Kako igrati protiv trave/antispina?

Kako popraviti igru?

Re: Kako igrati protiv trave/antispina?

Postod LucicNS » 02.08.2011, 20:35

Da, napad travom se ne svodi na jak udarac, nego na uguravanje sa velikom kontrolom i propadajucom loptom za protivnika.
Moram dodati i napad "slajsom" na protivnikovu dugu loptu (vrlo slicno kao u tenisu).
Protiv odbrane nema bolje gume za ukrotiti nezgodnu loptu odbrambenog igraca.
Sa ox travom igram oko godinu dana i jos sam u fazi privikavanja. Ipak sam ceo zivot igrao sa beksajdima, sem prelaznog
perioda od godinu dana kada sam imao nesto izmedju softa i trave, pa antispin i onda presao na ovo.
(Probao sam odmah, ali ruka prosto nije mogla da se "privikne" na tako radikalnu promenu jer do tada bekendom nisam nista drugo radio nego zavrsni spin i preuzimanje. Sada mi ostao samo taj brutalni spin bekendom kada okrenem reket, stop nikako ne ide, a o preuzimanju da i ne pricam)
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod noca » 03.08.2011, 05:51

malo bih se ukljucio u ovu pricu oko napada materijalom,jer se u teoriji on jos naziva napad rezanom lloptom.Sva teskoca je u cinjenici da igrac posmatra protivnika kako krece u napad a u stvari dobija donju rotaciju.ovaj udarac se na kvalitetnom nivou izbegava.jer vrhunski igrac jednostavno saceka loptu i raspali spin.Na nasem nivou igraci se snalaze rezuci takvu loptu,jer ona ma koliko krene kao brz u jednom trenutku uspori pa cak i zastane sto neupucenima odaje utisak"nepravilne"putanje.Pricu bih zavrsio stavom da svaki materijal "okrece" rotacije,aproizvodjaci raznim trikovima samo pokusavaju da tu cinjenicu zamaskiraju. POZDRAV danas je sreda tigar ostri kandze.MANDINGO!!!!!!!
noca

Pridružio se: 27.04.2011, 10:35

Postod LucicNS » 03.08.2011, 13:03

1. Nije rezana lopta, nego prazna, koja propada i jos blago leluja u vazduhu, ukoliko je udarena na rotiranu protivnikovu.
2. Materijal ne okrece rotacije, to najbolje mozes da vidis na snimku koji je neko u ovoj temi vec postavio.
3. Vrhunski igrac kao se Ovcarov DEBELO namucio protiv jednog takvog igraca, pa ne stoji ni prica kako vrhunski to jednostavno resavaju.

Ako ne verujes, uveri se svojim ocima:

http://www.youtube.com/watch?v=j214Uh_HdNE
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Pedja » 03.08.2011, 13:39

Uzdah na kraju sve govori...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 03.08.2011, 14:48

Nije odustajao od svojih sidespin servisa cak ni protiv materijala, hrabar covek. Samo jednom na 1:1 i 7:4 je servirao dugu donju obicnu, ovaj mu gurnuo travom u forhend i Dimitrije umesto da ga tackira, pusta loptu da padne i onda vuce neki kilavi spin i prebacuje sto :D
A ovaj drugi potice iz zemlje Waldnera i Perssona a igra s travom...sramota.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod phrnjak » 03.08.2011, 15:31

Kakva majstorija na 2:2 i 8:5. Generalno, iako mi se ne svidja igra Ovcarova sledeci put Svedjanin nece uzeti ni set. Sad je igrao na faktor iznenadjenja i palilo je donekle. Ovakvih igraca nema u svetskom vrhu jer bi bili topovska hrana. Pa on ne moze defanzivom da drzi 2-3 relija.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod noca » 03.08.2011, 17:06

Poznata mi je prica o "praznoj" ili jos zvanoj"mrtvoj" lopti,ali da se nasalim "prazan"moze da bude burek< a mrtav npr covek.Svaka dolazna lopta ima odredjenu rotaciju jer se loptasto telo kroz prostor jedino moze kretati rotirajuci se oko svoje ose, te i ta "prazna" lopta mora da postuje osnovne zakone fizike.Kada smo dosli do te cinjenice samo treba da utvrdimo koja je to rotacija?Od cega ili koga ona zavisi?Slozicete se da igrac sa "materijalom" sam koristeci svoj materijal nema mnogo sirok dijapazon lopti koje moze da uputi, a to se narocito vidi prilikom servisa sa istim.Pa kako onda dolazi u igri do onoliko razlicitih rotacija od "materijala"?Tu cemo pzvati u pomoc jos jednu zakonitost iz fizike:lopta kada udari u zid zadrzava svoju rotaciju,ali menja pravac kretanja, a zbog promene tog pravca ima se utisak da se i rotacija "okrenula"NASTAVICE SE.......
noca

Pridružio se: 27.04.2011, 10:35

Postod scvlada » 03.08.2011, 18:47

Post od noca » 03.08.2011, 18:06
Poznata mi je prica o "praznoj" ili jos zvanoj"mrtvoj" lopti,ali da se nasalim "prazan"moze da bude burek< a mrtav npr covek.Svaka dolazna lopta ima odredjenu rotaciju jer se loptasto telo kroz prostor jedino moze kretati rotirajuci se oko svoje ose, te i ta "prazna" lopta mora da postuje osnovne zakone fizike.Kada smo dosli do te cinjenice samo treba da utvrdimo koja je to rotacija?Od cega ili koga ona zavisi?Slozicete se da igrac sa "materijalom" sam koristeci svoj materijal nema mnogo sirok dijapazon lopti koje moze da uputi, a to se narocito vidi prilikom servisa sa istim.Pa kako onda dolazi u igri do onoliko razlicitih rotacija od "materijala"?Tu cemo pzvati u pomoc jos jednu zakonitost iz fizike:lopta kada udari u zid zadrzava svoju rotaciju,ali menja pravac kretanja, a zbog promene tog pravca ima se utisak da se i rotacija "okrenula"NASTAVICE SE.......

Tako je Tigre,produbi malo raspravu.Potpuno si u pravu i verujem da znaš šta pričaš jer igraš sa materijalom od malena (za neke to nema veze u tvom slučaju ima) .
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod djordjestanic » 03.08.2011, 20:13

ivan je napisao:A ovaj drugi potice iz zemlje Waldnera i Perssona a igra s travom...sramota.

Maestralno
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 03.08.2011, 21:53

Lopta bez rotacije je jedna od najopakijih lopti, setimo se odbojke, gde se lelujajuca serva izvodi upravo da nema rotaciju, najbolje udarcem u ventil, jer tada nesavrsenost lopte i raspodela mase dovode do oscilacija koje se manifestuju kao lelujanje. Takodje prazna serva brzo pada na dole.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

PrethodniSledeća

Povratak na Trening