Prvi spin i drugi spin

Kako popraviti igru?

Prvi spin i drugi spin

Postod ivan » 10.03.2011, 10:49

Gledam juce jednog drugara, istinskog spinera i beskompromisnog napadaca, kako cesto gresi kod drugog i treceg spina. Prvi spin na pimpl povuce dobro, pokretom od dole ka gore, prilicno vertikalno, ali kad protivnik odblokira, on i dalje pokusava skoro istim pokretom da vuce i drugi spin, da bi to uradio, mora da pusti loptu da padne malko nize, na nivo stola, ok taj drugi spin ponekad i udje ali protivnik i to odblokira i sad je vec ta lopta koja dolazi malko brza, i nas junak opet vuce istim pokretom, i ovaj put se lopta uglavnom odbija u mrezu, ili ode preko stola ako udari ranije. Sve se desava relativno blizu stola. Po meni to je pogresno odabran udarac. Ne sumnjam ja da profesionalci mogu da izvedu spin na brzu loptu i sa relativno vertikalnim pokretom i kad su blizu stola, ali iz mog iskustva, na ovom nivou gde sam, ako vec stojis blizu stola, daleko je bolje da taj drugi spin bude znatno horizontalniji udarac, znaci vise od nazad ka napred a ne od dole ka gore. Prvo, udara se ranije, pa protivnik ima manje vremena da se namesti, drugo, izbliza mozes postici bolji ugao kod napada, trece, masa tih igraca sto pimplaju i blokiraju koristi brzo drvo i tenergy koji i prostim blokom daju jaku loptu sa puno rotacije, sto treba imati u vidu ako hoces da vuces vertikalni spin, jer neces moci da iskontrolises loptu lako ako je vec presla najvisu tacku.
Generalno, na sporu loptu moze se vuci i spori i brzi spin, na brzu loptu uglavnom samo brzi (vise od nazad ka napred).

Evo primera (od 1:52, Timo Boll, prvo spin na pimpl, odozdo, drugi spin na blok, od nazad ka napred, a vec treci udara jos ranije i vise unapred) :

Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Povratak na Trening