od LucicNS » 06.08.2011, 01:55
Ja sam ti druze najveci autsajder na turnirima.
Nema tu mnogo sta da se objasnjava.
Kada imas oko 130 kila, u nekom momentu vise nemas snage da igras.
To mi se cesto desava i najcesci je uzrok mog ispadanja sa turnira.
To nije bio slucaj u Vrdniku ove godine, ali prosle je bilo nesto slicno: pao mi secer i izgubih lagan mec.
U jednom finalu kod Brice, pre toga dobijem 2-3 teska meca i posle relativno lakih 1:0 u setovima za mene, ja vise ne mogu ni reket da drzim i izgubim 1:3.
U Somboru, prosle godine, isto. I u polufinalu, a i u borbi za trece meso (1:0 se pretvara u 1:3).
U Beceju, kazem Glavaskom da necu da igram apsolutnu, a on me stavi i sat vremena telefonom ubedjuje da ipak igram (i ne imao toliko ucesnika).
9ti ili 10ti mec tog dana ja treba da igram sa Djukicem iz Kikinde. E muda moja sto mogu. Posle njega, ajde sa Knezom. Druga muda moja...
U Sumicama, u grupi pojedem saigrace, organizator odradi kompletne dublove, ja se oladim za tih 2-3 sata pauze i onda treba sa Sokicem
da odigram eliminacioni mec. Covek u punom trku, igrao finale dublova, ja u praznom frizideru. 1:3. Svaka njemu cast, bio je bolji u tom momentu,
ali, poredjenja radi, jedva je prosao u polufinale (3:2 uz spasavanje mec lopti na 1:2), a tom njegovom protivniku sam na 10:0 za mene u mojoj grupi izbacio servis namerno da ne bude 11:0. (laganih 3:0 naravno!)
I opet, da naglasim, ne zalim se (previse). Da bi bio pobednik, pored igre, moras imati i kondiciju. Uslovi su za sve isti. Ja je nemam i zato nisam pobednik. Ali uzivam u skoro svakom mecu.
(desava mi se nekada da u trenutku vise nemam volju za igrom i onda nastupi kraj i to kao da si mec presekao nozem na dva dela. na jednom turniru, Sombor ili Becej, posle 1:0 za mene,
na okretanju, ja Bori Prokicu kazem, "druze, meni se vise ne igra". Laganih 3:1 za Tomica iz Hrvatske. Mislim da je posle i osvojio taj turnir, ali nisam siguran jer se ne secam vise)
Dodjem na svaki turnir gde mogu, uzivam koliko god mogu. Negde budem nadigran, negde vise nemam snage da odigram, ali mi nije krivo. Pobedio me je u tom momentu bolji ili izdrzljiviji, ali
sa sportskog gledista, a i konacnog, uvek bolji. To je sastavni deo turnirske igre. To je moj rezultat i domet. Svima koji me dobiju, svaka cast od mene. Bez obzira kako...