od First » 15.02.2012, 00:09
Ja igram sa dva softa, na fh i bh i poprilicno sam zadovoljan, iako se jos uvek navikavam na igranje softovima, proslo je tek dve nedelje. Da, soft moze dati vrlo dobre rotacije, kako u igri, tako i prilikom serviranja. Reketas je imao priliku da se uveri kako je lako igrati softom, probao je ovaj moj challenger. Lepo idu i fh i bh spin. E sad, softove sam stavio zbog mnogo bolje kontrole prilikom udaraca, od bilo koje klasicne gume. Svi udarci se izvode sa vecom sigurnoscu, pocevsi od spina, preko tacke, flip, pushblok, kontre...Jedino je malo problem klasican blok na brzi spin, ali polako i to hvatam. Za razliku od trave, softom se moze i treba napadati, kao i sa klasicnom gumom. Udarac ima snagu, brzinu i kontrolu. Igra se uglavnom kao i sa klasicnim gumama, s tim sto treba savladati blok prilikom brzog spina i koristiti sto vise ravne udarce, jer loptica tada najvise propada. Potreban je period privikavanja, jer koliko smeta protivniku, toliko zna i meni da pravi problem, ukoliko ne otvorim dovoljno reket, ali sve ce to polako leci na svoje ;-)