Volja za treniranje je jedno a kvalitet treninaga je nesto drugo.
Budite iskreni, koliko puta dodjete da igrate ping pong pa se cestito ni ne zagrejete a vec igrate na poene... (sve ovo vazi i za mene).
Druga stvar je kad zelis da naucis nesto novo i kad si motivisan za to.
Garantujem!!!! da cu coveka koji nikad nije imao reket u rukama za deset dana nauciti da vuce spin, za novih deset da vuce bekend spin, za svaki novi element mu treba samo deset dana i volja da slusa.
Koliko vas ima neku slabost u igri i pokusava da je prikrije, sto stavljanjem trave ili nekog drugog materijala, izvlacenjem i igranjem sa boljom stranom, ili preteranom agresivnoscu.... A lek je jednostavan. Naucis udarac i posle ga samo implementiras u praksi.
Naravno, ako neko ko ne zna sta treba da radi on nece ni nauciti ono sto treba ali tu nije kriv robot.
Robot vam pomaze da sto pre izvedete 7000 udaraca za koliko je nauka dokazala da posle toga pokret postaje automatski a to je ono sto je svakom igracu NEOPHODNO da bi igrao ne razmislajuci o pokretu nego o taktici.
Primer:
NIkad nisam voleo da igram sa odbranom jer nikad nisam ni trenirao sa odbranom. Obicne odbrane dobijem tako sto se skroy omlitavim i sa njima igram kao da su najveci paceri. Naravno da to sa Britkom ne prolazi. Za njega mi treba jako puno koncetracije i nesto sto ce uspeti da prekine rotaciju na trecoj lopti.
Imam dva nacina:
uhvatim se robota i i mesec dana se ne skidam sa njega i eto mog spina koji ce da u drugoj lopti probija bilo koga pa i Bricu (ali posle mogu da lakat odnesem kod mehanicara i da sledecih tri meseca ne igram)
ili da problem ne resem nego zaobidjem i stavim ox soft na bekend pa ga maltretiram na njegovu travu i cekam priliku da ga forhendom razvucem, ako prodje super ako ne ponavljam postupak. Ko je bio na turniru video je da je ova taktika prosla i dobio sam Bricu ali ja tako ne volim da igram.
Iz primera se vidi da nije problem u robotu nego u meni