Multiball

Kako popraviti igru?

Multiball

Postod filip » 31.05.2011, 15:37

Ubedljivo najbolji vid vezbanja udaraca. Imate gomilu videa na youtube-u, ali da objasnim ukratko: potreban vam je naravno sto, loptice, idealno je otprilike 100 loptica koje stoje u kutiji sa strane na recimo barskoj stolici, ali mogu i na stolu, i partner koji ima dve cuke u glavi i malo osecaja u ruci. Ovo zadnje je cesto najteze naci :D . Za pocetak, partner treba da vam baca lopticu u odredjeno dogovoreno mesto na stolu, brzinom i vrstom rotacije koju se isto tako unapred dogovorite. Idealno je da vam partner daje lopte sa malom rotacijom na dole koju mozete i spin-ovati i drive-ovati. Za razliku od robota, rotacije su mnogo prirodnije, zadate su gumom protiv kakvih igrate, a postoji i prirodno odsustvo konstantnosti, usled razlicitosti lopti koje vam dolaze jer ipak dolaze od coveka. Vremenom mozete sve vise da varirate u kombinacijama koje vam partner daje, a granice u tome do koje slozenosti cete ici, su samo na vama. Posle par meseci, ovo moze da postane pravi bokserski trening po mentalnom i fizickom intenzitetu. Ono sto je dobro je da se ne razvijate samo dok udarate, nego i dok dajete loptice partneru. U pocetku cete verovatno crknuti posle 100 lopti, ali vremenom se i to poveca. Mozete ici tako da jednu seriju dajete vi partneru, a jednu on vama. Dobro je takodje i to sto ste posle sat vremena i recimo svako po sest serija loptica (jer lopte treba i sakupiti), mozete pravo na tus i u krevet. Napredak koji bi jedan amater ostvario sa tri multiball-a nedeljno posle 2 meseca bi bio takav, da bi taj igrac teoretski gledano, dobio igraca kakav je on bio pre 2 meseca izuzetno ubedljivo. Jednostavno ne postoji bolji i brzi (a nekad i jedini) nacin da se napreduje. Ja sam radio multiball nekih pola godine i recimo da sam tada, za to vreme, dobio takav prvi napad, da sam parirao mnogo boljim igracima samo na osnovu toga. Naravno to je sad malo opalo jer ne igram, ali odredjeni osecaj koji tako dobijete, vam ostane stalno. Imam neke tibharove treninge koje sam skinuo sa net-a, pa ih probajte potraziti. Ako neko ne moze da nadje, a zainteresovan je, snimicu ih ja ili podici na net. Topla preporuka i pravac na posao!
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Re: Multiball

Postod ivan » 31.05.2011, 16:31

Slazem se. Tako smo radili dok sam bio u klubu i to je odlican metod napredovanja. Ipak, nije isto kao realna partija. Recimo lopta sa malim donjim spinom, uvek je drugacija nego u partiji, jer kod multiball-a feeder je daje iz mesta, a u partiji koristi energiju dolazne lopte. Drugaciji je impuls i brzina. U stvari potreban je partner koji ce se potruditi da zaista daje realne lopte a ne neke spore koje leko napadnu. A takvog nije lako naci.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod filip » 31.05.2011, 16:51

Pa zato sam i rekao da adekvatnog partnera nije lako naci. Meni je to bio dobar igrac, tako da su i lopte bile ozbiljne.
Korisnikov avatar
filip

Postod Vladojica » 31.05.2011, 19:50

Jedini multiball koji sam ja imao je kad na sto uleti loptica sa susednog stola :lol:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod filip » 31.05.2011, 20:16

Pa jesi li je makar udario?
Korisnikov avatar
filip

Postod filip » 02.06.2011, 00:43

Evo kako to izgleda kad je zaista dobro! Kong je genije!

Korisnikov avatar
filip

Postod First » 02.06.2011, 01:10

Sjajno je ovo za onog koji udara, ali kad pogledam ove jadne skupljace ovih milijardu loptica sa poda i ovog mucenika sto mu ih baca, nekako mi bude malo zao. Pogotovo na ovom drugom snimku se vidi kako se smorio ovaj sto mu izbacuje, mukica....
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod filip » 02.06.2011, 01:27

Pa zato kad se to radi ovako samoinicijativno izmedju dva druga, nije dosadno, jer se smenjujete, duze ne bi izdrzali svakako od jedne ture, a zajedno i skupljate.
Korisnikov avatar
filip

Povratak na Trening