svima,

Ajd i ja da se ukljucim u temu : Kolenica Kup ! :)
Prvo i pre svega necu nikako komentarisati organizaciju jer prosto nikada nisam ni dosao na taj turnir.
Ja cu sada samo iz mog aspekta, skromnog stonotenisera koji je do sada samo igrao u inostrastvu i to u francuskoj pa cu po bazirajuci se na vasim komentarima probati da uporedim uslove.

Prvo :sto cu iskomentarisati su kategorije: Jel u Srbiji samo se organizuju decji i veteranski turniri ?
Mozda ima par turnira gde postoji mogucnost za seniore da igraju ali uglavnom pa kad pogledam kategorije Kolenice kupa namenjeno veteranima ... zasto je tako ?
Ako vec postoji kategorije za 40+, 50+, 60+, zasto nema jedna od 0-39 ili od 20-39. Znam da postoji apsolutna kategorij, ali znaci ja trebam da sednem u auto da predjem 200km (i da potrosim za gorivo) da bih posle platio 1000din da ucestvujem samo u jednoj kategoriji kada ostali veterani mnogo bolje amortizuju sporedne troskove zato sto bar u dve kategorije igraju.

Stvarno zamolio bih organizaciju da uzme u obzir ovu tacku ako zeli da ovaj turnir raste i dalje i dobija na kvalitet (sto je i te kako koliko sam cuo i danas na veoma visokom nivou u sportskom smislu).

Drugo: Alo ljudi ! Sto se sada cene tice : Ako nadjete negde u evropi da za 10e imas ucestvovanje na turniru + klopu + pristup nekom bazenu : Svaka cast !!!
Budite malo realni i kroz ove komentare vidim da realno sto se vise nudi ljudima sto vise traze i to kao da neko mora da to priusti.
Idete na bazen date 400din za ulaz, ne dobijate nista vise nego pristup vodi ... i opet se vracate ovde imate sve ukljuceno pa iako nije savrseno opet postoji i ako ljudi idu svi a ne valja im : onda treba se zapitati zasto ? Mozda zato sto niko drugi ne preuzima odgovornost da tako nesto organizuje (jer je to opet cimanje, verujem da niko ne zivi cele godine od 3 kolenice kup) ili u stvari zale se ali opet im valja jer nema nista bolje !
Izvinite ali kod Davora dodjete igrate na turniru platite 350din, i to maksimalno igrate 6-7 meceva, platite pice pored toga i nikome ne smeta (sto je i normalno) !
U Francuskoj, idete na turnir platite prosecno 10e po kategoriji (da napomenem da kategorije su po rejtingu sto ima smisla a ne po godinama ali sta cemo kad ovde nema sistema rejtinga na drzavnom nivou i pitem se cime se bavi onda ovaj savez) a sve ostalo nije obezbedjeno: niti tusevi (jer to je turnir nije spa centar) a i da ih ima kako obezbediti higijenu ako 200 ljudi tamo se buckaju sa razno raznim navikama (ako nije posle cisto jer prethodni korisnik je stoka onda ima tuseva ali dzaba kad nisu cisti). Onda klope nema, ako si gladan ides da kupis van negde ili poneses sendvic ili kupis sendvic sa parcence sunke za 3-4e a koka kola po 2e.
Kazete nema WC papir, pa sta kad idete u balon neki da igrate fudbal imate ga ili u klubu uvece u gradu, uglavnom nema ga a opet platis pice po 350din i uzivas i kazes da je vrh.
To bi bilo svakako dobra stvar da ga ima jer je to znak paznje prema ucesnicima. Ali npr. mozes da kazes igracima ko hoce da sere neka ide kod stola organizatora i on mu da rolnu, jer kad dodje do troskova ako svako ko svrati u wc razbace sa njim itd ... onda efekat je sledeci : brzo nestane i opet vracamo se na prvobitni problem a troskovi za organizatora su povecani.

Sve u svemu, ping pong je ovde igra najpre iz zabave, zivimo u sjebanom drustvu i definitivno ovo je jedna zajednicka tacka sto bi trebalo da nam omoguci da pobegnemo od svakodnevnih problema. Ako vam je ovakav turnir zivot, e onda sta da vam kazem ...

Svakako imam licno zelju da dodjem na drugi krug kolenice kup i da isprobam moje male Sambice sa dobrim igracima :)

Pozdrav i izvinjavam se za duzinu poruke.
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod Dejan Zeremski » 06.06.2012, 13:04

Odličan tekst i odlični saveti za kategorije.Prenosim ovo upravi kluba pa da vidimo da za 2013 godinu tako nešto napravimo( za ovu je kasno).
Zaboravio sam u svim ovim postovima da još napišem da pred svaki turnir mi iz kluba donesemo rolne wc papira,ubruse i sapune ali to nestane u vrlo kratkom roku iz neznanih razloga.Sala je ogromna i ceo sportski centar je u vlasništvu opštine koja skoro pa ništa ne ulaže u kompleks.
Naš mali klub je do sada tj u poslednjih godinu dana uložio oko 200.000 dinara za popravku osvetljenja i poda koji je sada perfektan !
Od opštine dobijamo simboličnih 50.000 dinara godišnje pa svaki čovek normalnog shvatanja može da shvati kako nam je.
Drago nam je da planirate dolazak i biće nam čast da Vas upoznamo i da budemo dobri domaćini !
Dejan Zeremski

Postod djordjestanic » 06.06.2012, 13:24

Ivane, ne vidim neke postove koji su sigurno postojali?

Jel brišeš ili sam ja lud?
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Dejan Zeremski » 06.06.2012, 13:27

Moji postovi su svi tu od prvog do zadnjeg a ne primecujem da neki od tvojih fale !
Dejan Zeremski

Postod ivan » 06.06.2012, 15:11

Djordje, da li ja pisem na japanskom? Vec sam rekao da nista nije brisano. Ali svako kad napise post ima kratko vreme da izmeni isti, to ne mogu da pratim.
S moje tacke gledista, kao neko ko nije isao na kolenicu, nit je mnogo jak igrac:
1. @Francuz: nemoj da poredis cene u francuskoj i srbiji, jer su tamo francuske plate a ovde srpske. Jel nekom sa srpskom prosecnom platom uteha sto mu je gorivo jeftinije nego u nemackoj?
Dobro si pomenuo rejting, ja sam zato i napravio svoju rejting listu da bi nekad u buducnosti ako se prosiri, omogucila pravljenje turnira po rejtinzima, a ne po godinama, to sam i rekao na pocetku teme o rejtingu. Jer svi turniri koji postoje su uglavnom veteranski, pa nama mladjima ostaje samo Davor open i slicno.

2. Stanic da kuka - kuka. A da su mu neke zamerke na mestu - jesu. Mislim na one koje se ticu osvetljenja ( i sam ne vidim najbolje i znam kolko mi smeta kad svetlo nije dobro, ili kad bljesti), sapuna i wc papira.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Francuz » 06.06.2012, 16:04

@Ivan: Naravno da ne uporedjujem direktno cenu jer ako ne mora se uzeti u obzir i standard. Ali sa aspekta organizacije? Ocigledno da je ovde mnogo vise toga uzeto u obzir ...
Ja nemam nista od toga da hvalim, a jos manje nesto sto ne poznajem. Svakako svaka kritika mora se uzeti u obzir ako postoji zelja organizatora da se unapredi dogadjaj.
A izvini moras se sloziti s time da generalno srbi nikada nisu zadovoljni i da generalno sto vise izbora dajes narodu sto vise razlicitih misljenja.
Ja sam siguran da iako bi taj isti turnir kostao isti novac a da nema bazen i klopa uz to i da se mora dodatno platiti: dosta ucesnika bi doplatilo za klopu i mozda za bazen ... to je stvar mentaliteta ;)
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod djordjestanic » 06.06.2012, 16:18

Otkud ja znam da li ti znaš japanski? Ne verujem ali ko zna, možda si naučio...

Mislio sam posle tvoje izjave, da li je nešto brisano. Nešto mi se ukeširalo pa se (samo ova tema) nije dobro osvežavala. Izgleda... Nemam pojma.

Ne kukam, za kukanje si zadužen ti :)

Iznosim činjenice.

Na Memorijalu Bate Grujića sam bio prvi. Bio je jak turnir. Jesam li napisao da sam jedva prošao Peru Hrnjaka. Jesam li napisao da je u sali bilo apsolutno pretoplo i bez vazduha.

Ako mogu da kudim 2. najbolju salu u Srbiji jer ima očigledan problem pa mogu onda da kudim i druge turnire. Nijedan problem nisam izmislio, ko god je bio, mogao je da vidi da je to istina.

Svaka moja primedba je iznošenje činjenica.

Turnir - Gusar - Stapar - opisao,

Turnir - Tibor Harangozo - APSOLUTNA KATASTROFA - sve sam opisao,

Turnir - Memorijal Bata Grujić - opisao,

Turnir - Šabac posle Grujića - opisao,

Turnir - Vrdnik - ali ne zadnji nego predzadnji - opisao,

Donic turniri - u principu se najujednačeniji po pitanjima uslova. Mana je parket koji je prilično propao posebno na zadnjim stolovima.

Turniri kod Davora ili u Pardonu (doduše ne znam kako je u zadnjih pola godine) su mali, za malo para ali su skroz zadovoljavajući sa odnosom USLOVI - NOVAC.

Kad se samo setim nekih turnira u Pardonu pa ono je bilo ludilo. Toliko smo igrali da kad dođem kući ne mogu stepenicama da se popnem, ali i tamo ima problema, pre svega vlaga. Međutim ako je cena 250 dinara (bila) a sada (mislim) da je 350 dinara onda je to odličan odnos.

Inače u Pardonu kada ga je preuzeo Marko Lučić je organizovao turnir za novce.

1 mesto - 3000 dinara - Miki Persson Čović
2 mesto - 2000 dinara - Milan Stanić
3 mesto - 1000 dinara - Bora Doca Prokić

Međutim Marko je kasno objavio datum igranja, poklopilo se sa danom kada se igrao i Donic. Zato je bilo svega 8 (tako nešto) učesnika.

Kotizacija je bila 400 dinara tako da se Marko nije ni pokrio ali je NAGRADE PODELIO! To je pravi odnos.

Tako da ko god čita moje postove, može da stekne utisak kako je bilo negde gde sam bio. Šta je bilo dobro a šta nije. Kako sam ja igrao i kako sam video da drugi igraju.

Da li će to neko iskoristiti da popravi svoj turnir jer ja mogu da vidim sa strane i ono što organizator ne vidi ili će to shvatiti kao moje neprijateljstvo i sujetu, to je na organizatorima turnira...

A ja ću i dalje da pišem pa kome se kako svidi :)

Uostalom da ne pišem ovaj forum bi bio mnogo mirniji i dosadniji :P :P :P
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod djordjestanic » 06.06.2012, 16:24

Francuz je napisao:Ja sam siguran da iako bi taj isti turnir kostao isti novac a da nema bazen i klopa uz to i da se mora dodatno platiti: dosta ucesnika bi doplatilo za klopu i mozda za bazen ... to je stvar mentaliteta ;)

Ali onda bi to bio pravi izbor.

Musliman sam i moja vere zabranjuje svinjsko meso. Neću da dam 500 dinara za kolenicu! Hoću da jedem nešto što se meni sviđa.

Neću da se kupam u bazenu i da pokupim hlamidiju, hoću da se istuširam i da ne smrdim.

Nje stvar mentaliteta, nego razuma.

Sve je to kod Donic turnira isto rešeno pa znači da je moguće.

Baza ljudi koji dolazi u Bečej je veća tako da i turnir ima veći potencijal ali moraju da se isprave ove nelogičnosti da bi se turnir organizacijski podigao ne veći nivo.
Korisnikov avatar
djordjestanic

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja