Trening sa robotom?

Kako popraviti igru?

Re: Trening sa robotom?

Postod scvlada » 16.06.2011, 21:52

Post od djordjestanic » 14.06.2011, 01:10

Totalno pogresno. Robot je fantasticna stvar za najbrži napredak na polju tehnike, brzine i snage.

S obzirom da si ti najbolji igrač na ovom forumu ,tvoja reč ima težinu.Znači preporučuješ rad sa robotom.Koliko često za nas amatere,rekreativce a koliko često za one koji žele da se ozbilnije bave st tenisom.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod scvlada » 16.06.2011, 21:59

Mada mislim da sto se tiče tehnike robot nema veze sa životom.Šta znači staviti dete ( u mom slučaju ) ili nekog rekretivca koji nema tehnički doteran udarac da ponovi 1000 puta pogrešan udarac.Posle mesec dana robota više niko to ne ispravi... :shock:
scvlada

Postod filip » 16.06.2011, 23:37

Ja sam ono sto sam izjavio izneo iz svog iskustva, a takodje i prema preporuci jednog bivseg naseg reprezentativca. Razlog zbog kog bi jednom amateru robot bio dobar po meni je samo taj da nema tog dobrog sparing partnera koji se ne bi iz dana u dan iz nedelje u nedelju smorio bacajuci mu hiljade i hiljade loptica. Do pre dve godine, dok sam imao vremena da treniram i da ga gubim na stoni, imao sam pristup igranja i treniranja sa jako dobrim igracima, aktuelnim i bivsim superligasima, tako da mi je robot bio samo nuzno zlo koje sam koristio kad sam morao. Ne kazem, ima i velikih razlika izmedju robota, ali za bas treniranje sa robotom, treba imati volju koju ne vidim odakle bih dobio jer od njega ne zivim...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod djordjestanic » 17.06.2011, 00:23

Volja za treniranje je jedno a kvalitet treninaga je nesto drugo.
Budite iskreni, koliko puta dodjete da igrate ping pong pa se cestito ni ne zagrejete a vec igrate na poene... (sve ovo vazi i za mene).

Druga stvar je kad zelis da naucis nesto novo i kad si motivisan za to.

Garantujem!!!! da cu coveka koji nikad nije imao reket u rukama za deset dana nauciti da vuce spin, za novih deset da vuce bekend spin, za svaki novi element mu treba samo deset dana i volja da slusa.

Koliko vas ima neku slabost u igri i pokusava da je prikrije, sto stavljanjem trave ili nekog drugog materijala, izvlacenjem i igranjem sa boljom stranom, ili preteranom agresivnoscu.... A lek je jednostavan. Naucis udarac i posle ga samo implementiras u praksi.

Naravno, ako neko ko ne zna sta treba da radi on nece ni nauciti ono sto treba ali tu nije kriv robot.

Robot vam pomaze da sto pre izvedete 7000 udaraca za koliko je nauka dokazala da posle toga pokret postaje automatski a to je ono sto je svakom igracu NEOPHODNO da bi igrao ne razmislajuci o pokretu nego o taktici.

Primer:

NIkad nisam voleo da igram sa odbranom jer nikad nisam ni trenirao sa odbranom. Obicne odbrane dobijem tako sto se skroy omlitavim i sa njima igram kao da su najveci paceri. Naravno da to sa Britkom ne prolazi. Za njega mi treba jako puno koncetracije i nesto sto ce uspeti da prekine rotaciju na trecoj lopti.

Imam dva nacina:

uhvatim se robota i i mesec dana se ne skidam sa njega i eto mog spina koji ce da u drugoj lopti probija bilo koga pa i Bricu (ali posle mogu da lakat odnesem kod mehanicara i da sledecih tri meseca ne igram)

ili da problem ne resem nego zaobidjem i stavim ox soft na bekend pa ga maltretiram na njegovu travu i cekam priliku da ga forhendom razvucem, ako prodje super ako ne ponavljam postupak. Ko je bio na turniru video je da je ova taktika prosla i dobio sam Bricu ali ja tako ne volim da igram.

Iz primera se vidi da nije problem u robotu nego u meni :)
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod filip » 17.06.2011, 01:12

Ne vidim kako je preterana agresivnost losa ako donosi rezultat...
Korisnikov avatar
filip

Postod djordjestanic » 17.06.2011, 01:24

Losa je ako se ubijes pa posle nisi kadar da pomeris ruku. Dzaba meni pobeda ako ja posle tri meseca treba da idem na terapije. Vise ja volim da uzivam nego da pobedjujem. Volim i da pobedim ali cesto mi je bitnije da pobedim onako kako ja hocu nego da pobedim onako kako mogu. Tesko je to za objasniti.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod filip » 17.06.2011, 02:20

Tu se apsolutno slazem sa tobom. Ja sam jako puno meceva izgubio samo zato sto nisam mogao da ih dobijem onako kako sam ja hteo. Krenem da igram kako hocu, izgubim set-dva, promenim taktiku, uzmem set-dva i popizdim jer mi se tako ne igra i izgubim. Jos uvek je tako i mislim da se to nece promeniti. Ja sam jos mlad pa ne moram da razmisljam o tome, ali mislim da je najbolja taktika nadoknadjivanja starosti u prebacivanju tezista igre na bekend. Ono sto radi Dragan Saric je poprilicno impresivno. Jako bih voleo takav bekend.
Korisnikov avatar
filip

Postod Ranko » 17.10.2011, 12:58

Dali neko zna gde bih kupio polovnog robota?
Ranko
Ranko

Pridružio se: 17.10.2011, 12:54

Postod First » 17.10.2011, 13:51

Ranko, moraces da stanes u red, ima njih ovde puno zainteresovanih (za dobar polovan robot) :) Salim se, zavisi kakvog robota zelis, tj. koliko kvalitetnog. Imas kod nas u Joola predstavnistvu vrlo jeftinog robota (nov), koji kosta 100 i kusur evra, ali nije nista specijalno. Moras da ga drzis na stolu, daje lose rotacije (citaj nikakve), loptice se stalno zaglavljuju, itd... Ono sto valja nije ispod 500 evra POLOVNO! Djorde Stanic prodaje (ili je prodavao) Butterflyjev robot, koji je jedan od najboljih na trzistu, Amicus 1600 mislim (ili 3000), polovnog, pa mozes da vidis sa njim oko cene. Ali moram ti odmah reci da cena nije mala i tako polovnog, ali opet vrlo pristupacna, obzirom da je nov nenormalno skup. To su pravi roboti, koji imaju milion funkcija i koji ce ti pomoc u treningu. Na zalost, roboti su jako skupi...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod scvlada » 08.11.2011, 20:49

Danas sam prvi put u životu trenirao sa robotom.Ako ne dobijem upalu mišića onda stvarno ne znam kada ću. Sjajna stvar !
scvlada

PrethodniSledeća

Povratak na Trening