ivan je napisao:Ima l' koji majstor da bi otkrio tajne dobrog blokiranja? A da to nije 'uzmes najbrze, najtvrdje i najkruce drvo koje nadjes i stavis dva t05 max koja prelepljujes speed gluom pre igranja'.

djordjestanic je napisao:Ideja mi je da nekim praktičnim primerima pokažem neke elemente stonog tenisa.
Džaba bilo kom da vidi nešto što radi Waldner kada mi to ne možemo da ponovimo (doduše on samo višestruki evropski, svetski i olimpijski šampion) pa mi je malo nešto nejkasno zašto i mi ne možemo da igramo tako.
Ovo može da bude zanimljivo za one koji znaju da urade neke elemente pojedinačno ali ne mogu to još da sklope u pravu celinu.
Elem, da ne dužim mnogo.
Najbolje je da vam pokažem na video klipu.

ivan je napisao:@djordje: da sad sam se setio da si vec to kacio ranije. Ja uglavnom ostajem kod stola i kad napadam i kad blokiram, pa moguce da ne mogu da stignem da se postavim. No i kad se postavim, ne vredi. Ako je lopta jako rotirana otici ce uvis makar mi reket bio paralelan sa stolom. Ako je brza, pogodice me u ruku. Ako ima i trunku sajdspina, onda u prst ili ivicu reketa. Ako i pogodim gumom, podefaultu sve ide u mrezu, pa moram da guram kroz loptu pola metra da bi oterao loptu preko mreze sto opet proizvodi nepredvidljiv odskok lopte. Mene su ucili da blokiram tako sto malo idem reketom na gore tokom kontakta, sto mi se cini da i ti radis na ovom videu ( a ne na dole kako si pomenuo). Primetio sam da najbolje blokiram kad protivnik povuce spin toliko jako da ja ni ne primetim da je izveo udarac a lopta me pogodi u reket i odbije se savrseno gde treba. Jedino tad se cuje dobar zvuk, kao da je lopta udarila u drvo a ne samo u gumu. Verovatno jedino tad ne uzmaknem unazad, pa mi lopta ne odskoci blasavo.

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju