Vracanje serve ?

Kako popraviti igru?

Vracanje serve ?

Postod zoranm » 03.02.2012, 15:09

Interesuje me da li postoji neko uopsteno pravilo kako vracati servu ?
zoranm

Pridružio se: 08.01.2012, 12:42

Re: Vracanje serve ?

Postod Vladojica » 03.02.2012, 15:17

Najbitnije je umeti procitati rotaciju koju je dao onaj koji servira. Ja to recimo ne mogu, ne samo da ne mogu da procenim broj obrtaja u rotaciji, nego ne mogu da procenim ni koja je uopste rotacija. Kao da mi nesto klikne u glavi i ostanem ukopan dok loptica dolazi ka meni.
Tako da je moje opste pravilo da primim servis travom...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 03.02.2012, 15:29

Waldner je u nekom intervjuu rekao da je najveci deo treninga (a trenirao je 7-8 sati na dan) provodio vezbajuci serve i vracanje serve. Sto govori da ne moze bas jedno opste pravilo da pokrije taj najvazniji udarac na nizim nivoima igre. Ja recimo vrlo cesto vidim kako se lopta rotira, ali nikad nisam bio obucen za vracanje serve. Moj trener je tome posvetio 2 minuta s pricom 'to je lako, samo topspin na svaku servu' . Tako sam ja verovatno najgori service returner koji postoji. Primetio sam da ne mogu Krletu da vratim servu (ima samo jednu jedinu sa donjom rotacijom).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Pedja » 03.02.2012, 16:22

I meni tu duva promaja...Stvar koncentracije prevashodno...Mada,kad sam naučio da vraćam čuvene Žderine serve-ima nade za mene...Ivane,pitaj tvog trenera kako top spinom da vratim npr servu sa donjom rotacijom koja ide na bekhend na 5 cm od mrežice?
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod jbgwtf » 03.02.2012, 16:34

topspin mozes ako dobro procitas ili vidis rotaciju. al npr ako je duza serva u pitanju pusti je da propadne, da izgubi rotaciju i narotiraj.. moras da gledas ruku protivnika.. npr 1 serva sto je serviraju 70% igraca je postranicno rotirana, a ja joj dam gornju rotaciju i tako dobijam balone kad zagusti , jer mnogi igraju napamet ne vide pokret u potpunosti( samo pocetak pokreta ) - ..a servu je najlakse vratiti u ugao iz koji je poslata( tako mi je receno )
prepimplaj tu donju rotaciju :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod reketas » 03.02.2012, 17:35

Ne trenira Waldner dzaba 8 sati vracanje servisa..
Na mom amaterskom nivou vracanje dugih (DOBRO SKRIVENIH SERVISA) se zasniva na stajanju oko 1.5m od stola i rezanju svih nadolazecih rotacija(sto ne smatram bas najidealnijim resenjem jer ostavlja protivniku prostora za napad kada se adaptira na kolicinu rotacije koja mu dolazi ) ili zaklapanju gornjih dugackih servi. . Ali opet je i to bolje nego rasipanje balona i bacanje lopti u stranu . Ovde ipak se igra razvije koliko toliko. Svi bolji i uigraniji igraci napadaju dugacke serve spinom , kratke rezane i prazne flipom , a jako rezane kratke pimplaju vrlo kratkim pimplom dok kratke gornje postranicne udaraju tackom. Mene su neki, vise puta oducavali od kratkih gornjih servi jer sam na svaku takvu servu dobio palacinku koju nisam uspeo ni pogledom da propratim.
Mislim da je ovo veoma vazan segment igre koji mnogo puta odlucuje ishod meca(bar u mom slucaju), i bas bih voleo da neko strucniji od mene lepo razradi ovu temu i da malo vise detalja.
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod djordjestanic » 03.02.2012, 17:48

jbgwtf je napisao: ..a servu je najlakse vratiti u ugao iz koji je poslata( tako mi je receno )

Čista glupost. :doh: :doh: :doh: :doh:

Pozdravi onog ko ti je to rekao i reci ti njemu da ne daje glupave savete ako nije kadar da to objasni.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod love this game » 03.02.2012, 19:31

Oduvek sam pridavao veliki znacaj servisu. U poziciji sam da na startu poena protivnika stavim u podredjeni polozaj, pokusam da ostvarim prednost i kontrolisem ostatak poena. Poene na moj servis gledam tako da moram da ih dobijem.

Ove godine sam sebi postavio za jedan od ciljeva da sto raznovrsnije vracam servis protivniku. :idea:

Puno puta mi se desilo da na odredjenu servu protivnika vratim lopticu na sto gde je i on ocekivao, kao po sablonu. :banghead:
Puno puta mi se desilo da na istu servu vracam na isti nacin lopticu. :banghead:
Puno puta mi se desilo da na kratku servu sa jakom rotacijom lose odigram i izbacim je sa stola. :banghead:
Puno puta .................... :banghead:

:arrgghh: To hocu da promenim. Zelim da servis protivnika vratim na sto gde ja to hocu, a ne gde on to ocekuje. Da procenat poena na protivnikov servis povecam. Da preotmem inicijativu posle vracanja serve.

Covek se uci dok je ziv, pa tako i ja. Ako neko ima valjan savet ......... voljan sam da saslusam, probam, mozda prisvojim, mozda nadogradim.....
Korisnikov avatar
love this game

Pridružio se: 11.12.2011, 13:39
Reket: Butterfly Maze Passion
fh: LKT Rapid SPEED max
bh: LKT Rapid SPEED 2.0

Postod Vladojica » 03.02.2012, 20:11

Moja taktika kod servisa je: serviraj, pa ako protivnik ne vrati servu - dobro je, a ako je vrati - improvizuj :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zoranm » 03.02.2012, 22:24

Ajde Djordje reci nesto po tom pitanju verujem da ima sta da kazes tj. da se nauci od tebe !
zoranm

Pridružio se: 08.01.2012, 12:42

Sledeća

Povratak na Trening