Vežbe

Kako popraviti igru?

Re: Vežbe

Postod bindra » 02.11.2011, 09:16

Vladojica je napisao:
bindra je napisao:Inace stavio sam rakze 7 i zadovoljan sam na prvi pogled,stvarno je kvalitetna guma.

bindra, ja kad sam posle promene guma odmah zadovoljan novim gumama, znam da tu nesto nije u redu :D

baksuze :beee: :beee: :beee:
ma navikla mi ruka na dobru gumu,pa ne moram da se navikavam :yahoo: :yahoo: :yahoo:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod gimi » 02.11.2011, 22:44

bindra je napisao:evo veceras sa Gimijem u mz.4 jul,radio sam sa njim jedno sat vremena nekoliko vezbi.nije lose samo treba cesce jer vidim da mi fali kondicije.
Gimi je extra decko,ne pravi pitanje ako gresim.pozdrav za njega! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Moze sa tobom sasvim lepo da se trenira, nemoj potcenjivati svoje mogucnosti. :) Malko poraditi na kretanju i povezivanju udaraca i bice to super. :thumbsup: Pozdrav i tebi :wave:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod bindra » 02.11.2011, 22:52

Hvala majstore.trudim se bas na tim segmentima ali nece nista preko noci.fali mi staza stonoteniskog :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: pozdrav :good: :good: :good:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod filip » 02.11.2011, 22:55

Pa tesko je za dve godine sve savladati :D
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod gimi » 02.11.2011, 23:17

...e sada, posto vidim da se prosto razvaljujete od ovih sablonskih vezbi :grin: , red je da ubacimo jednu malo drugaciju.

Vezba je za iskakanje (napad forhendom iz bekend pozicije) i jos ponesto, i malko je zabavnija od ovih sablona. Zbog tipa vezbe, najvise bi smisla imalo raditi je u drugoj polovini treninga, tj. posle zagrevanja i sablona, a pre partija. Zbog preglednosti, igraca koji izvodi vezbu nazvacemo Mirko, a onog drugog Slavko :hello: ; uloge se, naravno, u nekom trenutku zamene.

Vezba pocinje kratkom rezanom servom i prijemom iste, moze i to kratko (eto sanse da se i to vezba). Nije bitno ko servira a ko prima i koj deo stola se gadja. Zatim se prelazi u dugacak pimpl bekendom po dijagonali. Nakon nekoliko pimpla (ili vise), Mirko bira loptu na koju iskace i napada forhendom po dijagonali, u Slavkov bekend. Slavko stopa po paraleli, na sta Mirko odgovara spinom po dijagonali (sto kracoj ako bi da vezba taj ugao). Odatle se otvoreno odigrava poen do kraja.

E sad stize zackoljica :mrgreen: - ako Slavko primeti da je Mirko na slepo krenuo da iskace i namesta se na forhend udarac, odmah odigrava pimpl po paraleli, u Mirkov forhend. U vecini slucajeva Mirko ovo ni ne ztize, ili nabacuje laganu loptu, sto Slavko kaznjava svojim napadom. Odatle se otvoreno odigrava poen do kraja.

Nepokrivena ostaje jos situacija u kojoj Slavko pogresno cita Mirkovu nameru i salje loptu po paraleli, iako Mirko nije krenuo na iskakanje. Ovo Mirko kaznjava spinom po dijagonali (sto kracoj, u Slavkov forhend) i odatle se poen odigrava do kraja.

Pored toga sto ima taj zabavan element, gde igraci pecaju jedan drugog, vezba se sledece:
- Mirko vezba da ne iskace napamet, vec je nateran da pokusa dovoljno brzo da se namesti i napadne, tek nakon sto je protivnik vec odigrao pimpl
- Slavko vezba da kraickom oka lovi protivnikovu nameru da iskoci i da lako osvoja poene kada se nadje u toj situaciji
- Mirko vezba da povezuje napade, zadrzava inicijativu i osvaja poene napadanjem po sirokim uglovima
- Slavko vezba da stopom i pravovremenim namestanjem pokriva te uglove i pokusava da dodje u situaciju da preuzme inicijativu

Cisto sumnjam da ce neko ovo stvarno i vezbati, al probajte, sto da ne. Zabavno je i korisno. :thumbsup:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod Pedja » 03.11.2011, 00:02

Slavko,oči moje,daj bombu...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod scvlada » 04.11.2011, 20:52

Vezba pocinje kratkom rezanom servom i prijemom iste, moze i to kratko (eto sanse da se i to vezba). Nije bitno ko servira a ko prima i koj deo stola se gadja. Zatim se prelazi u dugacak pimpl bekendom po dijagonali. Nakon nekoliko pimpla (ili vise), Mirko bira loptu na koju iskace i napada forhendom po dijagonali, u Slavkov bekend. Slavko stopa po paraleli, na sta Mirko odgovara spinom po dijagonali (sto kracoj ako bi da vezba taj ugao)

Gimi pa ti si rešio da nas ubiješ. :bye: Ja kad bi ovo mogao da izvedem ja bih odma ime promenio u SuperVlada :yahoo:
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ivan » 05.11.2011, 01:16

Zasto neko ne izmisli jednu vezbu koja bi sadrzala sve najvaznije udarce, uodredjenoj sekvenci, i prostim ponavljanjem toga puno puta svako bi uvezbao sva osnovne udarce. Samo treba naci dobru sekvencu i ubaciti odredjeni broj varijacija udaraca, recimo kratka serva duga serva, dropsot, flip, ostri pimpl, jedno 3 vrste spina, 3 vrste bloka, minimum jedna secka na svakih 7-8 udaraca, zaciniti sa malo kontre i nekoliko tacaka. Krckati 2 sata na manjoj i srednjoj jacini, sluziti 3 puta nedeljno. Verujem da bi svaki konzument silno napredovao vec posle par meseci.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod filip » 05.11.2011, 01:28

Ko god je malo trenirao boks sa nekim trenerom, zna da vec kad dodje do 4 razlicita udarca u jednoj kombinaciji, postaje cupavo. Ovo napisano maltene ne bi bilo moguce ponoviti tri puta za redom bez greske. Mnogo bi vise koncentracije trosio na sta sledece udaras, nego na to kako udaras, a mislim da to onda ne bi imalo efekat. Vise se postize sa tri razlicite sekvence sa 3/4 udarca/pozicije...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Prethodni

Povratak na Trening