blok

Kako popraviti igru?

blok

Postod ivan » 30.01.2012, 12:52

Ima l' koji majstor da bi otkrio tajne dobrog blokiranja? A da to nije 'uzmes najbrze, najtvrdje i najkruce drvo koje nadjes i stavis dva t05 max koja prelepljujes speed gluom pre igranja'.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: blok

Postod jbgwtf » 30.01.2012, 16:10

malo se odlepis od sto da imas vreme da reagujes, posto ti dolaze jake loptice , neki neutralni polozaj nogama, posto ne znas gde ce da ti da i samo stavis reket pod odredjenim uglom, bez pojacavanja(kad je slaba nekad moras), nekad je efektivnije od pojacanog zato sto svi to koriste..kad to naucis mozes i da pojacas i da umeksas..
uopste ti ne trebaju brze gume za tako nesto posto protivnik vec napada jakom lopticom..
"loptica na stolu je 10/10 , kad se odlepis od stola bice 7/10 i imas dovoljno vremena da se namestis"
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod djordjestanic » 31.01.2012, 03:39

Ivane, opet nisi pratio na časovima :doh: :doh: :doh: :doh:

Da si do sutra prešao sve lekcije, propitivaću :P :P :P :P
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 31.01.2012, 10:51

moze, ali daj gradivo pa onda propituj. Za ono sto si mi prakticno pokazivao, pa i sam se secas da ti nisam izblokirao ni jedan spin, osim onih par puta sa poklapanjem na dole, ali to ne moze uvek.
Nekako mislim da sam najgori bloker koji postoji, lopte mi idu ili u mrezu ili 2 metra uvis i 3 iza stola. Ili na sto pored onog na kom igram.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod reketas » 31.01.2012, 10:52

ivan je napisao:Ima l' koji majstor da bi otkrio tajne dobrog blokiranja? A da to nije 'uzmes najbrze, najtvrdje i najkruce drvo koje nadjes i stavis dva t05 max koja prelepljujes speed gluom pre igranja'.

Posto je ocigledno sve u opremi, ruka i osecaj tu apsolutno nisu potrebni.Odgovor za dobar blok nacices kod Ostoje.
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod ivan » 31.01.2012, 11:08

a ja bas ocu da ga zaobidjem. Dakle, treba mi ovaj deo oko ruke i osecaja, posto ja sa svakim drvom lose blokiram.
ivan

Postod djordjestanic » 31.01.2012, 13:27

Pa dao sam ti gradivo... Imaš i video snimak i objasnjenje, samo ti kanda zaobilaziš školu :)

Najjednostavniji način za blok (ovo je da naučiš da tvoja lopta padne na protivnički deo stola) je da staneš pola koraka od stola i da podigneš ruku da u trenutku kada lopta kreće kad tebi, tvoja ruka bude iznad stola.

- Kada lopta dođe do tebe, treba samo malo (ili za početak, dok ne stekneš osećaj nimalo) da reketom odigraš na dole

- Najlakše je vratiti loptu tamo odakle je došla ali tako daješ najviše šanse protivniku da povuče sledeći bolji spin

- što duže i brže reketom odigraš nadole to će blok više postati pravi štop a sa time se već dobijaju poeni protiv ozbiljnih igrača

uostalom evo ti i tekst koji sam stavio uz video primer (ah, ti današnji studenti, sve mora da im se sažvaće)

djordjestanic je napisao:Ideja mi je da nekim praktičnim primerima pokažem neke elemente stonog tenisa.

Džaba bilo kom da vidi nešto što radi Waldner kada mi to ne možemo da ponovimo (doduše on samo višestruki evropski, svetski i olimpijski šampion) pa mi je malo nešto nejkasno zašto i mi ne možemo da igramo tako.

Ovo može da bude zanimljivo za one koji znaju da urade neke elemente pojedinačno ali ne mogu to još da sklope u pravu celinu.

Elem, da ne dužim mnogo.

Najbolje je da vam pokažem na video klipu.

Ovde je najvažnije da obratite pažnju na rad nogu i razdaljinu od stola prilikom štopa. Dečak koji vuče spinove me uopšte ne štedi, to su sve spinovi koji dobijaju poen. Međutim pošto nisam "najašio" na sto (A TO JE NAJČEŠĆA GREŠKA PRILIKOM OPREDELJENJA DA SE ŠTOPA U POENU) IMAM DOVOLJNO VREMENA DA REAGUJEM I NA JAKE SPINOVE a to se najbolje vidi u onom trenutku kada promenim odluku i ipak stignem da odštopam bekendom iako sam praktički zakasnio na tu loptu.

U trenutku kada sasm ostvario prednost i dobijam jedan lakši spin prelazim u napad. Opet obratite pažnju na noge jer ako pažljivo gledate ovde se ne krećem sa klasičnim šase korakom nego idem da poentiram i zato se bacam sa šurbek skokom i preuzimam spin vrlo blizu stola tako da je agresivan i smanjujem vreme da protivnik reaguje na lopticu.

Dečak je krenuo na loptu ali nije uradio ni brzi šase korak a nije krenuo ni na šurbek skok (što bi bilo ispravno) i jednostavno nije stigao do lopte da je odigra kako treba.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Torbaja » 31.01.2012, 13:40

Djordje to jos uvek nije odgovor na Ivanovo pitanje, tj. odgovor je, ali nije resenje.
A da ti Ivanu otkrijes tajnu carobnog napitka koji popijes pre svakog meca! :)
P.S. moze i ona fora Duska Dugouska iz "Space Jam-a" :)
Torbaja

Pridružio se: 08.05.2011, 10:48
Reket: FH Butterfly Tenergy 05
...........Butterfly Grubba Pro
...........BH Butterfly Tenergy 05

Postod ivan » 31.01.2012, 14:32

@djordje: da sad sam se setio da si vec to kacio ranije. Ja uglavnom ostajem kod stola i kad napadam i kad blokiram, pa moguce da ne mogu da stignem da se postavim. No i kad se postavim, ne vredi. Ako je lopta jako rotirana otici ce uvis makar mi reket bio paralelan sa stolom. Ako je brza, pogodice me u ruku. Ako ima i trunku sajdspina, onda u prst ili ivicu reketa. Ako i pogodim gumom, podefaultu sve ide u mrezu, pa moram da guram kroz loptu pola metra da bi oterao loptu preko mreze sto opet proizvodi nepredvidljiv odskok lopte. Mene su ucili da blokiram tako sto malo idem reketom na gore tokom kontakta, sto mi se cini da i ti radis na ovom videu ( a ne na dole kako si pomenuo). Primetio sam da najbolje blokiram kad protivnik povuce spin toliko jako da ja ni ne primetim da je izveo udarac a lopta me pogodi u reket i odbije se savrseno gde treba. Jedino tad se cuje dobar zvuk, kao da je lopta udarila u drvo a ne samo u gumu. Verovatno jedino tad ne uzmaknem unazad, pa mi lopta ne odskoci blasavo.
ivan

Postod Vladojica » 31.01.2012, 14:47

ivan je napisao:@djordje: da sad sam se setio da si vec to kacio ranije. Ja uglavnom ostajem kod stola i kad napadam i kad blokiram, pa moguce da ne mogu da stignem da se postavim. No i kad se postavim, ne vredi. Ako je lopta jako rotirana otici ce uvis makar mi reket bio paralelan sa stolom. Ako je brza, pogodice me u ruku. Ako ima i trunku sajdspina, onda u prst ili ivicu reketa. Ako i pogodim gumom, podefaultu sve ide u mrezu, pa moram da guram kroz loptu pola metra da bi oterao loptu preko mreze sto opet proizvodi nepredvidljiv odskok lopte. Mene su ucili da blokiram tako sto malo idem reketom na gore tokom kontakta, sto mi se cini da i ti radis na ovom videu ( a ne na dole kako si pomenuo). Primetio sam da najbolje blokiram kad protivnik povuce spin toliko jako da ja ni ne primetim da je izveo udarac a lopta me pogodi u reket i odbije se savrseno gde treba. Jedino tad se cuje dobar zvuk, kao da je lopta udarila u drvo a ne samo u gumu. Verovatno jedino tad ne uzmaknem unazad, pa mi lopta ne odskoci blasavo.

A sto ne uzmes Primorca i Sriver dok ne naucis te osnovne udarce, i uzmes par casova kod Topa? :D :P
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Sledeća

Povratak na Trening