Kako zaseci loptu?

Kako popraviti igru?

Kako zaseci loptu?

Postod ivan » 14.01.2012, 02:26

Nikad nisam uspeo. Vec dve godine na svakom treningu odvojim 10-15 minuta pokusavajuci da secnem dolazni spin, ali to uglavnom ide preko moje glave, eventualno dva metra uvis i padne na moju stranu stola, a u nekim slucajevima ode preko stola. Cak ni praznu gurnutu loptu ne mogu da secnem. Ovo vazi i za dolazne servise.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Kako zaseci loptu?

Postod jbgwtf » 14.01.2012, 10:52

sigurno znas kako izgleda udarac, samo moras da procenis jacinu spina, i brzinu loptice, neka ti partner daje prvo lagane spinove dok ne skontas... moras da pravis JAK CIM prilikom udarca(bar ja to tako radim ali samo na jake kad nemam drugog izbora iako mogu bilo kakvu da secnem ..) > nesvesno u situaciama kad sam 2-3 m od stola a protivnik napadne i ona udje mene tako da mi je nezgodno da se namestim za spin i onda je recnem onako divljacki i uvek me iznenadi njena niska putanja, brzina i nacin na koji se vrati na sto- posle toga obicno dobijem zicer... znam i iz forhenda ali ova acuda nije pogodna za tako nesto tj. treba navika..
btw te prazne serve nemoj da seckas nego ih napadaj-za to ne treba da budes timo boll, ili bar nadji neki ugao da se vrati niska, ako seckas samo ces da dajes balone..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod filip » 14.01.2012, 11:42

Probaj na sl. nacin. Nek ti partner lagano vuce, ti se odmakni od stola, otvori reket i pusti loptu da padne i onda kad je izmedju 0.5 i 0.7 metara od poda, seci. Prvo uvezbaj sa bh jer je pokret prirodniji.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 20.01.2012, 11:59

sa bh bas nikad nisam uspeo. Sa fh vrlo retko udje, ali tek kad igram sa tvrdjom tacky gumom. Sa obicnom gumom nema sanse. Cenim da je do drveta, sva drveta koja imam su preterano savitljiva, dwell time im je jedno pola sata.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod jbgwtf » 21.01.2012, 12:50

nije bitno ni drvo ni gume, sve je u mozgu, ako mozes da prepimplas mozes i da recnes, probaj umesto klasicnog pimpla da je recnes onako kvarno sa stola npr: u poenu umesto pimpla jednu recnes(lakse je s bh-a).. mozda ces u pocetku da das dosta poena ali tom reckom ces sigurno da uzmes mnogo vise posto su svi navikli na jednolican pimpl,mnogima je to iznenadjenje, a moze da se da sasvim pristojna rotacija pa cesto pimpl ili spin protivnika ako se odluci na to zavrsi u dno mreze,.. vezbaj to malo pa onda probaj van stola.. :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod djordjestanic » 21.01.2012, 16:48

ivan je napisao:sa bh bas nikad nisam uspeo. Sa fh vrlo retko udje, ali tek kad igram sa tvrdjom tacky gumom. Sa obicnom gumom nema sanse. Cenim da je do drveta, sva drveta koja imam su preterano savitljiva, dwell time im je jedno pola sata.

Cenim da je do tebe. Reket ti je odličan!

Inače što je veći dwell time to možeš da radiš više stvari sa rotacijom. S
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 21.01.2012, 17:03

sto je veci dwell meni je teze da dobacim loptu do mreze, jer moram da idem kroz loptu dok ne iskoci napred.
ivan

Postod djordjestanic » 22.01.2012, 17:09

Ili ti je loša terminologija ili ti je osećaj u ruci jednak 0. :P :P :P

Što je dwell time veći to manje moraš da ideš kroz loptu jel se loptica više zadržava na reketu.

Najbolji primer ti je banana spin. Sa tvojim reketom mogu da povučem forhend spin iz forhenda i da padne u protivnički forhend a da lopta kada izlazi iz mog reketa ide u pravcu 30-40 stepeni izvan stola. To je moguće zato što je dwell time veliki. Da je manji lopta bi otišla pored stola je ne bi mogao da joj navrtim dovoljno rotacije da se vrati na sto.

Ipak je do tebe, cenim da je tako...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod jbgwtf » 22.01.2012, 17:36

ti je seces a ona ti pada ispred noge ko ne daj boze salama ( a gladan si ) ...
malo teretana i ces da dobacis.. ako ni tad ne ide, zaposli se na gradjevinu , bacaj malo malter onda nema da ti treba recka samo tackas :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod ivan » 22.01.2012, 22:17

moj reket jeste dobar za kifle. Ali iz istog razloga prilikom chopa baca vrlo visoko, i desava se da lopta ode uvis umesto unapred. Mozda je moj osecaj u ruci nikakav, i to je moguce.
ivan

Sledeća

Povratak na Trening