Forumsko odmeravanje snaga: materijalisti vs idealisti

Kako popraviti igru?

Re: Forumsko odmeravanje snaga: materijalisti vs idealisti

Postod ajkula321 » 05.11.2012, 17:28

Svidja mi se ideja za busenje materijalista:) Samo jos koji mesec da se utreniram :twisted:
Korisnikov avatar
ajkula321

Pridružio se: 24.08.2011, 22:28
Reket: DHS PG-7
fh Galaxy Moon Max Tense 2.2mm
bh Yasaka Rakza soft 2.0mm

Postod Moso » 05.11.2012, 17:50

First je napisao:Mošo, malo si preterao sa svojim postom. Nazvati Britku "jadnim" u bilo kom kontekstu, je pre svega...
Najveću halabuku protiv materijalista upravo prave oni koji ne znaju da igraju na materijal, pa onda zvone na sva zvona kako je to nepošteno, itd... To je samo stvar izbora i taktike samog igrača. A što se tiče suštine i same draži stonog tenisa, piff ovo neću ni da komentarišem. Kada igraš materijalom, ukoliko ga koristiš ne poturajući ga samo, ti ustvari igraš "šah" sa protivnikom, teraš protivnika da napravi grešku, ili ga navodiš da ti omogući potez kojim ćeš završiti poen. U takvom meču i materijalista i idealista su mnogo više skoncentrisani na svaki udarac i daleko više razmišljaju. Od takvog duela, obojica imaju koristi...

Svaka cast Britki, nisam imao nameru da ga omalovazavam ni na koji naci, naprotiv, covek odlicno igra samo sam naveo mec protiv Sarica u kome Britka nije imao sta da trazi i jedva je uzeo jedan set.
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

Postod milantra » 05.11.2012, 18:00

peperp je napisao:Ja se prijavljujem, treba mi iskustva sa materijalistima! :-)

Peđo pozdrav tebi i Dejanu. Dođite u Kruševac (vama je bar blizu) pa da se družiš sa nama "materijalistima". Znaš da Boban, Vlada i ja igramo sa "travama". Možete da dođete u četvrtak, pa da igramo. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod milantra » 05.11.2012, 18:10

milantra je napisao:
Moso je napisao:Defanzivci mogu da pobedjuju samo nedovoljno utrenirane ofanzivce ili slabije ofanzivne igrace. Mozda i najbolji primer za ovo je mec Saric vs. Britka gde jadni Britka izgleda bedno protiv Sarica i jedino sto moze je da pogledom prati loptice kojima ga Saric bombarduje. Inace o igracima koji koriste trave i slicne materijale mislim da nemaju pojma sta je sustina i draz stonog tenisa. U stvari, podsecaju me na jedog mog poznanika koji se ne skida sa lokalnih televizija reklamirajuci sebe kako je osvojio trece mesto na drzavnom prvenstvu u bodi bildingu samo sto uvek zaboravi da napomene da je osvojio trece mesto od ukupno tri takmicara. Poenta je da mu nije bitno kako izgleda, njemu je bitno da je treci, pa makar i od tri takmicara...

Tvoj drug je pobedio na "mišiće", a mi pobeđujemo na mozak. :wave: :yahoo:

Mislio sam na tvog poznanika, a ne na Sarića. A što se tiče suštine i draži stonog tenisa, mogu ti reći da je kod nas defanzivaca suština stonog tenisa pobediti protivnika na inteligenciju, a draž je uživanje u pobedi. Ne vidim da je to nešto loše. Ja vama ofanzivcima želim da što više igrate sa nama, kako bi smo i mi i vi uživali i napredovali u igri koju igramo.
Sportski pozdrav. :good:
Korisnikov avatar
milantra

Postod djordjestanic » 06.11.2012, 03:14

@ Mošo

Ne piši nešto o čemu nemaš pojma...

Britka je na svim do sada Donic turnirima izgubio 3 meča. (Sarić, Glavaški, moja malenkost).

Sve ostale je dobio.

Sarić je i taj put jedva dobio Britku. Taj snimak sam ja postavio na YT pa znam kako je bilo.

Glavaški je debelo u minusu sa Britkom.

A ja sam u super minusu sa Britkom (nisam siguran ali mislim da je jedno 13-1 u partijama za njega ili možda i više).

U Novom Sadu postoji sekta materijalista koji prave probleme svima van Novog Sada. Mnogi od igrača su osvajali turnire i imaju pobede protiv odličnih igrača ali ovde prolaze golgotu jel svi znaju kako treba igrati protiv njih.

Po meni bi svako trebao da ima pravo da igra sa čim hoće, čak su mi i ITTF zabrane baš glupe.

Evo baš danas su Davor Tintor i Pera Hrnjak izgubili od Damira Bosanca u Restlins ligi. Bosanac ima preko 60 godina. Sa jedne strane antispin a sa druge hardbat. To je samo jedno jednostavno objašnjenje kako je pingić divan i neprediv i vrlo komlikovan sport. Tintor i Hrnjak igraju super a pobedi ih dedica sa drvenjakom i traktorskom gumom. Sve se uči i svaka se škola plaća.

Laza Grbić je pobeđivao odlične igrače dok nisu shvatili kako se igra na Dr.Neubauera a onda Layar nije mogao da uhvati 3 poena po setu...

Moć je u znanju igranja, ne u gumama, ne u tehnologiji, ne u pardonima.... U znanju igranja.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod milantra » 06.11.2012, 09:07

djordjestanic je napisao:@ Mošo

Ne piši nešto o čemu nemaš pojma...

Britka je na svim do sada Donic turnirima izgubio 3 meča. (Sarić, Glavaški, moja malenkost).

Sve ostale je dobio.

Sarić je i taj put jedva dobio Britku. Taj snimak sam ja postavio na YT pa znam kako je bilo.

Glavaški je debelo u minusu sa Britkom.

A ja sam u super minusu sa Britkom (nisam siguran ali mislim da je jedno 13-1 u partijama za njega ili možda i više).

U Novom Sadu postoji sekta materijalista koji prave probleme svima van Novog Sada. Mnogi od igrača su osvajali turnire i imaju pobede protiv odličnih igrača ali ovde prolaze golgotu jel svi znaju kako treba igrati protiv njih.

Po meni bi svako trebao da ima pravo da igra sa čim hoće, čak su mi i ITTF zabrane baš glupe.

Evo baš danas su Davor Tintor i Pera Hrnjak izgubili od Damira Bosanca u Restlins ligi. Bosanac ima preko 60 godina. Sa jedne strane antispin a sa druge hardbat. To je samo jedno jednostavno objašnjenje kako je pingić divan i neprediv i vrlo komlikovan sport. Tintor i Hrnjak igraju super a pobedi ih dedica sa drvenjakom i traktorskom gumom. Sve se uči i svaka se škola plaća.

Laza Grbić je pobeđivao odlične igrače dok nisu shvatili kako se igra na Dr.Neubauera a onda Layar nije mogao da uhvati 3 poena po setu...

Moć je u znanju igranja, ne u gumama, ne u tehnologiji, ne u pardonima.... U znanju igranja.

U potpunosti se slažem sa tobom. Posebno me je oduševila poslednja rečenica, kojom si sve rekao i izneo suštinu igranja stonog tenisa. :good: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:
Korisnikov avatar
milantra

Postod ivan » 06.11.2012, 09:54

Tintor verovatno nije verovao da neko moze da proizvede manje spina od njega, pa od soka izgubio :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod bindra » 06.11.2012, 11:26

Ne dirajte Cobrija on je nasa legenda koja hoda,a to sto ga je Saric tada dobio...pa i Dima dobi Bolla pre neki dan ali je svestan da nikad nece biti igrac kao on.U ovom sportu je dovoljno da malo nisi skoncentrisan tog dana i dobice te neko ko te realno nikad ne moze dobiti.Vrlo cudan sport ovaj stoni tenis :scratch:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod bindra » 06.11.2012, 11:30

ivan je napisao:Tintor verovatno nije verovao da neko moze da proizvede manje spina od njega, pa od soka izgubio :D

Haha kakva konstatacija,bravo Ivane :wave:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod djordjestanic » 06.11.2012, 22:08

bindra je napisao:U ovom sportu je dovoljno da malo nisi skoncentrisan tog dana i dobice te neko ko te realno nikad ne moze dobiti.Vrlo cudan sport ovaj stoni tenis :scratch:

Ko god dobije u ovom sporu je REALNO zaslužio da dobije. A da li će to ikad moći da ponovi je nešto sasvim drugo.

Dima će sada moći da dobija Bolla, Sarić je i ranije dobijao Britku ali najbitnija je borba za tu pobedu.

Boll je bolji od Dime (koji ima ipak manje godina od Time), Sarić objektivno je bio vrhunski igrač ali pitanje je koliko sa ovom kilažom može da odigra kada je bitno... Ali ne sumnjam da sva četvorica vole borbu kada se odlučuje pobednik...

Malo sportova dovodi organizam u tako napeto stanje tako intenzivno i tako često a da pri tom treba zadržati maksimalnu hladnokrvnost jer čim te ponese adrenalin izgubio si meč a da nisi ni svestan toga...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

PrethodniSledeća

Povratak na Trening