forhend spin tehnika

Kako popraviti igru?

forhend spin tehnika

Postod jbgwtf » 27.12.2012, 19:40

na forumu ima mnogo tema o forhend spinu, kako ga igraju Veliki
i postoje mnoge smernice kako ga u kom trenutku igrati,kako noge rade, pocetni i zavrsni polozaj, al nigde niko ne objasnjava kako nategnuti zglob da bi bio jaci i precizniji..ja sam savladao tu poteskocu s mrtvim zglobom tek kad sam postao dovoljno siguran da povezem vise od 5 spina s mrtvim zglobom..
.. koja su vasa iskustva s tim, kako su vas ucili ili kako ste naucili ??
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Re: forhend spin tehnika

Postod Milan » 28.12.2012, 10:58

Ja sam gledao Ma Longa na YT i naučio sam! :D
Hello stonoteniseri :)
Milan

Pridružio se: 16.06.2012, 16:10

Postod filip » 28.12.2012, 11:58

Fh, a pogotovo bh sa mrtvim zglobom je nesto sto bih ja preporucio svakom ko nije skolovan igrac. Udarac je mnogo lakse nauciti, lakse se postize sigurnost. Za zglob je potreban vec nekakav talenat i osecaj. Takodje bih svakom preporucio neku mrtviju meksu gumu 1.8 debljine i da iz nje izvuce najvise sto moze, pa tek onda da predje na neku brzu gumu. Rezultat ce biti, to da te prosecan igrac maltene ne moze ustopati, bar je to moje iskustvo. Trenirao sam sa joolom air 1.8, godinu i po dana na fh i to protiv odlicnog igraca. Nisam mogao da ga prodjem ma koliko da sam zapinjao. Onda sam sa toga presao na t05 2.1 i prvih meseca dana nisam mogao da pogodim sto, ali posle toga je sve bilo odlicno :thumbsup: . Naravno, svako od nas ima i nekakva prirodna ogranicenja u pogledu mogucnosti i toga sta je kome maksimum. U pocetku je napredak najveci i najlakse se primeti, a kako se priblizavas toj granici, potrebno je sve vise truda, za sve manja poboljsanja...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Milan » 28.12.2012, 12:09

Da se malo uozbiljim! U početku sam reket držao lagano, uopšte ga nisam stezao, bilo je onako, nit' smrdi, nit' miriše! Malo kasnije sam shvatio da reket treba da se drži što čvršće, i onda udarci idu mnogo bolje, pogotovo forhend. Inače, kada udaram forhend, pa bekhend, obavezno reket uhvatim drugačije, jer je isti položaj ruke za forhend i za bekhend nemoguć. Mislim da je najbolji primer za moj stil igre Dima Ovčarov. Deluje mi kao da reket drži maksimalno čvrsto...
Hello stonoteniseri :)
Milan

Pridružio se: 16.06.2012, 16:10

Postod jbgwtf » 28.12.2012, 13:30

ja imam problem sto kod bekend spina znam da upotrebim zglob vise nego potrebno..al sta sam sve ispravio pa cu i to :)
meni kod forhenda zglob mi daje dodatnu sigurnost i vise loptica pogodi sto..
a kod forhenda sam gledao neki igraci ga spustaju drugi dizu , ja sam od ovih drugih... nzm sta je ispravnije?, ali kad ga spuste nekako mi ne deluje da daje prirodno..
@milane najveci efekat dobijas kad u trenutku kontakta s lopticom zategnes reket - opustena ruka ima mnogo vece ubrzanje od stegnute..
;)
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod LucicNS » 29.12.2012, 22:31

Milan je napisao:Ja sam gledao Ma Longa na YT i naučio sam! :D

Tako sam i ja naucio gledajuci video.

Roka Sifredija, Pitera Norta, Wudmana... :cool:
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Vladojica » 29.12.2012, 22:57

LucicNS je napisao:
Milan je napisao:Ja sam gledao Ma Longa na YT i naučio sam! :D

Tako sam i ja naucio gledajuci video.

Roka Sifredija, Pitera Norta, Wudmana... :cool:

Hahaha :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Povratak na Trening